Roma vs. Lazio – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Serie A

Forma:
D W L D W
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 06. travanj 18:30
Forma:
L W W L L
Roma
Oba daju gol: Ne1.90
Lazio
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Talijanska Serie A polako se bliži kraju. Prvak je već praktički odlučen, no vode se još uvijek zanimljive bitke za Europu, s utakmicom Rome i Lazija ove subote koja će imati značajan utjecaj na konačni izgled ljestvice.

Domaća momčad pod novim trenerom Danieleom de Rossijem dobro je krenula ovog proljeća, no u posljednje vrijeme pokazuje nesigurnost. Roma se i dalje nada plasmanu u Ligu prvaka, ali konstantno kaska za Bolognom i mora početi pobjeđivati iz utakmice u utakmicu.

U redovima Rome najzvučnije ime svakako je Romelu Lukaku. Belgijski centarfor uspio je podići formu otkad je stigao u Rim, no nedovoljno kako bi gurnuo svoj novi klub u borbu za naslov prvaka.

Važan za Rimljane svakako je i Paulo Dybala. Klub ga je uspio preoteti Juventusu, nakon čega je postao jedan od ključnih pojedinaca u ofenzivi. Od ozljede se pak polako oporavlja Tammy Abraham pa će De Rossi uskoro imati sve svoje udarne snage u napadu na raspolaganju.

U sredini pak terena Leandro Paredes i Lorenzo Pellegrini pokušat će protiv gradskog rivala uspostaviti dominaciju, dok je na obrani s Diegom Llorenteom čuvati mrežu golmana Mile Svilara koji je poslao Ruija Patricija na klupu.

S druge strane, Lazio je za svog novog trenera postavio Igora Tudora koji je odmah pobijedio Juventus u debiju. No, nekoliko dana kasnije torinski klub se revanširao u talijanskom Kupu pa je naš stručnjak brzo spušten na zemlju.

Nebesko plavi muče se kroz cijelu sezonu. Ciro Immobile više nije tako moćan u napadu kao što je bio u prošlosti, a Valentin Castellanos kao njegova alternativa nije se pokazao dovoljno opasnim.

Problem za Lazio svakako je i ozljeda Mattije Zaccagnija koji je odlično igrao u 2023. godini, a Felipe Anderson također više nije na svom vrhuncu. U sredini terena Matteo Guendouzi i Daichi Kamada nisu donijeli potreban iskorak pa možemo reći da ovaj rimski klub nije dobro kupovao posljednjih godina.

No, zato Alessio Romagnoli izgleda vrlo dobro u obrani i ako posloži svoje suigrače u zadnjoj liniji kako treba, Lazio ima šanse na stadionu Olimpico ravnopravno igrati protiv Rome…

Prethodni dvoboji:
10.01.24 Lazio1:0Roma COP
12.11.23 Lazio0:0Roma SA
19.03.23 Lazio1:0Roma SA
06.11.22 Roma0:1Lazio SA
20.03.22 Roma3:0Lazio SA

Izostanci i ozljede:

Roma: Kristensen R. (ozljeda mišića), Ndicka E. (žuti kartoni).

Lazio: Provedel I. (ozljeda gležnja).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog pozicije na tablici, što zbog igračkog kadra, sportske kladionice daju prednost Romi u gradskom derbiju protiv Lazija.

Mi pak vjerujemo da nas ček nova rovovska bitka rimskih klubova. Tako je bilo u posljednja četiri dvoboja i velika je vjerojatnost da će se ponoviti i u subotu. Napadači jedne i druge momčadi imat će minimalno prostora na travnjaku, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.90 u kladionici 20bet. To postaje dobitno ako barem jedan golman očuva mrežu netaknutom.

Po istoj logici neki će se odlučiti i za klađenje na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 1.71. Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz kvotu 2.09.

Ako pak vjerujete da domaćin ima prednost u ovom dvoboju, bet365 nudi dvije atraktivne opcije kako podebljati kvotu. Prva je oklada na pobjedu Rome bez primljenog gola, uz kvotu 3.50, dok ćete dobiti 3.60 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako domaćin povede u prvom dijelu i zadrži prednost do samog kraja.

Kladiti se možete i na točan rezultat u kladionici Rabona. Tamo ćete dobiti tečaj 7.00 na okladu na rezultat 1:0, dok je 9.00 ako odigrate rezultat 0:1. Nikog ne bi iznenadilo ni da utakmica završi rezultatom 0:0, na što možete dobiti koeficijent 8.50.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Pa ćete tako dobiti 3.10 na gol Romelua Lukakua, dok je kvota 3.75 ako tipujete na Paula Dybalu. S druge strane, tečaj je 3.50 na Ciru Immobilea, a penje se na 3.75 ako vjerujete da će Valentin Castellanos biti među strijelcima u gradskom derbiju…

U kladionici Rabona skupljanjem sličica nogometaša Serie A igrač može osvojiti do 2000 € bonusa!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top