Dinamo vs. Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Hrvatskog kupa

Forma:
W W W W W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 15. svibanj 19:00
Forma:
L L L W W
DOMAĆIN 1.85
Remi 3.30
GOST 4.20
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što su međusobno nedavno igrali na Rujevici u HNL-u, ove srijede u Zagrebu Dinamo i Rijeka započinju svoj obračun u finalu hrvatskog Kupa.

Domaća momčad uspjela je pod Sergejem Jakirovićem obraniti naslov prvaka u prvenstvu, a sada ganja dvostruku krunu. Dinamo je u odličnoj formi i niže pobjedu za pobjedom pa nikog ne bi iznenadilo da dođe do trijumfa i u završnici Kupa.

Jakirović ima pregršt odličnih rješenja u napadu. Bruno Petković tu je središnja figura, dok na krilnim pozicijama u posljednje vrijeme vrlo dobro igraju Gabrijel Vidović i Arber Hoxha. U ofenzivi još djeluju Takuro Kaneko i Dario Špikić, a ne zaboravimo ni Frana Brodića koji se vrlo dobro uklopio u kolektiv ove zime.

Nakon što je odmarao za vikend zbog kartona, u sastav se vraća i Sandro Kulenović, junak ključnog obračuna na Poljudu prije mjesec i pol. Dodajmo tome Arijana Ademija koji je digao formu u odnosu na jesen pa je jasno da Dinamo ima kadar sposoban dominirati na travnjaku.

Što se obrane pak tiče, Ivan Nevistić ima podršku u svojim francuskim stoperima koji su se pokazali solidnima, uključujući Maximea Bernauera, jednog od najugodnijih otkrića ove sezone.

S druge strane, trener Željko Sopić posustao je posljednjih tjedana sa svojom Rijekom. Nakon impresivne serije trijumfa došla su tri poraza u nizu, što je u potpunosti preokrenulo situaciju na ljestvici HNL-a.

Rijeci ipak još ostaje borba za naslov u hrvatskom Kupu i neće se samo tako predati. Uostalom, momčad koja ima Marka Pjacu i Marca Pašalića definitivno posjeduje potencijal pružiti žestok otpor svakome u Hrvatskoj.

Gostujuća momčad morat će u ovom susretu prije svega paziti na svoju obranu. Tu Stjepan Radeljić i Niko Galešić odrađuju solidan posao, no u posljednjim utakmicama ipak su malo popustili. Na golu će pak startati Marko Zlomislić kojeg Sopić preferira u Kupu i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći na Maksimiru, u utakmici u kojoj vjerovali ili ne vrijedi pravilo gola u gostima…

Prethodni dvoboji:
05.05.24 Rijeka1:2Dinamo HNL
25.02.24 Dinamo1:0Rijeka HNL
12.11.23 Rijeka2:2Dinamo HNL
27.08.23 Dinamo2:1Rijeka HNL
21.05.23 Rijeka1:2Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Lukas Kačavenda (ozljeda koljena), Sadegh Moharrami (ozljeda ligamenata koljena), Dino Perić (ozljeda kljena), Jakov-Anton Vasilj (ozljeda ligamenata koljena).

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog dobre forme, što zbog ugleda, kladionice u Hrvatskoj u ovoj utakmici proglasile su Dinamo favoritom za dolazak do pobjede.

Mi se s tim slažemo, jer Rijeka je izgubila korak u posljednjim tjednima i više nije tako moćna kakva je bila na početku 2024. godine. Jakirović nije niti jednom izgubio od svog bivšeg kluba ove sezone i vjerujemo da može još jednom ostvariti pozitivan rezultat. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Dinama, uz koeficijent 1.85 u kladionici bet365.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti tečaj 2.11.

Očekuje se prilično tvrd nogomet pa ima smisla čak i oklada oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.81. To postaje dobitno ako jedan od golmana sačuva svoju mrežu netaknutom. Po istoj logici neki će tipovati i na okladu da gol NE pada u oba poluvremena, što ide uz kvotu 1.80.

Ako pak vjerujete u premoć domaćina, postoje još dvije opcije kojima možete podebljati koeficijent. Prva je oklada da Dinamo pobjeđuje bez primljenog gola, uz tečaj 3.00, dok ćete istu kvotu dobiti i na okladu poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako “modri” povedu u prvih 45 minuta i prednost zadrže do samog kraja.

Za kraj, spomenimo i kombinacijske oklade. Pa tako može dobiti na pobjedu Dinama uz manje od 3.5 gola na utakmici tečaj 2.31 u kladionici 20bet, što je scenarij koji definitivno možemo zamisliti u srijedu, s obzirom na trenutno stanje u jednoj i drugoj momčadi…

U kladionici 20bet igrač ima pravo na besplatne oklade u vrijednosti do 1000 €, iskoristive na nogometu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top