Osijek vs. Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W L D W W
  • Gradski vrt
  • Početak: 27. svibanj 19:00
Forma:
L L D W W
Osijek
Oba daju gol: Da1.83
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U posljednjem kolu HNL-a samo je još jedna nepoznanica, a to je ime kluba koji će završiti na trećem mjestu ljestvice, o čemu u međusobnom obračunu odlučuju Osijek i Rijeka.

Za domaću momčad predvođenu trenerom Stjepanom Tomasom bit će to posebna utakmica, jer radi se o oproštaju od Gradskog vrta, stadiona kojeg će sljedeće sezone zamijeniti Pampas.

Osijek zaostaje za Rijekom tri boda, ali ima bolji međusobni omjer te nije još izgubio od ovog suparnika ove sezone, zbog čega domaći navijači ovaj susret očekuju s optimizmom. Dobra vijest za Tomasa svakako je uspon forme Kristijana Lovrića koji napokon izgleda kao u svojim najboljim danima u dresu Gorice, a raspucao se tijekom proljeća i bivši najbolji strijelac HNL-a Ramon Mierez.

U siječnju su možda Osječani ostali bez mnogo važnih pojedinaca, no još uvijek imaju u svojim redovima nekoliko perspektivnih igrača, uključujući Ivana Fiolića i Darka Nejašmića u sredini terena, dok prevagu na travnjaku uvijek može donijeti Mijo Caktaš.

A u ovoj utakmici velika odgovornost bit će na domaćoj obrani predvođenoj Antonijom Barišićem, jer protivnički napadači su opasni i Marko Malenica morat će među vratnicama dobiti maksimalnu podršku svoje zadnje linije.

S druge strane, Rijeka može biti zadovoljna nakon što je pod Sergejem Jakirovićem skočila s dna na sam vrh ljestvice i osigurala nastup u kvalifikacijama za Europsku konferencijsku ligu ovog ljeta.

No, malo joj je pala forma posljednjih tjedana i zato joj je treće mjestu ugroženo, uz koje hrvatski predstavnik u Europi ipak ima lakši put kroz kvalifikacije. Mladi Matija Frigan po običaju je čovjek o kojem se najviše govori u riječkim redovima u ovoj utakmici, a u napadu još operira Antonio Marin, još jedan perspektivni napadač koji polako uštimava svoje nišanske sprave.

Rijeka ima kvalitetne nogometaše u svim svojim linijama, od kojih izdvajamo Niku Jankovića u sredini terena, dok je Jakiroviću na raspolaganju i stoper Matej Mitrović, oporavljen od teške ozljede.

Jedan od junaka gostujućeg sastava u 2023. godini svakako je i golman Nediljko Labrović, vrlo pouzdan kao posljednja crta obrane riječkog sastava. Očekuje se da će imati mnogo posla i u ovom hrvatskom derbiju, u kojem bi nijanse mogle odlučivati o pobjedniku…

Prethodni dvoboji:
02.04.23 Rijeka1:1Osijek HNL
21.01.23 Osijek1:1Rijeka HNL
10.09.22 Rijeka0:3Osijek HNL
23.04.22 Rijeka3:1Osijek HNL
09.03.22 Rijeka3:2Osijek KUP

Izostanci i ozljede:

Osijek: Antonio Ivandić (kartoni).

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

Osijek zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na trenutnu formu i prednost domaćeg terena, kladionice u Hrvatskoj očekivano daju određenu prednost Osijeku u ovom dvoboju.

No, treba reći da su posljednja dva susreta ovih suparnika završila rezultatom 1:1, a posljednji je obilovao prilikama za postizanje pogodaka. Vjerujemo da će i jedni i drugi imati odlične šanse za poentiranje i ove subote, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz kvotu 1.83 koju nudi kladionica 22bet.

Po istoj logici ima smisla očekivati još pokoji pogodak više, jer tako to obično biva u posljednjem kolu prvenstva pa će mnogi kladitelji odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete uzeti koeficijent 2.05.

Ako pak dajete laganu prednost domaćinu, u kladionici 20bet na raspolaganju vam je kombinacijska oklada X2 na Osijek uz više od 2.5 gola na utakmici, na čemu možete uzeti atraktivan koeficijent 3.16.

Kladiti se možete i da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, uz kvotu 2.11, a tečaj 1.87 dobit ćete ako odigrate da će gol pasti u oba poluvremena.

Ako želite baš podebljati kvotu na uspjehu domaćina, dostupna vam je u kladionici bet365 oklada da Osijek zabija gol u oba poluvremena, uz primamljivi koeficijent 3.75, dok ćete na okladi poluvrijeme/kraj 1/1 dobiti isti tečaj, a oklada postaje dobitna ako Osječani povedu u prvih 45 minuta i na kraju pobijede.

Za kraj, spomenimo i okladu na crveni karton, uz kvotu 5.00, što itekako možemo zamisliti u ovom susretu, u kojem bi u završnici susreta moglo zaiskriti, pogotovo ako do tada ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top