Osijek vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W D L W
  • Opus Arena
  • Početak: 03. veljača 17:30
Forma:
L W D W W
Osijek
Oba daju gol: Da1.90
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što smo uživali u sjajnom derbiju na Poljudu prošlog vikenda, ove subote najjači dvoboj HNL-a igra se u Osijeku, gdje domaćin dočekuje Hajduk.

Gostujuća momčad pretrpjela je pod Mislavom Karoglanom udarac porazom protiv Rijeke, no još uvijek ima dobre izglede boriti se za naslov prvaka do samog kraja. Na Hajduku je samo preživjeti ovo teško gostovanje, nakon čega slijedi 6 lakših utakmica.

Hendikep za Splićane definitivno je ozljeda gležnja Marka Livaje kojeg nekoliko tjedana neće biti na travnjaku. Kapetan je bio ključan čovjek splitskog kluba u posljednje tri sezone pa će biti zanimljivo vidjeti kako će momčad izgledati bez njega.

Na terenu bismo zato mogli vidjeti Josipa Brekala, hrvatskog reprezentativca kojeg je Hajduk u zimskom prijelaznom roku preoteo Dinamu. Radi se o važnom pojačanju na poziciji lijevog krila, dok će Laszlo Kleinheisler vjerojatno dobiti povučeniju ulogu na istoj strani.

Niko Sigur i Emir Sahiti ne mogu igrati zbog kartona pa će Karoglan morati potražiti alternative u sredini terena. U ofenzivi se pak minutaži nadaju Leon Dajaku i Aleksandar Trajkovski, a ne zaboravimo ni veterana Nikolu Kalinića koji se vratio pomoći klubu u borbi za naslov prvaka.

Što se pak obrane tiče, Hajduk je prije tjedan dana pokazao više slabosti nego u cijelom jesenskom dijelu sezone. To znači da Zvonimir Šarlija i suigrači moraju podići igru na ovom teškom gostovanju, inače će Splićani imati velikih problema u gradu na Dravi.

S druge strane, Osijek se malo digao pod trenerom Zoranom Zekićem i počinje vjerovati u osvajanje četvrtog mjesta, onog koje najvjerojatnije vodi u Europu sljedećeg ljeta.

To momčad može zahvaliti odličnim napadačkim rješenjima, među kojima izdvajamo Kristijana Lovrića i Ramona Miereza, a vezna linija dosad je s Mijom Caktašem također odrađivala solidan posao.

Problem za Osijek u proteklom dijelu sezone bila je prije svega igra u obrani, jer linije su pucale iz utakmice u utakmicu, a golman Marko Malenica praktički je bio na streljani. Međutim, u četiri pripremne utakmice i prošli vikend protiv Rudeša Zekićeva družina primila je tek jedan gol, što je upozorenje Hajduku uoči derbija na Opus Areni koji će sigurno biti vrlo atraktivan…

Prethodni dvoboji:
08.11.23 Osijek0:1Hajduk HNL
22.10.23 Hajduk0:2Osijek HNL
13.05.23 Hajduk3:0Osijek HNL
12.03.23 Osijek0:2Hajduk HNL
01.03.23 Osijek1:2Hajduk KUP

Izostanci i ozljede:

Osijek: Kristijan Fućak (ozljeda koljena).

Hajduk: Marko Livaja (ozljeda gležnja), Dario Melnjak (ozljeda mišića), Emir Sahiti (kartoni), Niko Sigur (kartoni).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se i očekivalo, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Hajduk favoritom u dvoboju s Osijekom, uz kvotu koja je i dalje prilično krupna.

Mi pak vjerujemo da će i jedni i drugi imati što za reći u ovoj utakmici. Hajduk će na krilima Brekala biti opasan prema naprijed, a Osijek je spreman kazniti svaku pogrešku suparnika. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.90 u kladionici bet365.

Mogao bi to biti još jedan hrvatski derbi koji počinje tvrdo pa se kasnije rasplamsa. Zato ima smisla oklada koju nudi kladionica 22bet, da pada više golova u drugom poluvremenu nego u prvom, što ide uz kvotu 2.11.

Ako pak vjerujete da Splićani imaju kvalitetu više u odnosu na slavonskog suparnika, postoje dvije zanimljive opcije koje možete odigrati. Prva je oklada da Hajduk zabija gol u oba poluvremena, uz tečaj 3.75, dok je 3.60 na okladi poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako Splićani povedu u prvom dijelu i zadrže prednost do završetka utakmice.

Kladiti se možete i na kornere. Oklada na više od 9.5 kornera ide uz koeficijent 2.20, što djeluje primamljivo, budući da obrane ni jedne ni druge momčadi neće komplicirati pri čišćenju lopti iz vlastitog kaznenog prostora.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Osijeka i Hajduka bit će još lakše detektirati jednom kad započne derbi. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, što će ići uz kvotu oko 2.00 djeluje obećavajuće, no pojavit će se i druge odlične opcije. Zato imajte uključenu omiljenu kladionicu u subotu popodne i reagirajte za vrijeme utakmice čim se pojavi kvota za koju ste sigurni da prolazi…

Već nakon registracije bet365 dijeli 50 € novim igračima i pregršt besplatnih oklada iskoristivih na nogometu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top