Osijek vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava hrvatskog Kupa

Forma:
L L D L W
  • Gradski vrt
  • Početak: 01. ožujak 18:00
Forma:
L W L L W
Osijek
Manje od 2.5 gola1.83
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što su za vikend doživjeli bolne poraze, ove srijede Osijek i Hajduk bore se međusobno za mjesto u polufinalu Kupa, u dvoboju koji predstavlja prekretnicu za onu momčad koja će pobijediti.

Domaćin predvođen trenerom Reneom Pomsom djeluje očajno na travnjaku u 2023. godini, o čemu svjedoče četiri utakmice u nizu bez pobjede koje su Osijek maksimalno udaljile od vrha ljestvice.

Osječani su čini se ipak previše prodavali tijekom zime i fale im igrači poput Diona Drene Belje i Laszla Kleinheislera, no svejedno Poms ima na raspolaganju kadar koji bi trebao biti u stanju postizati bolje rezultate.

Baš zbog toga ova nokaut utakmica vrlo je važna igračima Osijeka da dokažu sebi da mogu igrati dobar i efikasan nogomet, s Kristijanom Lovrićem i Ramonom Mierezom koji nikako da se vrate u staru formu.

Osijek nema mnogo raspoloženih igrača u posljednje vrijeme, a čak ni Mijo Caktaš više ne radi razliku na travnjaku, strijelac 7 pogodaka u uvodnom dijelu sezone.

Josip Špoljarić i Mehmet Topčagić dva su rješenja koja Poms forsira u ofenzivi, a tu je i Španjolac Barri koji bi trebao pomoći domaćoj veznoj liniji. Problem ostaje obrana, u kojoj više ne dominira Mile Škorić, a prodan je golman Ivica Ivušić i to je dio terena na kojem je Osijek posebno ranjiv, što može biti problematično u utakmicama na ispadanje.

A Hajduk nakon teškog poraza od Dinama djeluje također kao boksač na konopcima, s pregršt ozljeda koje muče trenera Ivana Leku.

Splićani su definitivno rekli zbogom tituli nacionalnog prvaka, ali nadaju se obrani naslova u hrvatskom Kupu. No, gostovanje u Osijeku dolazi im u teško vrijeme, jer Marko Livaja se oporavlja od viroze, a ostatak momčadi već dugo ne igra organizirani nogomet.

Bit će zanimljivo vidjeli hoće li Leko ponovo koristiti usluge 16-godišnjeg Luke Vuškovića u sredini terena, koji predstavlja budućnost Hajduka, dok se svakako više očekuje od Filipa Krovinovića, strijelca tek jednog gola u HNL-u ove sezone.

Što se napada tiče, Leko na raspolaganju ima Nikolu Kalinića koji pokazuje znakove poboljšanja forme u zadnje vrijeme, no teška ozljeda Emira Sahitija poremetila je ravnotežu u ofenzivi pa Hajduk u Gradskom vrtu definitivno očekuje vrlo teška utakmica…

Prethodni dvoboji:
05.11.22 Hajduk3:1Osijek HNL
28.08.22 Osijek2:1Hajduk HNL
03.04.22 Osijek0:0Hajduk HSK
19.12.21 Hajduk0:0Osijek HNL
03.10.21 Osijek1:1Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: Ramon Mierez (suspenzija), Mihael Žaper (ozljeda mišića).

Hajduk: Emir Sahiti (ozljeda koljena), Anthony Kalik (ozljeda zgloba), Lukas Grgić (ozljeda mišića), Toni Borevković (ozljeda lista), Dominik Prpić (ozljeda zgloba).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U ovoj važnoj utakmici online kladionice daju malu prednost Hajduku, na temelju kvalitete raspoloživog kadra i forme u veljači.

Međutim, i jedni i drugi zapravo djeluju izuzetno neraspoloženo već dugo i ne možemo očekivati spektakl u Gradskom vrtu. Ulog je ogroman, jer radi se o posljednjoj prilici za osvajanje trofeja, zbog čega će se u srijedu igrati tvrdo u Osijeku pa je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, za što ćete dobiti koeficijent 1.83 u kladionici 22bet.

Za one koji daju malu prednost gostima, kladionica 20bet nudi kombinacijsku okladu X2 na Hajduk uz manje od 3.5 gola na utakmici, za što ćete dobiti primamljivih 1.94, dok je kvota na čistu pobjedu Hajduka izdašnih, ali riskantnih 2.45.

Ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti kvotu 2.05, a neki će odigrati i prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz tečaj 2.10, s obzirom na to da se očekuje oprezan ulazak u utakmicu i jednih i drugih.

Što se klađenja na točan rezultat tiče, dobit ćete 5.00 u kladionici Rabona na rezultat 1:1, a 9.00 na rezultat 0:0. Ako pak odigrate rezultat 1:0, kvota je 8.50, a na 0:1 ćete dobiti 8.00.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer trenutni odnos snaga Osijeka i Hajduka bit će još lakše ocijeniti jednom kad akcija započne na travnjaku. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, broj kornera i tko će sljedeći zabiti bit će lakše pogoditi za vrijeme samog dvoboja pa imajte otvorenu omiljenu kladionicu na mobitelu i reagirajte uplatom listića čim se pojavi obećavajući koeficijent…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top