Manchester City vs. Tottenham – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
L L W W D
  • Etihad Stadium
  • Početak: 19. siječanj 21:00
Forma:
L W W L D
Manchester C.
Poluvrijeme/kraj: 1/12.00
Tottenham
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ulazimo u još jedan uzbudljivi vikend Premiershipa, kojeg u ranijem terminu u četvrtak otvaraju Manchester City i Tottenham.

Domaća momčad predvođena trenerom Pepom Guardiolom i ove je sezone bila glavni favorit za osvajanje naslova, no nakon poraza od Manchester Uniteda u prethodnom kolu sve je izglednije da će titula otići Arsenalu.

Novi neuspjeh protiv Tottenhama ne samo što bi izbacio City iz borbe za prvo mjesto, već bi zakomplicirao i njegovu situaciju u borbi za plasman u Ligu prvaka, što si Guardiola ne smije dopustiti pa se od Erlinga Haalanda očekuje da povede momčad prema sigurnom trijumfu.

Norvežanin je utrpao 21 gol ove sezone, no niti on nije pretjerano raspoložen u novoj kalendarskoj godini i morat će se ubrzo trgnuti. Riyad Mahrez je pak u puno boljoj formi posljednjih tjedana, ali trebat će pomoć suigrača, uključujući Phila Fodena koji je sada puno opasniji nego prethodnih godina.

City u sredini terena ima najboljeg veznjaka engleskog prvenstva, Kevina de Bruynea koji je napokon povezao duže razdoblje bez ozljeda i sigurno će biti jedan od ključnih pojedinaca na travnjaku.

Problem nebesko plavih ostaje obrana, u kojoj Ruben Dias muku muči s ozljedom, a ostali pokazuju mnogo nesigurnosti pa Edersonu nije lako sačuvati svoju mrežu netaknutom.

S druge strane, Tottenham je pod Antoniom Conteom posustao i ovo mu je praktički zadnja prilika da se uključi u borbu za Ligu prvaka, nakon što je za vikend glatko izgubio od Arsenala.

Momčad koja u svojim redovima ima ofenzivce poput Harryja Kanea i Heung-Min Sona ne zabija koliko navijači očekuju, a obrana s Ericom Dierom djeluje ranjivo čak i protiv osrednjih engleskih momčadi.

Dobra vijest za Contea je oporavak Richarlisona koji bi trebao dobiti solidnu minutažu u ovom derbiju, dok nismo sigurni hoće li u udarnih 11 mjesto naći i Ivan Perišić, koji igra vrlo dobro ove sezone, no talijanski stručnjak ponekad traži alternativna rješenja na njegovoj poziciji.

U svakom slučaju, na stadionu Etihadu igraju dvije momčadi koje si ne smiju priuštiti novi neuspjeh, zbog čega možemo očekivati uzbudljivu i otvorenu utakmicu, u kojoj golova ne bi smjelo nedostajati…

Prethodni dvoboji:
19.02.22 Manchester City2:3Tottenham PL
15.08.21 Tottenham1:0Manchester City PL
25.04.21 Manchester City1:0Tottenham EFL
13.02.21 Manchester City3:0Tottenham PL
21.11.20 Tottenham2:0Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Dias R. (ozljeda bedra), Stones J. (ozljeda mišića).

Tottenham: Lucas Moura (ozljeda lista).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Čak i kada je u rezultatskoj krizi, sportske kladionice favoriziraju Manchester City, do te mjere da se ne isplati igrati na njegovu čistu pobjedu, pogotovo ako se radi o derbiju.

Isti slučaj je i u ovom dvoboju, u kojem vjerujemo da će Guardiolina momčad jurnuti žestoko od prve minute i pokazati da su nedavni neuspjesi protiv Southamptona i Manchester Uniteda stvar prošlosti. Zato je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.00 u kladionici bet365, što znači da tipujemo da će City povesti u prvih 45 minuta i zadržati prednost do samog kraja.

S obzirom na to da se radi o dvije momčadi koje u posljednje vrijeme pokazuju više potencijala prema naprijed, nego prema nazad, ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, na što možete dobiti kvotu 2.37 u kladionici 22bet.

Ako favorizirate domaćina, postoje još dvije opcije koje možete odigrati. Prva je kombinacijska oklada na pobjedu Manchester Cityja uz više od 2.5 gola na utakmici, za što ćete dobiti tečaj 1.86, dok ćete dobiti 1.90 na okladu da Manchester City zabija u oba poluvremena.

Ako se pak odlučite kladiti na strijelce, dobit ćete 1.57 na gol Erlinga Haalanda, a 3.10 ako to bude prvi gol na utakmici. Na pogodak Riyada Mahreza kvota je 3.10, dok ćete s druge strane dobiti 3.40 ako poentira Harry Kanea. Na našeg Ivana Perišića koeficijent je čak 9.50, no ove sezone još nije zabio.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.35, što možemo zamisliti u ovoj utakmici, u kojoj će obrane biti pod konstantnim pritiskom, a tada se pogreške najlakše događaju…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top