Rijeka vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W W W W
  • Rujevica
  • Početak: 07. travanj 19:30
Forma:
L L L W W
DOMAĆIN 1.95
Remi 3.30
GOST 4.03
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavlja se buran tjedan u hrvatskom nogometu, HNL derbijem kojeg će ove nedjelje odigrati momčadi Rijeke i Hajduka.

Domaćin predvođen trenerom Željkom Sopićem i dalje drži prvo mjesto na ljestvici. No, Dinamo je blizu pa Rijeka nema pravo na posrtaj, čak ni u derbi utakmicama. Serija od šest pobjeda u nizu dovoljno govori o formi kvarnerske družine koja vjeruje da može do titule u svibnju.

Sopić se nakon polufinala Kupa u srijedu žalio na ozljedu Marka Pjace. No, koljeno darovitog krilnog napadača ipak nije u tako lošem stanju i trebao bi dobiti priliku u ovoj utakmici.

Rijeka u napadu ima još odličnih rješenja. Izdvajamo Marca Pašalića koji je zabio protiv Rudeša prošli vikend i tako napokon prekinuo svoj golgeterski post. Franjo Ivanović još je jedan mladi igrač koji je došao iz Bundeslige te bi trebao dobiti minutažu u riječkoj ofenzivi.

Lider prvenstva može biti zadovoljan zato što se uvijek nađe netko tko iskoči u prvi plan. Neko vrijeme to je bio Jorge Obregon, a u posljednje vrijeme važne golove zabija Ivan Smolčić.

Ne zaboravimo ni Mirka Marića koji se pokazuje kao vrlo dobro pojačanje ovog proljeća, a tu su još Lindon Selahi i Veldin Hodža, još dva igrača koju mogu napraviti razliku prema naprijed. Dodajmo im pouzdanog Nediljka Labrovića među vratnicama pa je jasno zašto Rijeka s mnogo optimizma gleda na ovu utakmicu.

S druge strane, Hajduk je u posljednja dva tjedna ozbiljno potonuo pod Mislavom Karoglanom. Splitski klub upisao je tri poraza u nizu, uključujući dva u derbijima protiv Dinama.

Pritisak na igrače kulminirao je neredima na tribinama u srijedu, a sada Karoglan mora podići svoju momčad i motivirati je da se ne preda uoči novog derbija. Izostanci Hajduku definitivno ne idu u prilog, jer ozlijeđen je Marko Livaja, a Zvonimir Šarlija mora pauzirati zbog kartona.

No, Ivan Perišić napokon se oporavio od ozljede koljena i sigurno će dobiti barem pola sata na travnjaku. Emir Sahiti i Leon Dajaku pokušat će također zaprijetiti domaćem golu, a velika su još očekivanja od Josipa Brekala koji se nije dobro snašao u Splitu.

U svakom slučaju, čeka nas na stadionu Rujevica vrlo uzbudljiv derbi čiji bi ishod mogao utjecati na rasplet cjelokupnog prvenstva…

Prethodni dvoboji:
28.01.24 Hajduk1:2Rijeka HNL
07.10.23 Rijeka1:0Hajduk HNL
30.07.23 Hajduk1:0Rijeka HNL
16.04.23 Rijeka2:0Hajduk HNL
05.02.23 Hajduk1:2Rijeka HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

Hajduk: Filip Uremović (ozljeda zgloba), Dario Melnjak (ozljeda koljena), Mihael Žaper (ozljeda koljena), Zvonimir Šarlija (kartoni), Marko Livaja (ozljeda mišića).

Rijeka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati nakon svega što se događalo posljednjih tjedana, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Rijeku favoritom u nedjeljnom derbiju.

Mi se s tim ovaj put slažemo. Smatramo da je u Hajduku došlo do raspada sistema, što je prevelik problem protiv organizirane momčadi poput Sopićeve. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Rijeke, uz kvotu 1.95 u kladionici 22bet.

Očekujemo manje tvrd derbi od onih koje smo gledali između Hajduka i Dinama. Zato ima smisla odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete dobiti koeficijent 2.18.

Kao i obično u domaćim derbijima, ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.09. Alternativa tome je oklada da gol pada u oba poluvremena, na što možete dobiti 1.94.

Ako ste pak uvjereni u trijumf domaćina, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije. Prva je oklada da Rijeka zabija u oba poluvremena, uz kvotu 3.40, dok ćete dobiti 3.10 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Sopićeva momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Tu je i klađenje na kornere. Kvota je 2.20 na okladi na više od 9.5 kornera, što definitivno možemo zamisliti u utakmici ovih ljutitih rivala.

Za kraj, spomenimo i okladu na crveni karton, uz tečaj 5.00, što nije rijetkost u derbijima Rijeke i Hajduka, pogotovo ako je ulog velik kao što je slučaj ovog vikenda…

U kladionici 22bet igračima se smiješi 122 € bonusa dobrodošlice, iskoristivih uz vrlo dobre kvote na HNL-u!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top