Osijek vs. Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W L W L
  • Gradski vrt
  • Početak: 21. siječanj 15:00
Forma:
L L W L L
Osijek
Manje od 2.5 gola1.91
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon duge pauze koje su upotpunili uspjesi hrvatske reprezentacije na SP-u u Kataru, HNL se napokon vraća na scenu ovog vikenda, s najzanimljivijom utakmicom koju igraju Osijek i Rijeka.

Domaća momčad riješila se tijekom jeseni Nenada Bjelice koji je postao uteg za nju, a zamijenio ga je pomoćnik Rene Poms, koji nije donio neku revoluciju u igri, ali drži ekipu na trećem mjestu na ljestvici.

Osijek je ove zime ostao bez Diona Drene Belje i Laszla Kleinheislera koji su prodani, no dobra je vijest za domaćina da je Bjelica u svoje vrijeme okupio prilično širok kadar pa neće biti problem sastaviti respektabilnih 11 igrača za ovu utakmicu.

Domaći navijači najviše očekuju u napadu od Ramona Miereza, koji je svojedobno bio najbolji strijelac HNL-a, kao i od Kristijana Lovrića koji je preotet Gorici, no nije zasad ponovio jednako briljantne igre u novom klubu.

Osječani su uspjeli iz inozemstva vratiti i Miju Caktaša, strijelca čak 7 golova u HNL-u ove sezone, a u veznoj liniji još imaju Darka Nejašmića i Vedrana Jugovića, solidne igrače koji mogu držati ravnotežu s većinom suparnika u domaćem prvenstvu.

Što se pak obrane tiče, tu i dalje glavnu riječ vodi kapetan Mile Škorić, a bit će zanimljivo vidjeti u kakvoj je formi Ivica Ivušić, koji je proživljavao malu krizu prošle jeseni, no ima potencijal postati čak i reprezentativna “jedinica”.

S druge strane, iza Rijeke je očajan prvi dio sezone u kojem se dugo vukla na samom dnu ljestvice, a nije pomogao ni talijanski stručnjak Serse Cosmi, uz kojeg je klub ostao u donjem domu HNL-a.

Sada kormilo preuzima Sergej Jakirović koji je imao uspjeha dok je vodio Goricu i nada se istome na čelu Riječana, svjesnih da moraju ući u seriju kako bi imali ikakve izglede uloviti Slaven Belupo na četvrtom mjestu, koji im bježi 11 bodova.

U svojim redovima Jakirović ima nekoliko talentiranih mladih nogometaša, poput Matije Frigana koji već ima tri postignuta gola u HNL-u i vrlo brzo bi karijeru mogao nastaviti u nekoj od najjačih europskih nogometnih liga.

U ofenzivi su sada još Deni Jurić i Antonio Marin, kao dodatna rješenja za Jakirovića, a očekuje se i da proigra Alen Halilović. Zato na Gradskom vrtu ne treba unaprijed otpisati Rijeku, protiv Osijeka kojeg sportske kladionice vide kao izrazitog favorita za pobjedu…

Prethodni dvoboji:
10.09.22 Rijeka0:3Osijek HNL
23.04.22 Rijeka3:1Osijek HNL
09.03.22 Rijeka3:2Osijek KUP
13.02.22 Osijek1:0Rijeka HNL
08.12.21 Rijeka0:0Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: Danijel Lončar (ozljeda mišića).

Rijeka: nema značajnih ozljeda.

Osijek zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Rijeka ove sezone sudjelovala u nekim iznimno efikasnim utakmicama, poput 2:7 poraza od Dinama, vjerujemo da će Jakirović čvršće posložiti momčad u ovom derbiju.

Riječanima bi zlata vrijedio čak i osvojeni bod u Gradskom vrtu i tako će se postaviti, dok je Osijek poznat po strpljivom traženju pukotina u protivničkoj obrani. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.91 kojeg nudi kladionica 22bet.

Ima svakako smisla i oklada na prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz kvotu 2.25 koju nudi kladionica bet365, jer možemo zamisliti ove suparnike kako minimalno riskiraju u prvih 45 minuta.

Po istoj logici, vrijedi razmisliti i o okladi da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što ćete dobiti tečaj 2.05, koji bi se lako mogao pretvoriti u realnost u ovom dvoboju.

Što se pak klađenja na točan rezultat tiče, Rabona vam daje čak 10.00 na rezultat 0:0, dok ćete dobiti 6.33 na rezultat 1:1 i 6.00 na rezultat 1:0. Za one koji pak favoriziraju domaćina tu je oklada na pobjedu Osijeku bez primljenog gola, koja ide uz primamljivu kvotu 2.75.

Za kraj, spomenimo i okladu da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, na što možete dobiti koeficijent 2.00, što je sasvim realan scenarij za dvoboj koji dolazi nakon duge zimske pauze, u kojem obje momčadi itekako žele ostati neporažene…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top