Arsenal vs. Manchester United – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W W D W W
  • Emirates Stadium
  • Početak: 22. siječanj 17:30
Forma:
D W W W W
DOMAĆIN 1.88
Remi 3.81
GOST 4.07
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je još jedan derbi Premiershipa, u kojem će ove nedjelje u Londonu snage odmjeriti Arsenal i Manchester United, što bi mogla biti vrlo važna utakmica za rasplet engleskog prvenstva.

Domaća momčad predvođena Mikelom Artetom briljira i u 2023. godini, o čemu svjedoče pobjede protiv Brightona i Tottenhama u gostima. Arsenal ima veliku prednost ispred svojih najbližih pratitelja, a trijumfom u ovom derbiju napravio bi ogroman korak prema naslovu prvaka.

Pokazalo se da ni ozljeda Gabriela Jesusa nije zaustavila “topnike”, koji ovih dana pokušavaju ojačati napad Leandrom Trossardom, no ne žuri im se. Eddie Nketiah odlično koristi minutažu koju trenutno dobiva, uz podršku Gabriela Martinellija i Bukaya Sake u ofenzivi.

Arsenal je dobio u Martinu Odegaardu jednog od najboljih veznjaka Premiershipa, a dobar posao u sredini terena odrađuju još Thomas Partey i Granit Xhaka pa Arteta može biti zadovoljan kako njegova momčad izgleda na travnjaku, u drugoj polovici sezone Premiershipa.

Jedina slabost Arsenala je klupa, na kojoj nema mnogo igrača koji mogu napraviti prevagu nakon što uđu na teren. Uvijek je tu i pitanje Aarona Ramsdalea među vratnicama, koji brani odlično otkad je preuzeo mjesto na golu, no djeluje malo nespretno, kao da će prije ili kasnije napraviti neki gaf.

S druge strane, Manchester United stabilizirao se pod Erikom ten Hagom, o čemu svjedoči i impresivna pobjeda protiv gradskog rivala Cityja prošli vikend.

No, tijekom tjedna “crveni vragovi” su izgubili bodove u dvoboju s Crystal Palaceom pa im je nužan novi trijumf sada u derbiju, kako bi očuvali realne izglede vratiti se na engleski tron.

U tome bi im trebao pomoći Marcus Rashford, koji je u sjajnoj formi ušao u 2023. godinu, a puno se očekuje i od Brazilca Anthonyja na desnoj strani, koji svojim prodorima i dalekometnim udarcima uvijek može riješiti utakmicu.

Jedna od ključnih figura u redovima Manchester Uniteda definitivno je i Bruno Fernandes, od kojeg se očekuju i kreacija i realizacija, a hendikep za goste je neigranje Casemira, koji je u prethodnoj utakmici sebe eliminirao dobivenim žutim kartonom.

U svakom slučaju, na stadionu Emirates čeka nas zaista uzbudljiva utakmica ove nedjelje, u kojoj online kladionice vide domaćina kao favorita, no gosti se sigurno neće samo tako predati…

Prethodni dvoboji:
04.09.22 Manchester United3:1Arsenal PL
23.04.22 Arsenal3:1Manchester United PL
02.12.21 Manchester United3:2Arsenal PL
30.01.21 Arsenal0:0Manchester United PL
01.11.20 Manchester United0:1Arsenal PL

Izostanci i ozljede:

Arsenal: Jesus G. (ozljeda koljena), Nelson R. (ozljeda bedra).

Manchester United: Casemiro (žuti kartoni), Dalot D. (ozljeda bedra), Sancho J. (nespreman), Tuanzebe A. (nespreman), Van de Beek D. (ozljeda koljena).

Arsenal zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je u prethodnoj međusobnoj utakmici trijumfirao Manchester United, a svladao je nedavno i Guardiolin City, vjerujemo da Arsenal u ovu utakmicu ipak ulazi sa značajnom prednošću.

Forma Artetine momčadi je odlična, a ima i prednost po pitanju ozljeda i kartona u odnosu na suparnika, kao i podršku svojih navijača. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Arsenala, uz koeficijent 1.88 kojeg nudi kladionica 20bet.

S obzirom na napadački potencijal obje momčadi, mnogi u ovom susretu predviđaju golijadu, zbog čega ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, uz kvotu 1.74.

Velik je ulog u ovom derbiju i sigurno ni jedni ni drugi neće krenuti na sve ili ništa od prve minute, zbog čega se primamljivim čini i ono što nudi kladionica 22bet, da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti tečaj 2.02.

Za one pak koji favoriziraju domaćina, bet365 nudi okladu da Arsenal zabija u oba poluvremena, uz koeficijent 2.62, dok ćete na opciju poluvrijeme/kraj 1/1 dobiti čak 3.00, što postaje dobitno ako Artetina momčad povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju utakmice.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.75 ako zabije Eddie Nketiah, a 3.25 ako poentira Gabriel Martinelli. S druge strane, na gol Marcusa Rashforda kvota je 4.00 a na Brunu Fernandeza zanimljivih 4.75.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 3.03, što nije rijetkost na utakmicama Manchester Uniteda, pogotovo ovakvima u kojima pad u kaznenom prostoru može odlučiti pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top