Tunis vs. Hrvatska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava prijateljske utakmice

Forma:
D D L W D
  • 30 June Stadium
  • Početak: 23. ožujak 21:00
Forma:
W W L L W
DOMAĆIN 4.65
Remi 3.68
GOST 1.73
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uoči nastupa na Euru hrvatska reprezentacija u ožujku će odraditi dvije pripremne utakmice u Kairu. Prva se igra ove subote protiv Tunisa, u večernjem terminu.

Momčad koju vodi Zlatko Dalić nada se osvajanju još jedne medalje na velikom natjecanju, a ova utakmica će joj poslužiti za dodatno uigravanje. Ozljede Martina Baturine i Josipa Šutala pomalo su skratile opcije koje izbornik ima na raspolaganju, no svejedno očekujemo vrlo kvalitetu Hrvatsku u ovom susretu.

Bit će zanimljivo vidjeti za koja će se rješenja Dalić odlučiti u napadu. Ante Budimir igra odlično za Osasunu cijele sezone, no otpao je zbog temperature. U posljednje vrijeme probudio se i Bruno Petković, strijelac dva gola na Maksimiru protiv PAOK-a.

Izbornik je poveo na ovo okupljanje i Ivana Perišića koji nije igrao nogomet još od rujna. Na kraju je ipak otpisao i nastavlja se oporavljati za povratak u dresu Hajduka.

Do prostora bi mogli doći Luka Ivanušec i Lovro Majer, solidni u dresovima svojih klubova ove sezone. Luka Modrić sigurno će dobiti određenu poštedu, jer Real tek čekaju teške utakmice ovog proljeća. Što se Marcela Brozovića tiče, od njega se očekuje značajan doprinos, no pitanje je u kakvoj je formi nakon više od pola godine provedenih u Saudijskoj Arabiji.

Obrana naših trebala bi biti jaka strana ove momčadi, s Joškom Gvardiolom kao glavnom uzdanicom i Dominikom Livakovićem koji se pokazao ključnim na prethodnim velikim reprezentativnim turnirima.

S druge strane, Tunis kojeg vodi Anis Boussaidi pokušava podići momčad nakon nedavnog debakla na Afričkom kupu nacija. Ova arapska reprezentacija na tom turniru u Obali Bjelokosti nije uspjela pobijediti niti jednu utakmicu u svojoj skupini pa je ispala ranije nego što je to itko očekivao.

No, Tunis je na SP-u u Kataru svladao Francusku pa zaslužuje respekt, a i dobio je naše u prethodnoj prijateljskoj utakmici. U momčadi nema skupocjene zvijezde, ali neke igrače vrijedi izdvojiti. Najviše potencijala svakako ima Aissa Laidouni u sredini terena, član Union Berlina.

U napadu pak djeluju Seifeddine Jaziri i Elias Achouri pa će naši morati biti oprezni na stadionu 30 June, u utakmici u kojoj je kvaliteta ipak debelo na strani Hrvatske…

Prethodni dvoboji:
11.06.19 Hrvatska1:2Tunis PRI

Izostanci i ozljede:

Tunis: nema značajnih izostanaka.

Hrvatska: Martin Baturina (ozljeda mišića), Josip Šutalo (ozljeda zgloba), Ante Budimir (temperatura), Ivan Perišić (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, online kladionice u ovom dvoboju daju prednost Hrvatskoj, ali opet ne takvu da se ne bi isplatilo igrati na trijumf naših.

Naime, unatoč tome što se ne radi o službenoj utakmici, od naših se ipak očekuje da opravdaju ulogu favorita na travnjaku. Kvaliteta je u potpunosti na strani Dalićeve družine, a i samopouzdanje bez kojeg su Tunižani ostali nakon fijaska u siječnju. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Hrvatske, uz koeficijent 1.73 u kladionici 22bet.

Iako nema nekog pritiska ni na jednima ni na drugima, svejedno ne očekujemo golijadu u Kairu. Zato ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, što ide uz kvotu 1.80 u kladionici bet365. Neki će odigrati i okladu oba tima NE daju gol, uz tečaj 1.86, što postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva svoju mrežu netaknutom.

Ako pak želite podebljati kvotu na trijumfu Dalićeve momčadi, tu je oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz koeficijent 2.75. To postaje dobitno ako naši povedu u prvom poluvremenu i pobijede na kraju.

Neki će se ovdje kladiti i na točan rezultat. Pa ćete tako u kladionici Rabona dobiti 6.00 ako odigrate na rezultat 0:1, dok je kvota 7.00 ako tipujete na rezultat 0:2.

Što se pak strijelaca tiče, koeficijent je 3.20 da će zabiti Ante Budimir, dok ćete dobiti 3.40 ako tipujete na Brunu Petkovića. Dodajmo tome 4.75 na gol Luke Ivanušeca, jer baš on bi mogao doći do prostora u ovoj utakmici. S druge strane, kvota je 4.75 da će zabiti Seifeddine Jaziri, najopasniji u tuniškim redovima.

Za kraj, spomenimo okladu na dosuđeni penal, uz tečaj 2.75, što je uvijek moguće u ovakvim neobaveznim utakmicama, u kojima obrambenim igračima zna pasti koncentracija u ključnim trenucima…

U kladionici Favbet igrače čeka čak 700 € bonusa, iskoristivih na utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top