Atletico vs. Sevilla – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Kupa kralja

Forma:
W D D W L
  • Wanda Metropolitano
  • Početak: 25. siječanj 21:00
Forma:
L W L W L
Atletico
Oba daju gol: Ne2.03
Sevilla
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Španjolski Kup kralja polako ulazi u završnicu, a najzanimljiviji dvoboj četvrtfinala svakako je onaj između Atletica i Seville, na rasporedu ovog četvrtka.

Domaća momčad uspjela je pod vodstvom Diega Simeonea izbaciti Real Madrid u prethodnom kolu, što je bio revanš gradskom rivalu za poraz u Superkupu. Sada crveno-bijeli počinju vjerovati da mogu otići do kraja i još jednom pod argentinskim trenerom osvojiti ovo natjecanje.

U tome bi trebala pomoći raspoložena ofenziva madridskog kluba. Alvaro Morata trpa golove iz tjedna u tjedan, a tu je još Antoine Griezmann kao vrlo koristan igrač, kako u napadu, tako i u obrani.

Najugodnije otkriće ove sezone u redovima Atletica definitivno je Samuel Lino, Brazilac koji se vješto ubacuje u ofenzivu i tamo predstavlja prevagu u ključnim trenucima utakmica. Slično djeluje i lijevi bek Mario Hermoso, još jedan igrač koji igra fantastično posljednjih mjeseci.

Atletico najviše problema ima u veznoj liniji, gdje igrači poput Kokea i Marcosa Llorentea nisu trenutno u svojoj najboljoj formi. No, barem je obrana predvođena Joseom Gimenezom uvijek pouzdana, s Janom Oblakom kao dodatnom zaštitom među vratnicama.

S druge strane, Sevilla se ove sezone muči i ne može pobjeći iz opasne zone La Lige. Trener Quique Sanchez Flores pokušava je trgnuti iz letargije, no težak poraz 5:1 protiv Girone pokazao je da još uvijek mnogo toga ne štima.

Sevilla je opasna kad se igra na ispadanje, što je bezbroj puta dokazala u Europskoj ligi. Ipak, ozljeda Dodija Lukebakija i odlazak Youssefa En-Nesyrija na Afrički kup nacija maksimalno otežavaju posao gostujućoj momčadi.

Svejedno, naš Ivan Rakitić i njegovi suigrači dat će sve od sebe da pruže žestok otpor suparniku. Rafa Mir i Mariano Diaz pokušat će nešto napraviti pred suparničkim golom, a tu su još Eric Lamela i Lucas Ocampos koji će povremeno djelovati ofenzivno.

Obrana u kojoj i dalje igra veteran Sergio Ramos imat će puno posla i trebala bi biti ključ uspjeha Seville na stadionu Wanda Metropolitano, u utakmici koja će nam pokazati spadaju li Andalužani i dalje u gornji dom španjolskog nogometa…

Prethodni dvoboji:
23.12.23 Atletico1:0Sevilla LL
06.08.23 Atletico1:1Sevilla PRI
04.03.23 Atletico6:1Sevilla LL
01.10.22 Sevilla0:2Atletico LL
15.05.22 Atletico1:1Sevilla LL

Izostanci i ozljede:

Atletico: Azpilicueta C. (ozljeda koljena), Lemar T. (ozljeda Ahilove tetive), Vitolo (ozljeda koljena).

Sevilla: Acuna M. (ozljeda mišića), Gudelj N. (ozljeda koljena), Lukebakio D. (ozljeda koljena), Salas K. (ozljeda koljena), Youssef En-Nesyri (reprezentacija).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prema očekivanjima, kladionice u Hrvatskoj vide Atletico kao izrazitog favorita u ovoj utakmici i daju prilično nizak tečaj na njegovu pobjedu u četvrtak.

Mi pak smatramo da će se domaćin morati pomučiti da slomi svog protivnika, poznatog po čvrstoj igri u dvobojima na ispadanje. Vjerujemo da neće biti mnogo prilika za postizanje gola u regularnom vremenu, zbog čega je naša preporuka oklada oba NE daju gol u ovoj utakmici, uz koeficijent 2.03 u kladionici 20bet. To postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva svoju mrežu prije eventualnog produžetka.

Po istoj logici ima smisla tipovati da nećemo vidjeti golijadu u ovoj važnoj utakmici. Zato će se dio igrača odlučiti i na okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 2.19.

Alternativa tome je opcija koju nudi kladionica 22bet, okladu da gol NE pada u oba poluvremena, uz koeficijent 2.25. Neki će odigrati i prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, na što možete uzeti tečaj čak 2.46.

Ako pak vjerujete u sigurnu pobjedu domaćina, bet365 nudi dvije opcije koje možete uzeti u obzir. Prva je pobjeda Atletica bez primljenog gola, uz koeficijent 2.75, dok ćete dobiti 2.40 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Simeoneova momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Što se pak strijelaca tiče, kvota je 2.20 da će poentirati Alvaro Morata, dok ćete dobiti 2.90 ako tipujete na Antoinea Griezmanna. S druge strane, dobit ćete 4.00 ako odigrate da će zabiti Rafa Mir.

Za kraj, spomenimo okladu na točan rezultat. Koeficijent u kladionici Rabona je 7.50 na rezultat 1:0, a isto ćete dobiti i na rezultat 2:0. Ako želite tražiti još više, tečaj je 15.00 na rezultat 0:0, što nije nemoguće da se ostvari u jednoj nokaut utakmici…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top