Manchester United vs. Chelsea – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W W L L W
  • Old Trafford
  • Početak: 25. svibanj 21:00
Forma:
L D W L L
Manchester U.
Manje od 2.5 gola2.43
Chelsea
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ušli smo u posljednji tjedan engleskog Premiershipa, a zaostalu utakmicu ovog četvrtka odradit će Manchester United i Chelsea.

Domaća momčad pod trenerom Erikom ten Hagom proživljava turbulentnu sezonu, u kojoj je imala mnogo neuvjerljivih utakmica, no osvojila je EFL Cup, a igrat će i u finalu FA Cupa za deset dana. U prvenstvu pak drži četvrto mjesto i treba joj još bod za osiguranje mjesta u Ligi prvaka sljedeće jeseni.

Daleko je to od slavnih dana Sir Alexa Fergusona, no opet bolje od prethodnih nekoliko sezona. Manchester United sada još mora pokušati stisnuti zadnjih par utakmica, a protiv Chelseaja je apsolutni favorit, jer protivnik je u još goroj formi.

“Crveni vragovi” imaju ponešto problema s ozljedama pa bi na teren opet mogao Harry Maguire, krivac za ispadanje iz Europske lige, no barem se oporavio Marcus Rashford, najraspoloženiji pojedinac ove družine.

Osim Rashforda, u napadu domaćina razliku na travnjaku pokušat će još napraviti Wout Weghorst, a ne smijemo zaboraviti niti Brunu Fernandesa, čovjeka koji svojim potezima u svakom trenutku može odlučiti utakmicu.

Manchester United mnogo je dobio dolaskom Casemira u veznu liniju. Na raspolaganju ima i Christiana Eriksena, dok je tu i krilni napadač Anthony koji doduše nije opravdao silne milijune uložene u njega.

S druge strane, Chelsea je potrošio više od 600 milijuna na pojačanja ove sezone, što je dovoljno za samo 12. mjesto u Premiershipu, uz dva smijenjena trenera i Franka Lamparda koji čeka kraj sezone kako bi i sam napustio klub.

Jasno je da londonska družina odrađuje preko volje završnicu engleskog prvenstva, no u derbijima protiv Manchester Uniteda nije već dugo doživjela poraz. Raheem Sterling pokušat će ugroziti domaćina s lijevog krila, a tu je i Joao Felix kao jedan od rijetkih raspoloženih ofenzivaca u gostujućim redovima.

Naš Mateo Kovačić vuče ozljedu i pitanje je hoće li zaigrati, a broj Chelseajevih igrača izvan stroja je velik, no i klupa je šira nego u ijednom drugom engleskom klubu.

U svakom slučaju, čeka nas na stadionu Stamford Bridge uzbudljivi dvoboj posrnulih velikana, u kojem domaćina već bod vodi u Ligu prvaka…

Prethodni dvoboji:
22.10.22 Chelsea1:1Manchester United PR
28.04.22 Manchester United1:1Chelsea PR
28.11.21 Chelsea1:1Manchester United PR
28.02.21 Chelsea0:0Manchester United PR
24.10.20 Manchester United0:0Chelsea PR

Izostanci i ozljede:

Manchester United: Jones P. (ozljeda koljena), Martinez L. (ozljeda noge), Sabitzer M. (ozljeda koljena), Van de Beek D. (oOzljeda koljena).

Chelsea: Badiashile B. (ozljeda prepone), Bettinelli M. (ozljeda mišića), Broja A. (ozljeda koljena), Chilwell B. (ozljeda mišića), Cucurella M. (ozljeda bedra), James R. (ozljeda zadnje lože), Kante N.(ozljeda prepone), Mount M. (ozljeda zdjelice).

Chelsea ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na stanje na ljestvici, formu i ozljede, nije iznenađenje da su kladionice u Hrvatskoj proglasile Manchester United velikim favoritom u ovom susretu.

Međutim, posljednjih pet dvoboja ovih suparnika bilo je vrlo tvrdo i završilo je remijem, a domaćin nema kud srljati, jer već mu bod donosi nedostižnu prednost u odnosu na Liverpool. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na ovoj utakmici, uz koeficijent 2.43 kojeg daje kladionica 20bet.

S obzirom na tempo dvoboja koji neće biti pretjerano visok, ima smisla i oklada na prvo poluvrijeme X iliti remi, uz kvotu 2.50, a neki će odigrati i da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, na što u kladionici 22bet možete zgrabiti tečaj 2.41.

Ako baš izrazito favorizirate domaćina, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije kako podebljati dobitak. Prva je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 2.50 koja postaje dobitna ako Ten Hagova momčad povede u prvih 45 minuta i pobijedi na kraju. Druga opcija je oklada na pobjedu Manchester Uniteda bez primljenog gola, uz koeficijent 3.00.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.05 na gol Marcusa Rashforda, a 2.75 ako zabije Bruno Fernandes. S druge strane, kvota je 3.75 ako zabije Joao Felix, a čak 4.75 na pogodak Raheema Sterlinga.

Za kraj, spomenimo i klađenje na kartone, jer možete uzeti kvotu 2.22 na manje od 3.5 kartona na ovoj utakmici, a ne očekujemo da će se igrati grubo i prljavo na Old Traffordu, u dvoboju koji ipak nema toliku važnost za oba suparnika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top