Real Madrid vs. Real Sociedad – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
W W W W L
  • Santiago Bernabeu
  • Početak: 17. rujan 21:00
Forma:
W D D D W
Real Madrid
Manje od 2.5 gola1.96
Real Sociedad
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Španjolska La Liga vraća se na scenu ovog vikenda, s derbijem koji se igra između dva imenjaka, Real Madrida i Real Sociedada.

Domaća momčad pod vodstvom Carla Ancelottija odlično je otvorila sezonu i ima četiri čiste pobjede u španjolskom prvenstvu. Pozitivan je to start nove ere u “kraljevskom” klubu, nakon što ga je ovog ljeta napustio Karim Benzema, a kadar je dodatno ojačan mladim talentima.

Najvažnija novost za Real je dolazak Judea Bellinghama koji je odlučio svojim golovima već nekoliko utakmica i tako pokazao da je svaki uloženi euro u njega bio itekako isplativ.

U veznoj liniji madridski klub još ima mlade Aureliena Tchouaménija i Eduarda Camavingu, a odličnim se pokazao i Urugvajac Federico Valverde pa se klub ne treba bojati za svoju budućnost.

Ancelotti u novoj sezoni ne koristi više Luku Modrića kao što ga je koristio prije, no sada kada uskoro započinje Lige prvaka zasigurno će veću minutažu dobiti i naš reprezentativni kapetan.

Za Real je problem ozljeda bedra Viniciusa Juniora, no u klub je doveden centarfor Joselu koji bi se trebao pobrinuti za postizanje golova, a tu je i mladi Brazilac Rodrygo, još jedan dragulj u ofenzivi kojeg Ancelotti ima na raspolaganju.

Obrana madridskog kluba je pak pogođena teškim ozljedama Thibauta Courtoisa i Edera Militaoa, no zasad se drži, s Kepom među vratnicama koji odrađuje solidan posao posljednjih tjedana.

Što se Real Sociedada tiče, momčad koju vodi Imanol Alguacil uspjela je također izboriti mjesto u Ligi prvaka ove sezone, a u La Ligi ne zna za poraz u prva četiri kola.

Doduše, ovaj baskijski klub čak triput je remizirao pa ima 6 bodova manje od imenjaka iz Madrida, no svejedno predstavlja tvrdi orah za sve svoje protivnike, uključujući i one najbogatije u Španjolskoj. U svojim redovima ima odličnog španjolskog reprezentativca Mikela Oyarzabala koji se oporavio od teške ozljede i napokon igra iz tjedna u tjedan.

Doveden je i Andre Silva, a mladi Ander Barrenetxea uzbudljivo je rješenje koje Alguacil ima u napadu. No, snaga Sociedada je prije svega organizirana igra i dobra povezanost svih linija u fazi obrane, što bi utakmicu na stadionu Santiago Bernabeu moglo učiniti neizvjesnijom nego što domaći navijači priželjkuju…

Prethodni dvoboji:
02.05.23 Real Sociedad2:0Real Madrid LL
29.01.23 Real Madrid0:0Real Sociedad LL
05.03.22 Real Madrid4:1Real Sociedad LL
04.12.21 Real Sociedad0:2Real Madrid LL
01.03.21 Real Madrid1:1Real Sociedad LL

Izostanci i ozljede:

Real Madrid: Courtois T. (ozljeda koljena), Guler A. (ozljeda koljena), Militao E. (ozljeda koljena), Vinicius Junior (ozljeda bedra).

Real Sociedad: Merquelanz M. (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na to da se Liga prvaka igra već u srijedu, kladionice u Hrvatskoj ponudile su prilično visok tečaj na pobjedu Real Madrida u ovoj utakmici, što u prošlosti nije bio slučaj kad bi igrao u Španjolskoj na stadionu Santiago Bernabeu.

No, koliko kod primamljivo izgledalo tipovati na domaćina, mi smatramo da nas čeka rovovska bitka ove nedjelje u Madridu. I jedni i drugi će prije svega paziti na obranu i štedjeti snagu za europski izazov u srijedu, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na ovoj utakmici, uz koeficijent 1.96 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici ima smisla i oklada koju nudi 22bet, da gol NE pada u oba poluvremena, na što možete uzeti kvotu 2.04. Također, tako bi se moglo dogoditi da derbi počne oprezno pa se kasnije rasplamsa, zbog čega će neki odigrati i da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.08.

Ako pak tipujete na domaćina, bet365 nudi dvije zanimljive opcije. Prva je oklada na pobjedu Real Madrida bez primljenog gola, uz koeficijent 2.75, dok je tu i oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 2.60 To postaje dobitno ako Ancelottijeva momčad povede u prvih 45 minuta i izdrži sve do kraja.

Spomenimo i klađenje na strijelce, jer dobit ćete 2.50 na gol Rodryga, a 2.87 na gol Judea Bellinghama. S druge strane, kvota je 6.00 na pogodak Mikela Oyarzabala.

Za kraj, tu je i oklada na dosuđeni penal, uz kvotu 2.68, što nije rijetkost u španjolskim derbijima u kojima sudjeluje Real Madrid…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top