Real vs. Barcelona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Kupa kralja

Forma:
D W W W W
  • Santiago Bernabeu
  • Početak: 02. ožujak 21:00
Forma:
L L W D W
DOMAĆIN 2.01
Remi 3.55
GOST 3.83
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je ovog četvrtka treći ovosezonski El Clasico, odnosno prva utakmica polufinala Kupa kralja, u kojoj će snage u Madridu odmjeriti Real i Barcelona.

Nakon neuspjeha u prethodnom dvoboju s Kataloncima u završnici španjolskog Superkupa, trener Carlo Ancelotti i njegovi “kraljevi” u puno boljem raspoloženju dočekuju ovaj dvoboj, jer forma im je definitivno u usponu, dok protivnik odjednom djeluje ranjiv.

Real je prošli tjedan protiv Liverpoola pokazao koliko je opasan u nokaut dvobojima koji se igraju na dvije međusobne utakmice, s Karimom Benzemom koji kažnjava svaku pogrešku protivničkih obrana, kao i Lukom Modrićem koji baš u takvim utakmicama izvlači ono najbolje iz sebe.

Madridski klub zato s mnogo samopouzdanja dočekuje treći od pet ovosezonskih El Clasica, znajući da u svojim redovima ima brojne vrhunske igrače, uključujući i mladog Viniciusa Juniora koji polako postaje jedan od najboljih krilnih napadača na svijetu.

Domaća momčad u ovom derbiju se nada da bi doprinos ofenzivi mogao dati i Federico Valverde, strijelac nekoliko atraktivnih golova ove sezone, a obrana u kojoj igraju Thibaut Courtois i Antonio Rüdiger možda u posljednje vrijeme nije uvijek bila na visini zadatka, no određenih poboljšanja ipak ima.

S druge strane, Barcelona je u 2023. godini dugo pod Xavijem Hernandezom djelovala nedodirljivo, no u prethodna dva tjedna tome je došao kraj.

Ispadanje od Manchester Uniteda u Europskoj ligi šokiralo je katalonske nogometaše pa je stigao i poraz od Almerije, koji je zakomplicirao La Ligu. A nakon dva poraza u nizu Barca mora u Madrid, gdje joj neće biti lako, pogotovo kad znamo da Robert Lewandowski ima problema s ozljedom mišića.

Izvan stroja je i Pedri koji je ozlijedio bedro, što znači da Katalonci neće moći računati na neke od svojih najvažnijih igrača pa će im prioritet biti ograničiti štetu u ovoj utakmici, prije uzvrata na svom stadionu koji je na rasporedu tek u travnju.

Xavi ima Raphinhu i Ferrana Torresa na krilnim pozicijama, kao i Gavija koji može biti ofenzivan pa Barcelona na stadionu Santiago Bernabeu sigurno neće biti potpuno bezopasna, no teško da će dominirati travnjakom…

Prethodni dvoboji:
15.01.23 Real Madrid1:3Barcelona SK
16.10.22 Real Madrid3:1Barcelona LL
24.07.22 Real Madrid0:1Barcelona PRI
20.03.22 Real Madrid0:4Barcelona LL
12.01.22 Barcelona2:3Real Madrid SUP

Izostanci i ozljede:

Real Madrid: Alaba D. (ozljeda mišića), Mendy F. (ozljeda bedra), Rodrygo (ozljeda mišića).

Barcelona: Dembele O. (ozljeda mišića), Fati A. (ozljeda koljena), Lewandowski R. (ozljeda mišića), Pedri (ozljeda bedra).

Real Madrid zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Za El Clasico kladionice u Hrvatskoj ponudile su brojne zanimljive opcije za klađenje, no mi smo se ovaj put odlučili slijediti jednostavnu logiku.

Real je itekako željan revanširati se Barceloni za neuspjehe u Superkupu i La Ligi, u natjecanju kojeg je klub osvojio tek jednom u posljednjem desetljeću. Forma je na strani domaćina, kao i situacija s ozljedama zbog čega je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Reala, uz koeficijent 2.01 kojeg nudi kladionica 20bet.

Što se ostalog tiče, svakako zanimljivo djeluje i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.85 koju nudi kladionica bet365. To je opcija koju će mnogi izabrati, jer golijade su česte u El Clasicu, a obrane i jednih i drugih ne briljiraju u posljednje vrijeme.

Po istoj logici ima smisla i oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.72, a primamljiva oklada je također da dva gola padaju do 55. minute, na kojoj možete uzeti tečaj 2.04 u kladionici 22bet.

Ako favorizirate domaćina, postoje još dvije zanimljive mogućnosti za klađenje. Prva je oklada da Real zabija gol u oba poluvremena, na što ćete dobiti kvotu čak 3.00, dok kladionica Rabona nudi sličnu, ali opreznu okladu da Real zabija više od 1.5 gola, uz koeficijent 1.83.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.00 na pogodak Karima Benzeme, dok je kvota 3.00 da će poentirati Vinicius Junior. S druge strane, tečaj je čak 5.50 da će zabiti Ferran Torres, a 8.00 da će mrežu zatresti Gavi.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.65, što možemo zamisliti ovog četvrtka, u utakmici u kojoj će obrane biti spremne na sve kako bi zaustavile protivničke napadače…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top