Sparta vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
W L L D W
  • Letna Stadium
  • Početak: 31. kolovoz 19:00
Forma:
W W D L D
Sparta
Oba daju gol: Da1.80
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog četvrtka saznat ćemo hoće li Dinamo igrati u Europskoj ligi, nakon što odmjeri snage sa Spartom u Pragu u uzvratnoj utakmici posljednjeg kola kvalifikacija.

Zagrebačka momčad živnula je prošli tjedan pod trenerom Sergejom Jakirovićem. Pobijedio je Dinamo s 3:1 češkog suparnika na svom stadionu, a sada mu preostaje zadržati prednost, bez Luke Ivanušeca koji je tada još bio član momčadi.

Nema više ni Josipa Šutala ni Dominika Livakovića, a ozlijedio se na treningu i Luka Stojković. No, “modri” su uspješno zadržali u svojim redovima Brunu Petkovića koji je u odličnoj formi posljednjih tjedana. Upravo od njega se očekuje da svojim potezima dotuče domaćina, dok Antonio Marin i Josip Drmić čekaju priliku iz drugog plana.

U redove Dinama nedavno je stigao i daroviti Lukas Kačavenda, no u Pragu će u prvom planu biti već prokušani talenti, Josip Špikić na desnoj strani i Martin Baturina kao kreativac u veznoj liniji.

Očekuje se i dobar nastup Josipa Mišića u sredini terena, a na najvećim iskušenjima bit će obrana s Dinom Perićem i Stefanom Ristovskim u glavnoj ulozi. Itekako nas zanima i kako će se među vratnicama snaći Ivan Nevistić.

S druge strane, češka Sparta pod danskim trenerom Brianom Priskeom nema se namjere samo tako predati, već planira velikim preokretom izboriti grupnu fazu Europske lige.

U tome bi joj trebao pomoći ovog ljeta raspoloženi Jan Kuchta u napadu,dok mnogo potencijala pokazuje i Ladislav Krejči, od kojeg se očekuje da se ubacuje u ofenzivu i prijeti golu Dinama.

Sparta posljednjih tjedana zabija mnogo golova, a Kopenhagen ju je izbacio iz Lige prvaka tek boljim izvođenjem penala, što upozorava da nije sve gotovo. Mnogo je raspoloženih ofenzivaca u domaćim redovima, uključujući Lukasa Haraslina koji redovito zabija u češkom prvenstvu.

Priske je sa sobom u Prag doveo još tri danska nogometaša, uključujući golmana Petera Vindahla, a inozemnim pojačanima ovaj se klub pojačao u svim linijama, što dogovorno govori o ambicijama Sparte.

U svakom slučaju, čeka nas na Letna stadionu vrlo zanimljiv dvoboj u kojem će i jedni i drugi imati prostora pokazati koliko su dobri, a golovi ovog četvrtka definitivno ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
24.08.23 Dinamo3:1Sparta EL
07.07.23 Dinamo1:1Sparta PRI
02.10.08 Sparta3:3Dinamo EL
18.09.08 Dinamo0:0Sparta EL

Izostanci i ozljede:

Sparta: Qazim Laçi (ozljeda mišića).

Dinamo: Luka Stojković (ozljeda koljena).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Za razliku od prve utakmice, online kladionice u uzvratu su proglasile Spartu favoritom, što zbog domaćeg terena, što zbog rezultatskog deficita kojeg mora ganjati.

Mi pak vjerujemo da će Dinamo definitivno u ovom susretu imati odličnih prilika postići pogodak. Posljednje gostovanje “modrih” u Pragu završilo je rezultatom 3:3, a tako je završio i nedavni dvoboj Sparte i Kopenhagena. Prognoziramo da bi se moglo ponoviti nešto slično, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz kvotu 1.80 koju nudi kladionica bet365.

Po istoj logici ima smisla očekivati i pokoji gol više pa će se dio igrača odlučiti i za klađenje na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 1.95. Kvota je pak 1.77 ako odigrate da gol pada u oba poluvremena.

Ako vjerujete da će Jakirović nastaviti svoju pozitivnu seriju, kladionica 22bet daje vam na dvoznak X2 na Dinamo tečaj 1.90, što djeluje primamljivo, a još bolje izgleda kombinacijska oklada X2 na Dinamo uz više od 1.5 gola na utakmici, na što možete zgrabiti koeficijent 2.62.

Kladiti se možete i na kornere, s koeficijentom 2.20 na 9 ili više kornera na ovoj utakmici, što je sasvim realnom, s obzirom na napadački potencijal obje momčadi, kao i jednostavna rješenja koja će primjenjivati obrane.

Za kraj, spomenimo i okladu na raspucavanje penala, na kojoj u kladionici 20bet možete dobiti koeficijent 8.70 ako se ostvari. To na prvi pogled djeluje malo realno u ovom trenutku, no ako Sparta zabije gol drugi bi lako mogao završiti u Dinamovoj mreži pa bismo mogli još jednom gledati europsku “modru” dramu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top