Tottenham vs. Manchester City – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W L L L L
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Početak: 14. svibanj 21:00
Forma:
W W W W W
Tottenham
Poluvrijeme/kraj: 2/22.10
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavlja se ovog utorka gust raspored završnice engleskog Premiershipa, utakmicom između Tottenhama i Manchester Cityja koja bi mogla odlučiti prvenstvo.

Gostujuća momčad pod Pepom Guardiolom traži trijumf koji bi je učvrstio na prvom mjestu ljestvice. Manchester City iskoristio je kiks Arsenala protiv Aston Ville prije mjesec dana i od tada bez greške pobjeđuje protiv svih suparnika koji mu stanu na put. Ako to nastavi raditi protiv Spursa i West Hama u svojim završnim utakmicama, osvojit će četvrti uzastopni naslov.

Guardiola ima odličnu situaciju u svojoj svlačionici, jer ozljeda nema, a ključni igrači su u vrlo dobroj formi. Posebno vrijedi izdvojiti Joška Gvardiola koji je eksplodirao posljednjih tjedana. Naš branič zabio je pet golova, uključujući dva u posljednjoj pobjedi protiv Fulhama.

U ovoj utakmici golovima se nada i Erling Haaland, strijelac čak četiri u utakmici protiv Wolverhamptona. Pogotke cijele sezone neumorno trpa i Phil Foden, dok se Kevin de Bruyne posvetio asistencijama.

U redovima Cityja solidno u posljednje vrijeme igra u veznoj liniji i Mateo Kovačić, a tu su još Bernardo Silva i Jeremy Doku kao vrijedna rješenja prema naprijed. Što se obrane pak tiče, Ederson se vratio među vratnice i nebesko plavi sada izgledaju puno ozbiljne u svojoj defenzivi.

S druge strane, Tottenham i trener Ange Postecoglou pokušavaju izboriti nastup u Ligi prvaka, no ta želja u ovom trenutku je ostala na razini teorije. Četiri poraza u nizu su uzdrmala momčad, a trijumf protiv Burnleyja za vikend tek malo poboljšao atmosferu u svlačionici.

Ako Spursi nešto žele napraviti u ovom derbiju, Son Heung-Min će morati odigrati bolje nego u prethodnim utakmicama. Isto vrijedi za Brennana Johnsona i Dejana Kuluševskog na krilima.

Tottenham još ima odličnog Pedra Porra kao ofenzivnog beka, a u sredinu terena se vratio oporavljeni James Maddison. U obrani pak Micky van den Ven odrađuje solidan posao, no morat će cjelokupna zadnja linija odigrati savršeno na Tottenham Hotspur stadionu, protiv najtežeg mogućeg suparnika u engleskom prvenstvu…

Prethodni dvoboji:
26.01.24 Tottenham0:1Manchester City FAC
03.12.23 Manchester City3:3Tottenham PL
05.02.23 Tottenham1:0Manchester City PL
19.01.23 Manchester City4:2Tottenham PL
19.02.22 Manchester City2:3Tottenham PL

Izostanci i ozljede:

Tottenham: Davies B. (ozljeda lista), Forster F. (ozljeda gležnja), Sessegnon R. (ozljeda bedra), Solomon M. (ozljeda koljena), Udogie D. (ozljeda bedra), Werner T. (ozljeda bedra).

Manchester City: nema značajnih ozljeda.

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, hrvatske kladionice u ovom dvoboju su proglasile Manchester City izrazitim favoritom kod Tottenhama.

Mi smatramo da to ima smisla, jer domaćin nije u sjajnoj formi, dok je motivacija definitivno na strani Guardioline družine. Vjerujemo da će to doći do izražaja vrlo rano u utakmici, zbog čega je naša preporuka oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz koeficijent 2.10 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako Manchester City povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

S obzirom na sve viđeno na utakmicama ovih klubova tijekom proljeća, ima smisla uzeti u obzir i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 1.78 u kladionici 22bet.

Ako pak želite podebljati tečaj na Guardiolinoj momčadi, postoje još dvije opcije koje imate na raspolaganju. Prva je hendikep F+2 iliti -1.5 na Manchester City, uz koeficijent 1.98. To postaje dobitno ako gostujuća ekipa pobijedi s najmanje dva razlike. Druga mogućnost je oklada da Manchester City zabija u oba poluvremena, na što ćete dobiti tečaj 1.72.

Kladiti se možete i na strijelce. Pa je tako tečaj samo 1.61 da će zabiti Erling Haaland, no raste na 3.75 ako tipujete da će to biti prvi gol na utakmici. Na Phila Fodena kvota je 2.50, a na Joška Gvardiola primamljivih 9.00. S druge strane, dobit ćete 3.25 ako odigrate na Son Heung-Mina, najizglednijeg strijelca u domaćim redovima.

Za kraj, spomenimo i okladu na autogol, uz tečaj 5.50, što se sve češće viđa na europskim terenima, čak i u utakmicama u kojima nastupaju vrhunski nogometaši…

U kladionici 22bet bonus do 122 € iskoristiv je na utakmicama engleskog Premiershipa!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top