Roma vs. Fiorentina – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Serie A

Forma:
W D W D L
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 10. prosinac 20:45
Forma:
D W W L W
Roma
Oba daju gol: Da1.95
Fiorentina
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U talijanskoj Serie A ove nedjelje igra se zanimljiva utakmica u Rimu, gdje će snage odmjeriti momčadi Rome i Fiorentine.

Domaćin pod Joseom Mourinhom polako se oporavlja od slabog početka sezone i postaje sve ozbiljniji kandidat za plasman u Ligu prvaka. Naslov prvaka je pak daleko pa je Portugalac ponovo fokusiran na Europsku ligu, u kojoj se nada da bi ovaj put mogao otići do kraja.

No, Roma je itekako zainteresirana pobjeđivati i u talijanskom prvenstvu, a u tome bi joj trebao pomoći Romelu Lukaku. Moćni Belgijac čini se da je prebrodio svoju golgetersku krizu i u redovima rimske momčadi sve bolje izgleda iz kola u kolo.

Roma u svojim redovima još ima Paula Dybalu u ofenzivi, vrlo opasnog Argentinca koji je značajno ojačao Mourinhovu momčad. Tu je još u napadu i iskusni Andrea Bellotti, dok se Tammy Abraham još oporavlja od ozljede koljena i propustit će ovaj dvoboj.

U sredini terena Mourinho može računati na talijanskog reprezentativca Lorenza Pellegrinija, a tu je i Renato Sanches koji se nada vratiti svoju karijeru na pravi kolosijek. Mladi pak Nicola Zalewski ima obećavajuću budućnost i trebao bi dobiti minutažu u ovoj utakmici.

Što se pak obrane tiče, tu važnu riječ vodi Rick Karsdorp, a ne zaboravimo Leonarda Spinazzolu na poziciji beka, jer njegovi prodori prema naprijed često rade razliku na terenu. I da, Roma još uvijek ima veterana Ruija Patricija među vratnicama, čovjeka koji joj je svojim obranama donio titulu u europskoj Konferencijskoj ligi.

S druge strane, Fiorentina iz godine u godinu prodaje svoje najveće zvijezde, no momčad pod vodstvom Vicenza Italiana nastavlja odlično gurati i nada se mjestu u Europi sljedeće sezone.

U gostujućim redovima definitivno vrijedi izdvojiti darovitog Argentinca Nicolasa Gonzaleza koji redovito trpa golove u talijanskom prvenstvu, a tu je i naš Josip Brekalo koji pokušava iskoristiti ograničenu minutažu koju dobiva u Firenzi.

Iskusni Giacomo Bonaventura odličan je pak u sredini terena, a tu su još Arthur i Rolando Mandragora koji čine poletnu veznu liniju, spremnu igrati vrlo ofenzivan nogomet.

U svakom slučaju, na stadion Olimpico dolazi ambiciozna gostujuća momčad koja se nada osvajanju sva tri boda, no Rimljani ih sigurno neće samo tako prepustiti…

Prethodni dvoboji:
27.05.23 Fiorentina2:1Roma SA
15.01.23 Roma2:0Fiorentina SA
09.05.22 Fiorentina2:0Roma SA
22.08.21 Roma3:1Fiorentina SA
03.03.21 Fiorentina1:2Roma SA

Izostanci i ozljede:

Roma: Abraham T. (ozljeda koljena), Kumbulla M. (ozljeda koljena).

Fiorentina: Dodo (ozljeda koljena).

Roma zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj u ovoj su utakmici dale prednost Romi, s obzirom na domaći teren, kao i kvalitetu pojedinaca u Mourinhovoj svlačionici.

No, sve govori da to neće ići nimalo glatko. Naime, Fiorentina igra otvoreni nogomet bez kalkulacija i pokušat će zabiti gol više od svog suparnika. Vjerujemo zato da će i jedni i drugi imati pregršt prilika za postizanje pogotka, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.95 kojeg nudi kladionica bet365.

Po istoj logici ima smisla očekivati još pokoji bod više, zbog čega će se mnogi odlučiti odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete dobiti kvotu 2.19 u kladionici 20bet.

Zanimljivo djeluje i oklada da gol pada u oba poluvremena, uz tečaj 1.93, a dio igrača odlučit će se i za okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete uzeti tečaj 2.14 u kladionici 22bet.

Ako pak tipujete na domaćina, postoje dvije atraktivne opcije kojima imate priliku podebljati kvotu. Prva je oklada da Roma zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 3.75, dok ćete na okladi poluvrijeme/kraj 1/1 dobiti 3.50. To postaje dobitno ako Rimljani povedu u prvih 45 minuta i ostvare pobjedu na kraju.

Kladiti se možete i na strijelce. Izdvajamo kvotu 2.62 na gol Romelua Lukakua, dok ćete dobiti 3.40 ako tipujete na Paula Dybalu. S druge strane zanimljivo djeluje 4.00 na pogodak Nicolasa Gonzaleza.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.92, što nije rijetkost u talijanskim derbijima, pogotovo kad igraju dvije momčadi s velikim potencijalom u ofenzivi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top