Leipzig vs. Bayern – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Bundeslige

Forma:
W W W W W
  • Red Bull Arena
  • Početak: 20. siječanj 20:30
Forma:
W W W W W
Leipzig
Više od 3.5 gola2.08
Bayern
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Za razliku od ostalih elitnih europskih liga, njemačka Bundesliga uzela si je dva mjeseca pauze oko Svjetskog prvenstva, no akcija se napokon nastavlja ovog vikenda, s derbijem Leipziga i Bayerna koji je na rasporedu već u petak.

Riječ je o utakmici prvog i trećeg na ljestvici, a trener domaćih Marco Rose nada se da bi njegova momčad mogla izboriti pobjedu i tako se približiti Bayernu na samo 3 boda zaostatka.

Leipzig bi i bolje kotirao u njemačkom prvenstvu da nije slabo ušao u sezonu, no trenutno je u velikoj seriji pobjeda i želi nastaviti u istom stilu i protiv Bavaraca. No, neće moći računati na ozlijeđenog Christophera Nkunkua, što je ipak hendikep, jer Francuz je već dugo jedan od najboljih ofenzivaca Bundeslige.

Ipak, Leipzig i bez Nkunkua ima poletan napad u kojem važnu ulogu igra bivši Dinamov nogometaš Dani Olmo, a tu je i povratnik Timo Werner koji jedva čeka ovaj derbi, nakon što je zbog ozljede morao propustiti SP u Kataru.

Andre Silva i Yousuf Poulsen još su dva ofenzivca koji se nadaju minutaži ovog petka, a Rose u svojim redovima ima i odličnog Emila Forsberga, koji se uvijek može ubaciti iz vezne linije i poentirati.

Naravno, hrvatske ljubitelje nogometa prije svega će zanimati kako će se Joško Gvardiol snaći protiv jednog od najboljih svjetskih napada, no čak i ako odigra perfektno, svakako će mu trebati pomoć suigrača kako bi mreža domaćih ostala netaknuta.

A Bayern već čitavo desetljeće vlada njemačkim nogometom i namjerava tako samo nastaviti pod trenerom Julianom Nagelsmannom.

Bavarci su ostali uoči sezone bez Roberta Lewandowskog, no našli su mu dostojnu zamjenu u Sadiju Maneu, a imaju još pregršt kvalitetnih rješenja prema naprijed, poput Jamala Musiale koji igra sjajno u posljednje vrijeme.

Mane se još oporavlja od ozljede, ali Serge Gnabry i Leroy Sane bi trebali predstavljati veliku opasnost za Leipzig u ovoj utakmici. Ne zaboravimo ni Alphonsa Daviesa, kao jednog od najboljih bočnih igrača trenutno na svijetu, koji je protiv Hrvatske na SP-u pokazao koliko može biti opasan kad se ubaci u napad.

U svakom slučaju, na Red Bull Areni čeka nas odlična utakmica, u kojoj neće biti kalkulacija pa golovi ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
30.07.22 Leipzig3:5Bayern SC
05.02.22 Bayern3:2Leipzig BUN
11.09.21 Leipzig1:4Bayern BUN
03.04.21 Leipzig0:1Bayern BUN
05.12.20 Bayern3:3Leipzig BUN

Izostanci i ozljede:

Leipzig: Diallo A. (ozljeda mišića), Gulacsi P. (ozljeda koljena), Nkunku C. (ozljeda noge), Orban W. (ozljeda kuka).

Bayern: Hernandez L. (ozljeda koljena), Mane S. (ozljeda mišića), Mazraoui N. (srčani problemi), Neuer M. (slomljena noga), Sarr B. (ozljeda tetive).

Leipzig zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Utakmice Leipziga i Bayerna bila su zaista spektakularne posljednjih godina, a iako su kladionice u Hrvatskoj tome prilagodile svoju ponudu, svejedno postoji nekoliko opcija koje djeluju obećavajuće.

Bayern je nedavno odigrao 4:4 protiv Leipzigove sestrinske momčadi iz Salzburga, a mi vjerujemo da golijada neće izostati ni ovaj put, jer obje ekipe igraju izrazito ofenzivno. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, uz koeficijent 2.08 kojeg nudi kladionica 20bet.

Za one koji smatraju da će Bayern imati problema u ovoj utakmici, kladionica 22bet nudi prilično visoku kvotu 2.04 na okladu na dvoznak 1X na Leipzig, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost.

U kladionici bet365 naći ćete pak 2.20 da Bayern zabija gol u oba poluvremena, a 3.40 da Leipzig zabija u oba poluvremena. Ne bi bilo iznenađenje da se i jedno i drugo ostvari.

Ima smisla i klađenje na kornere, jer dobit ćete 1.98 na okladu na više od 9.5 kornera na utakmici, što je realno predviđanje u jednoj ovakvoj utakmici.

Ako se pak odlučite kladiti na strijelce, dobit ćete 2.87 na pogodak Time Wernera, a 4.75 da će poentirati Dani Olmo. S druge strane, kvota je 3.40 na gol Jamala Musiale, a 2.75 da će zabiti Leroy Sane.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer pravi odnos snaga Leipziga i Bayerna najlakše će biti detektirati jednom kad utakmica započne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 1.80 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top