Dinamo vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W W D W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 26. veljača 15:00
Forma:
W W L L W
DOMAĆIN 1.78
Remi 3.80
GOST 4.38
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje na rasporedu je najveći derbi HNL-a, sudar Dinama i Hajduka u Zagrebu koji bi mogao imati veliku važnost za rasplet ovogodišnjeg prvenstva.

Domaća momčad predvođena trenerom Antom Čačićem imala je nekoliko podbačaja u uvodnim kolima 2023. godine, no polako diže formu i u seriji je od tri pobjede zaredom, uoči utakmice u kojoj joj trijumf donosi ogromnu razliku na vrhu ljestvice.

Dinamo je možda ostao bez Mislava Oršića, no u svom kadru još uvijek ima brojna odlična rješenja prema naprijed, uključujući Josipa Drmića koji napokon dobiva poštenu minutažu. Bruno Petković još jedan je igrač koji svojim potezom može riješiti derbi utakmicu, a Čačić u sastavu ima i mladog Martina Baturinu, kao još jednog kvalitetnog ofenzivca.

Dobra vijest za “modre” je bolja igra vezne linije u posljednjim utakmicama, u kojoj Luka Ivanušec ponovo pokazuje svoj veliki talent, a Arijan Ademi se vratio svojoj uobičajenoj pouzdanosti.

Jedini problem za Čačića definitivno je obrana u kojoj ima vrhunske nogometaše poput reprezentativaca Josipa Šutala i Dominika Livakovića, no svejedno prima previše golova.

S druge strane, ovaj derbi došao je za Hajduk i njegovog trenera Ivana Leku u teškom trenutku, jer momčad izgleda ranjivo na travnjaku, a trenutno ima i dosta problema s ozljedama.

Splićani ne mogu računati na brojne važne igrače u različitim linijama, uključujući Emira Sahitija koji je doživio tešku ozljedu koljena protiv Rijeke. No, spreman je Marko Livaja koji će i ove godine biti najbolji strijelac HNL-a i upravo od njega gostujući navijači očekuju da svojim potezima zagorča život favoriziranom domaćinu.

Za Hajduk je dobro da je napokon počeo zabijati i Nikola Kalinić, koji je prošle godine riješio jedan derbi s Dinamom i nada se da to može ponoviti i ove nedjelje.

Što se pak vezne linije tiče, Filip Krovinović i suigrači morat će odigrati puno bolje nego u prethodnim utakmicama, u kojima je Hajduk djelovao blijedo i bezidejno, što se osjetilo i na rezultatima.

U svakom slučaju, čeka nas na Maksimiru još jedan izuzetno uzbudljivi derbi najuglednijih hrvatskih nogometnih klubova, koji sigurno neće proći bez barem malo drame i trzavica…

Prethodni dvoboji:
21.10.22 Hajduk1:1Dinamo HNL
13.08.22 Dinamo4:1Hajduk HNL
09.07.22 Dinamo*0:0Hajduk HSK
21.05.22 Dinamo3:1Hajduk HNL
20.04.22 Hajduk1:0Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Dario Špikić (ozljeda mišića).

Hajduk: Emir Sahiti (ozljeda koljena), Anthony Kalik (ozljeda zgloba), Lukas Grgić (ozljeda mišića), Toni Borevković (ozljeda lista), Dominik Prpić (ozljeda zgloba), Dario Melnjak (viroza).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pogled na ponudu otkriva nam da kladionice u Hrvatskoj vide Dinamo kao favorita u ovom dvoboju, no nisu smanjile tečajeve do te mjere da ne možete zaraditi tipujući na “modre”.

Dinamo je prethodni put glatko svladao Hajduk rezultatom 4:1 na Maksimiru, a sada se čini kako Splićani dolaze u još goroj formi. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Dinama, uz koeficijent 1.78 kojeg nudi kladionica 22bet.

Od ostalog, ima smisla očekivati i pristojan broj golova u derbiju, unatoč tome što su ovakvi hrvatski dvoboji znali biti tvrdi u prošlosti. Zbog toga će neki odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola u nedjelju, uz tečaj 1.87.

Za one koji žele dodatno povećati kvotu na trijumf domaćina, bet365 nudi dvije zanimljive opcije. Prva je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.87, što postaje dobitno ako Dinamo povede u prvom poluvremenu i zadrži prednost do samog kraja. Druga primamljiva opcija je oklada da Dinamo zabija gol u oba poluvremena, na što možete dobiti kvotu 2.75.

U kladionici 20bet možete se pak kladiti na pobjedu Dinama bez primljenog gola, uz koeficijent 2.95, a tu je i kombinacijska oklada na pobjedu Dinama uz više od 2.5 gola na utakmici, na što ćete dobiti tečaj 2.65.

Spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.65, što nije rijetkost u dvobojima Dinama i Hajduka, a moglo bi se ponoviti i ovaj put.

Za kraj, tu je i klađenje uživo, jer trenutni odnos snaga najjačih hrvatskih klubova još ćemo lakše detektirati jednom kad akcija započne na travnjaku. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz tečaj koji će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da već ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top