Rijeka vs. Osijek – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D W L L W
  • Rujevica
  • Početak: 16. rujan 19:30
Forma:
L D W W D
DOMAĆIN 2.10
Remi 3.20
GOST 3.60
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prošla su dva tjedna od posljednjeg kola HNL-a, a nakon reprezentativne pauze najbolji hrvatski klubovi vraćaju se napokon u akciju ovog vikenda, s derbijem Rijeke i Osijeka kao najvažnijom utakmicom.

Domaća momčad pod trenerom Željkom Sopićem posrnula je u prethodnom kolu protiv Varaždina i polako gubi korak s vodećim Hajdukom, zbog čega joj je nužan jedan veliki trijumf. Nema sumnje, u dvobojima protiv Lillea Riječani su pokazali da imaju moć pa ih svakako ne treba prerano otpisivati, a ovaj derbi će nam najbolje pokazati koliko mogu ove sezone u HNL-u.

Rijeka je ostala bez nekoliko važnih igrača tijekom 2023. godine, uključujući Matiju Frigana i Princea Ampema. No, u klub je stigao sjajni Marco Pašalić iz Borussije Dortmund i odmah se proslavio s nekoliko sjajnih golova.

Riječani su se u posljednjim danima prijelaznog roka pojačali i Markom Pjacom. Bivši nogometaš Dinama i Juventusa pokušat će oživjeti karijeru u HNL-u i bit će zanimljivo vidjeti hoće li ga Sopić koristiti već ove subote.

Od ostalih, u domaćim redovima još svakako vrijedi izdvojiti Niku Jankovića u veznoj liniji koja pokazuje veliki potencijal, a tu je Nediljko Labrović među vratnicama, kao čovjek koji je bezbroj puta sjajnim obranama spasio svoje suigrače.

S druge strane, Osijek pod vodstvom trenera Stjepana Tomasa iskoristio je dva tjedna odmora kako bi se oporavio od bolnog poraza od Dinama na Opus Areni.

Mnogo gnjeva izazvala je ta utakmica, no život ide dalje i Osječani se trebaju fokusirati na svog sljedećeg protivnika, nimalo slabijeg od “modrih”. Bit će to teško gostovanje na kojem Tomas očekuje kvalitetnu igru prema naprijed, s Romanom Mierezom i Kristijanom Lovrićem zaduženima za realizaciju izglednih prilika.

Osijeku će faliti Mijo Caktaš u veznoj liniji, izuzetno efikasan na početku nove sezone HNL-a, no zbog kartona ne može igrati. Alternativa bi mu trebali biti Darko Nejašmić i Vedran Jugović u sredini terena.

Osijek je najviše problema u prethodnim utakmicama imao u obrani. Primio je puno golova protiv gotovo svih suparnika s kojima je nedavno igrao, čak i od Rudeša, što pokazuje da bivši kapetan Mile Škorić nedostaje ovom kolektivu.

No, Tomas će se morati snaći s onim što ima, kako Marko Malenica na golu ne bi na Rujevici završio kao na streljani, u vrlo zanimljivom derbiju koji nas sigurno neće razočarati…

Prethodni dvoboji:
27.05.23 Osijek1:1Rijeka HNL
02.04.23 Rijeka1:1Osijek HNL
21.01.23 Osijek1:1Rijeka HNL
10.09.22 Rijeka0:3Osijek HNL
23.04.22 Rijeka3:1Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: Veldin Hodža (kartoni).

Osijek: Mijo Caktaš (kartoni).

Rijeka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, hrvatske kladionice u ovom susretu daju tek malu prednost domaćinu, s obzirom na to da su posljednja tri dvoboja ova dva kluba završila rezultatom 1:1.

Međutim, mi vjerujemo da je u ovom trenutku Rijeka bolje organizirana od Osječana. To posebno vrijedi za defenzivu koja bolja funkcionira kod Sopićeve momčadi i smatramo da će se to osjetiti na rezultatu ove subote. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Rijeke, uz koeficijent 2.10 kojeg nudi kladionica bet365.

S obzirom na to kako su izgledali dvoboji Osijeka ove sezone, jasno je da ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete dobiti koeficijent 1.81 u kladionici 22bet. Na istom mjestu čeka vas i kvota 2.00 da će dva gola pasti do 55. minute ili ranije, što je scenarij koji možemo zamisliti u ovom derbiju.

Svakako je moguće i da se utakmica rasplamsa u svojoj završnici, zbog čega će se dio igrača odlučiti za okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz obećavajući tečaj 2.05.

Na raspolaganju imate i kombinacijske oklade u kladionici 20bet, od kojih izdvajamo 1X na Rijeku uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti izdašni koeficijent 2.47.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo. Naime, jednom kad počne derbi bit će lakše detektirati trenutni odnos snaga Rijeke i Osijeka, a pojavit će se i brojne specifične obećavajuće oklade. Izdvajamo okladu na gol u zadnjih 20 minuta, na što ćete moći dobiti kvotu oko 1.90, što svakako vrijedi probati odigrati pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top