Varaždin vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L L W D D
  • Gradski stadion
  • Početak: 19. veljača 15:00
Forma:
W W D W D
Varaždin
Hendikep: F+22.50
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Tjedan dana prije najvećeg derbija HNL-a, ove nedjelje u Varaždinu gostuje Dinamo, koji će pokušati novom pobjedom učvrstiti svoje vodstvo na ljestvici.

Momčad Ante Čačića imala je nekoliko posrtaja u novoj kalendarskoj godini, no Hajduk i Osijek postižu još slabije rezultate pa je prednost “modrih” velika na vrhu ljestvice, a imaju i jednu utakmicu manje.

Dinamo sada traži trijumf u Varaždinu, gradu u kojem je mnogo puta neočekivano posrnuo u svojoj povijesti, no ovaj put se nada da to neće biti slučaj, točno sedam dana uoči dvoboja s Hajdukom na Maksimiru. U tome bi svakako trebao pomoći Josip Drmić, koji se prometnuo u najopasnijeg napadača i trenutno predstavlja bolje rješenje u ofenzivi od Luke Petkovića, ozlijeđenog u uvodnim kolima 2023. godine.

Aktualnom prvaku Hrvatske definitivno nedostaje Mislav Oršić koji je u siječnju preselio u Premiership, no Dario Špikić i Martin Baturina opasni su mladi nogometaši kojima se predviđa svijetla budućnost, što će svakako pokušati potvrditi dobrim igrama ovog vikenda.

Dinamova vezna linija s Arijanom Ademijem i Lukom Ivanušecom je imala neke slabije nastupe u posljednje vrijeme, no situacija se polako poboljšava, što je potvrdila i utakmica s Istrom u prethodnom kolu, u kojoj su “modri” dominirali od prve do posljednje minute.

Što je najvažnije, Čačić među vratnicama ima i heroja SP-a Dominika Livakovića, koji je već spašavao svoje suigrače otkad se vratio klupskim obvezama i može biti prevaga protiv protivnika koji se pokušavaju nadigravati.

Upravo tako igra Varaždin otkad ga vodi Mario Kovačević, ambiciozni trener koji je od kluba kojem su predviđali borbu za opstanak napravio momčad spremnu boriti se čak i za mjesta u Europi.

Varaždin je jedno od najugodnijih iznenađenja HNL-a, a u prethodnom kolu pružio je žestok otpor Hajduku i pao tek u završnici s igračem manje, kada je isključen Agon Elezi.

Kovačević ima nekoliko izostanaka uoči novog velikog ispita svoje momčadi, no oni najbolji su mu na raspolaganju, poput mladog Tonija Teklića koji igra odlično ove sezone te Frana Brodića, prvog strijelca momčadi sa 7 postignutih golova.

U svakom slučaju, čeka nas vrlo zanimljiv dvoboj na Gradskom stadionu u Varaždinu, u kojem će domaćin pokušati još jednom otkinuti bodove protiv Dinama, a gosti pak traže uvjerljivu i sigurnu pobjedu…

Prethodni dvoboji:
16.10.22 Dinamo3:1Varaždin HNL
05.08.22 Varaždin1:1Dinamo HNL
12.05.21 Dinamo2:2Varaždin HNL
14.03.21 Varaždin0:5Dinamo HNL
19.12.20 Dinamo4:0Varaždin HNL

Izostanci i ozljede:

Varaždin: Luka Jelenić (kartoni), Agon Elezi (kartoni).

Dinamo: nema značajnih izostanaka.

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na to da se radi o obračunu najskupocjenije momčadi HNL-a i jedne od financijski najskromnijih, nije iznenađenje da su online kladionice proglasile Dinamo velikim favoritom i ponudile relativno mali koeficijent na njegovu pobjedu.

Pa iako je zadnji put bilo 1:1 u Varaždinu, vjerujemo da “modri” neće dopustiti novi kiks, već će demonstrirati silu protiv domaćina kojeg su prošle godine u sličnoj situaciji pobijedili 5:0 u gostima. Zato je naša glavna prognoza hendikep F+2 iliti -1.5 na Dinamo, uz koeficijent 2.50 u kladionici 22bet, što znači da gost mora pobijediti s najmanje dva razlike kako bi ova oklada bila pogođena.

U ovom dvoboju možemo zamisliti i pregršt pogodaka, jer i jedni i drugi se vole nadigravati, zbog čega će mnogi odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što bet365 daje primamljivi tečaj 1.85.

Za one koji favoriziraju Čačićevu momčad, kladionica 20bet nudi zanimljivu kombinacijsku okladu na pobjedu Dinama uz više od 2.5 gola na utakmici, na što ćete dobiti tečaj 2.25, dok je alternativa tome oklada da Dinamo zabija u oba poluvremena, uz koeficijent 2.50.

Ima svakako smisla i oklada da gol pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.70, a koeficijent 2.00 dobit ćete ako odigrate da dva gola padaju do 55. minute.

Za kraj, spomenimo još uživo klađenje, jer odnos snaga Varaždina i Dinama još će biti lakše ocijeniti jednom kad akcija krene s centra. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz koeficijent koji će u darežljivim kladionicama biti oko 2.00 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top