Francuska vs. Australija – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Francuska
Forma:
L W L D D
  • Al Janoub
  • Početak: 22. studeni 20:00
Australija
Forma:
W W D W W
Francuska
Hendikep: F+21.71
Australija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Branitelji naslova na Svjetskom prvenstvu u Kataru dobili su priliku svoju prvu utakmicu igrati u večernjem terminu ovog utorka, kada će Francuska odmjeriti snage s Australijom.

Iako nije briljirala u Ligi nacija, izabrana vrsta Didiera Deschampsa definitivno je ponovo u uskom krugu favorita za osvajanje titule, ovaj put s pregršt novih mladih talenata, pogotovo u veznoj liniji.

Francuski izbornik nije imao izbora nego pomladiti sredinu terena, nakon što su ozljede izbacile Paula Pogbu i N’Goloa Kantea iz kadra pa će sada Aurelien Tchouaméni i Eduardo Camavinga dirigirati igrom “galskih pijetlova”, nakon što su se obojica dokazala u dresu Real Madrida.

Još veće pojačanje u odnosu na šampionsku generaciju svakako je trebao biti povratak Karima Benzeme u reprezentaciju, koji možda nije uspio osvojiti trofej sa svojom selekcijom prošle godine na Euru, no sada je kao osvajač Zlatne lopte bio itekako motiviran povesti suigrače prema još jednoj velikoj tituli. Nažalost, ozljeda bedra na treningu ga je izbacila izvan kadra.

Francuska svejedno ima strašan napad, jer tu je i brzonogi Kylian Mbappé koji svojim potezima uvijek može odlučiti utakmicu, a izborniku se nametnuo i Christopher Nkunku, jedan od najtraženijih mladih nogometaša na svijetu.

Dodajmo tome Kingsleyja Comana i Ousmanea Dembelea, kao i iskusnog Oliviera Girouda pa postaje jasno da Deschamps ima zaista slatke brige pri slaganju momčadi na ovom SP-u.

A puno manje glamuroznu momčad na raspolaganju ima australski izbornik Graham Arnold, za kojeg je plasman na Svjetsko prvenstvo zapravo veliki uspjeh.

Australci su do tog uspjeha došli kroz dodatne kvalifikacije, nakon što su izbacili favorizirani Peru i apsolutno zasluženo sudjeluju na najvažnijem reprezentativnom nogometnom natjecanju.

Što se pak njihovih udarnih igrača tiče, kapetan Matthew Ryan koji brani za Kopenhagen solidan je među vratnicama i definitivno će imati mnogo posla na ovom turniru.

Fran Karačić, Danny Vuković i Ajdin Hrustić čine neizostavni balkanski dio australske reprezentacije i mogli bi igrati određenu ulogu na ovom turniru, no neće biti lako nametnuti se na stadionu Al Janoub protiv aktualnih svjetskih prvaka, koji ciljaju sigurnu pobjedu na otvaranju turnira…

Prethodni dvoboji:
13.06.18 Francuska2:1Australija SP
11.09.13 Francuska6:0Australija PRI
12.10.01 Australija1:1Francuska PRI
17.06.01 Australija1:0Francuska CON

Izostanci i ozljede:

Francuska: N’Golo Kante (ozljeda tetive), Paul Pogba (ozljeda koljena), Karim Benzema (ozljeda bedra).

Australija: Ajdin Hrustic (ozljeda zgloba), Martin Boyle (ozljeda koljena).

Francuska zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč pokojoj ozljedi koja zagorčava život izborniku Deschampsu, Francuska i dalje ima jednu od najboljih momčadi na svijetu, a razlika u klasi u odnosu na Australiju zaista je ogromna.

Prošla su vremena Tima Cahilla i Harryja Kewella pa vjerujemo da će ovaj dvoboj biti sasvim jednosmjeran, u kojem bi francuski napadači trebali doći na svoje. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na hendikep -1.5 na Francusku iliti F+2, uz kvotu 1.71 u kladionici 22bet, što znači da svjetski prvaci moraju pobijediti s najmanje dva razlike.

Alternativa tome svakako je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 1.72 u kladionici bet365, što znači da Francuska mora povesti u prvom poluvremenu i pobijediti na kraju utakmice.

Ima smisla i koeficijent 1.84 kojeg nudi kladionici 20bet, da će Francuska pobijediti bez primljenog gola, jer Deschampsova momčad ima i vrlo dobru obranu, s kojom će napadači Australije u ovoj utakmici imati velikih problema.

Što se pak golova tiče, možemo ih definitivno zamisliti u ovoj utakmici pa će mnogi odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na utakmici, uz primamljivi koeficijent 2.56.

Uz sve to, oklada na dosuđen penal uz koeficijent 2.40 nije loša opcija, jer teško je bez prekršaja zadržati francuske napadače, pogotovo kad je obrana pod pritiskom.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer jednom kad akcija krene bit će još jasnije može li Australija parirati Francuskoj. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta utakmice definitivno ima smisla, uz kvotu koja će se kretati oko 1.90 u darežljivim kladionicama, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top