Engleska vs. Brazil – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava prijateljske utakmice

Forma:
D W W W W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 23. ožujak 20:00
Forma:
L L L D W
Engleska
Oba daju gol: Da1.80
Brazil
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ova subote na rasporedu je prava nogometna poslastica u Londonu. Snage će odmjeriti Engleska i Brazil, dvije reprezentacije koje imaju ambiciju vladati svijetom.

Domaća momčad pod vodstvom Garetha Southgatea priprema se za nastup na Euru u Njemačkoj ovog ljeta, gdje će biti u užem krugu favorita za osvajanje titule. Englezi su na zadnjem Europskom prvenstvu izgubili u finalu nakon izvođenja penala i žele se pobrinuti da se to ne ponovi.

U tu svrhu Southgate je odabrao jake suparnike u pripremnom razdoblju, uključujući i moćni Brazil. Engleska ima ove sezone pregršt raspoloženih nogometaša pa je favorit u ovoj utakmici. No, Harry Kane i Bukayo Saka imaju manjih problema s ozljedama pa je pitanje hoće li biti na raspolaganju izborniku.

Svejedno, Engleska ostaje moćna s Judeom Bellinghamom koji je procvjetao otkad je potpisao za Real Madrid. Sjajnu sezonu ima i Phil Foden u Manchester Cityju, dok se minutaži u ofenzivi još nadaju Ollie Watkins i Ivan Toney.

Vezna linija krcata je zvijezdama, uključujući Declana Ricea iz Arsenala te sve boljeg Colea Palmera iz Chelseaja. Obrana ima pak svojih slabosti, s Harryjem Maguireom kojem Southgate sve ove godine nije uspio naći poštenu zamjenu.

S druge strane, Brazil je pod vodstvom izbornika Dorivala Juniora u priličnoj krizi, jer zabilježio je tri poraza u nizu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Kriza je zapravo počela ispadanjem protiv Hrvatske na svjetskoj smotri u Kataru, a sada ova velika reprezentacija pokušava ponovo stati na noge.

Brazilci ne mogu računati na Neymara koji se i dalje oporavlja od ozljede, no imaju moćne krilne napadače Reala, Rodryga i Viniciusa Juniora. U momčadi su još Richarlison i Raphinha koji bi mogli naći mjesto u ofenzivi, dok u veznoj liniji odlično izgledaju Douglas Luiz i Lucas Paqueta.

Obrana pak Brazila nije bila na visini prethodnih mjeseci. Igrači Juventusa Danilo i Bremer pokušat će se pobrinuti da stvari na stadionu Wembley ipak bolje funkcioniraju, no bez ozlijeđenih golmana Edersona i Alissona neće biti lako sačuvati mrežu netaknutom…

Prethodni dvoboji:
14.11.17 Engleska0:0Brazil PRI
02.06.13 Brazil2:2Engleska PRI
06.02.13 Engleska2:1Brazil PRI
14.11.09 Brazil1:0Engleska PRI
01.06.07 Engleska1:1Brazil PRI

Izostanci i ozljede:

Engleska: Luke Shaw (ozljeda mišića).

Brazil: Neymar (ozljeda koljena), Gabriel (ozljeda mišića), Ederson (ozljeda bedra), Alisson (ozljeda zgloba).

Engleska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Englesku favoritom u ovoj utakmici, zbog bolje forme tijekom prethodne godine, ali i zbog pregršt vrhunskih pojedinaca u momčadi.

Mi pak smatramo da Brazil neće pasti bez ispaljenog metka. Ne vjerujemo da će se ponoviti 0:0 rezultat iz prethodnog međusobnog dvoboja. Baš suprotno, i jedni i drugi trebali bi imati pregršt prilika postići pogodak ove subote, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.80 u kladionici bet365.

Po istoj logici očekujemo još pokoji pogodak više, zbog čega ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 1.95. Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da gol pada u oba poluvremena, na što možete dobiti tečaj 1.74.

Dio igrača odigrat će i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.07, jer očekuje se da se dvoboj rasplamsa u svojoj završnici.

Ako pak vjerujete da je Southgateova momčad u ovom trenutku prejaka za Brazilce, postoje dvije opcije koje možete koristiti. Prva je oklada da Engleska zabija gol u oba poluvremena, uz tečaj 3.00, a istu kvotu ćete dobiti i ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako domaćin povede u prvih 45 minuta i izdrži do samog kraja.

Što se pak strijelaca tiče, dobit ćete 2.30 ako zabije Harry Kane, a 2.87 ako poentira Ollie Watkins. S druge strane, kvota je 4.00 na Viniciusa Juniora, a 5.00 ako tipujete na Raphinhu.

Za kraj, spomenimo i klađenje na kornere. Kvota je 2.20 na više od 8.5 kornera u ovoj utakmici, što bi se definitivno trebalo ostvariti u dvoboju dva ofenzivno vrlo moćna kolektiva…

U kladionici Germania bonus dobrodošlice do 1000 € iskoristiv je na nogometnim utakmicama reprezentacija!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top