Hajduk vs. Šibenik – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava hrvatskog Kupa

Forma:
W W W D D
  • Rujevica
  • Početak: 24. svibanj 19:00
Forma:
L L L L W
Hajduk
Oba daju gol: Ne1.92
Šibenik
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Najvažnija utakmica u domaćem nogometu ovog tjedna definitivno je finale hrvatskog Kupa, u kojem će u srijedu na Rujevici snage odmjeriti Hajduk i Šibenik.

Splitska momčad predvođena trenerom Ivanom Lekom brani naslov pobjednika i sigurno je sretna što je u finalu ne čeka Dinamo, već momčad sa Šubićevca koja je iznenadila “modre” u polufinalu, da bi nakon toga zaredala neuspjesima i ispala iz elitnog ranga hrvatskog klupskog nogometa.

To znači da je Hajduk veliki favorit u ovom susretu, no Splićani su imali problema sa Šibenikom ove sezone i moraju biti oprezni, kako im se ne bi dogodio podbačaj u najvažnijoj utakmici. Po običaju, najviše će se očekivati od Marka Livaje koji je utrpao 19 golova u HNL-u ove sezone i želi biti čovjek odluke i u ovoj utakmici u kojoj se pobjedniku dijeli trofej.

Osim Livaje, Hajduk u napadu ima još nekoliko opasnih rješenja, poput Slovenca Jana Mlakara iza kojeg je solidna sezona, dok vrijedi spomenuti i Emira Sahitija, povratnika nakon teške ozljede koji se istaknuo nekim sjajnim potezima ovog proljeća.

Hajduk u svojim redovima ima i nekoliko velikih talenata, od kojih izdvajamo Amerikanca Rokusa Pukštasa u sredini terena, kao i Luku Vuškovića u zadnjoj liniji. Nije nemoguće da Leko upravo jednom ili obojici ukaže povjerenje u ovoj važnoj utakmici.

Najveća odgovornost definitivno će biti na Filipu Krovinoviću i njegovim kolegama u veznoj liniji, jer od Hajduka se očekuje dominacija u ovom susretu, dok će na posebno oprezu morati biti Ivan Lučić među vratnicama, kako neki zalutali metak ne bi završio u njegovom golu.

S druge strane, Šibenik razočaran dočekuje veliko finale, jer pod vodstvom Damira Čanadija prokockao je 10 bodova prednosti ispred Gorice i ispao iz lige, a uprava je uspjela napraviti gaf te ne prijaviti klub za europska natjecanja. To znači da osvajanje Kupa ne vodi Šibenčane u kvalifikacije za Europsku konferencijsku ligu.

Teško je izdvojiti igrače u dobroj formi u ovom trenutku u redovima Šibenika. Ivan Dolček i Duje Čop svakako su najzvučnija imena u redovima narančastih, a kvalitetu posjeduju još Haruki Arai i veteran Zoran Kvržić.

Hoće li to na stadionu Rujevica biti dovoljno za ugroziti Hajduk treba tek vidjeti, no finala Kupa znaju biti neizvjesna, zbog čega ne treba posrnuli Šibenik unaprijed otpisati…

Prethodni dvoboji:
01.04.23 Šibenik2:3Hajduk HNL
22.01.23 Hajduk2:1Šibenik HNL
09.09.22 Šibenik1:1Hajduk HNL
09.04.22 Hajduk2:1Šibenik HNL
29.01.22 Šibenik1:3Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Toni Borevković (ozljeda zgloba), Lovre Kalinić (ozljeda koljena), Josip Elez (ozljeda kuka), Ivan Čalušić (ozljeda koljena).

Šibenik: nema značajnih izostanaka.

Šibenik ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, online kladionice proglasile su Hajduk izrazitim favoritom u ovom dvoboju, do te mjere da se na čistu jedinicu zapravo i ne isplati odigrati.

Mi očekujemo tvrdu utakmicu u kojoj će Šibenik pokušati što duže ostati u egalu sa svojim suparnikom, dok će Hajduk više pažnje posvetiti obrani nego što je to bilo u nekim prethodnim utakmicama. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na oba tima NE daju gol, uz kvotu 1.92 u kladionici 22bet, što postaje dobitno ako jedan od golmana sačuva svoju mrežu netaknutom u 90 minuta regularnog vremena.

Po istoj logici ima smisla očekivati manji broj pogodaka na utakmici nego u prethodnim dvobojima ovih suparnika. Zato će mnogi odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete dobiti tečaj 2.11 u kladionici 20bet.

Za one koji favoriziraju Splićane, postoje dvije opcije kojima mogu podebljati dobitak. Prva je oklada na pobjedu Hajduka bez primljenog gola, uz kvotu 2.20, što je itekako zamislivo u ovom susretu. Kladiti se možete i na poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 1.99, što postaje dobitno ako Hajduk povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju utakmice.

U kladionici 22bet dostupna je i kombinacijska oklada na pobjedu Hajduka uz manje od 3.5 gola na utakmici, na što možete uzeti kvotu 1.97 koja djeluje vrlo zanimljivo uoči ovog dvoboja.

Naravno, ne smijemo zaboraviti niti klađenje uživo, jer odnos snaga Hajduka i Šibenika postat će još jasniji jednom kad dvoboj krene s centra. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, broj kornera i tko će sljedeći zabiti bit će lakše pogoditi dok je finale u tijeku pa svakako imajte upaljenu omiljenu kladionicu u srijedu navečer i reagirajte čim se pojavi obećavajuća kvota…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top