Osijek vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D W W D L
  • Opus Arena
  • Početak: 03. rujan 21:05
Forma:
L W W D L
Osijek
Više od 2.5 gola1.95
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon neuspješnog tjedna hrvatskih klubova u Europi, ovog vikenda nastavlja se HNL, s najzanimljivijom utakmicom u Osijeku, gdje u goste dolazi Dinamo.

Domaća momčad predvođena trenerom Stjepanom Tomasom u prošlom kolu izgubila je nespretno bodove u sudačkoj nadoknadi protiv Lokomotive, a ranije je isto napravila i u dvoboju s Istrom, u kojem je prokockala veliku prednost i primila četiri gola.

Sada se Osijek mora vaditi protiv najtežeg moguće protivnika, što neće biti jednostavno. No, ako ništa drugo, napadački dio momčadi koliko toliko funkcionira, s Ramonom Mierezom koji je solidno ušao u sezonu. Polako se popravlja i Kristijan Lovrić, od kojeg se očekuje da odlučuje utakmice kao što je to radio u dresu Gorice.

Problem za Tomasa je ozljeda Mije Caktaša čiji je nastup upitan, a najbolji je strijelac bijelo-plavih ovog ljeta. U sredini terena domaćin još ima Darka Nejašmića i Vedrana Jugovića, no niti jedan od njih nije tako dobar realizator kao bivši nogometaš Hajduka.

Najveći problem za Osijek već dugo je obrana, jer prima pregršt golova iz utakmice u utakmicu. Tu postoje problemi s ozljedama, jer Stefanos Evangelou nije spreman, a prodan je Adrian Leon Barišić pa baš vlada propuh u zadnjoj liniji, na užas golmana Marka Malenice.

S druge strane, ništa bolje stanje u obrani nema ni Sergej Jakirović u svom Dinamu, o čemu svjedoči i debakl protiv Sparte ovog četvrtka u Europskoj ligi.

Prodajom Josipa Šutala i Dominika Livakovića “modri” su mnogo izgubili u svojoj defenzivi, a Dino Perić i Ivan Nevistić pokušavaju zakrpati rupe, no ne ide im to od ruke baš u svakoj utakmici.

Odlazak Luke Ivanušeca također je veliki gubitak za Dinamo, a momčadi nije dobro sjela niti ozljeda Luke Stojkovića, odmah nakon dolaska iz Lokomotive. No, optimizam budi briljantna forma Martina Baturine u sredini terena, što je potvrdio fantastičnim pogotkom protiv Sparte.

Dobro ovog ljeta igra i Bruno Petković u napadu, a opasan je na desnoj strani i mladi Josip Špikić pa možemo reći da je Dinamo i dalje sposoban zabijati golove protivnicima u domaćem klupskom nogometu.

U svakom slučaju, na prekrasnoj Opus Areni čeka nas vrlo zanimljiv dvoboj, uoči reprezentativne pauze koja će HNL zaustaviti na puna dva tjedna…

Prethodni dvoboji:
07.05.23 Osijek0:0Dinamo HNL
05.03.23 Dinamo1:1Osijek HNL
29.10.22 Osijek1:0Dinamo HNL
20.08.22 Dinamo5:2Osijek HNL
08.05.22 Dinamo3:0Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: Stefanos Evangelou (ozljeda zgloba), Mijo Caktaš (ozljeda mišića).

Dinamo: Luka Stojković (ozljeda koljena).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, unatoč posrtaju u Pragu kladionice u Hrvatskoj proglasile su Dinamo izrazitim favoritom u ovom derbiju, svjesne da je kvaliteta na strani gostiju.

Mi pak fokus stavljamo na propusnost obje obrane. I jedni i drugi olako primaju golove posljednjih tjedana, zbog čega ne možemo zamisliti ovaj derbi kao rovovsku bitku u kojoj jedan potez odlučuje pobjednika. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti koeficijent 1.95 u kladionici bet365.

Po istoj logici imaju smisla još dvije oklade u kladionici 22bet. Naime, možete odigrati okladu oba daju gol, uz kvotu 1.85, što postaje dobitno ako i jedni i drugi poentiraju. Također je tu oklada da gol pada u oba poluvremena, na što možete zgrabiti tečaj 1.79.

Susret bi mogao početi koncentrirano i oprezno, a onda se potpuno rasplamsati. Zbog toga ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz koeficijent 2.09.

U kladionici 20bet čekaju vas kombinacijske oklade, od kojih izdvajamo okladu X2 na Dinamo uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 2.46, sasvim realan prema svemu viđenom posljednjih tjedana.

Neki će poželjeti odigrati i ono što nudi Rabona, okladu da Dinamo zabija više od 1.5 gola na utakmici, uz kvotu 1.90, što bi se moglo ostvariti protiv jedne od najgorih obrana u ligi.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.85, što je uvijek moguće u derbijima Osijeka i Dinama, u kojima se ne biraju sredstava kako bi se zaustavilo protivnika u izglednoj prilici za postizanje pogotka…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top