Osijek vs. Hajduk – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
L D L D L
  • Gradski vrt
  • Početak: 28. kolovoz 21:05
Forma:
L W L L L
Osijek
Manje od 2.5 gola1.70
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Tri dana nakon ispadanja od moćnog Villarreala Hajduk je pred novim velikim izazovom, jer ove nedjelje u sedmom kolu HNL-a mora tražiti bodove na teškom gostovanju u Osijeku.

Momčad Nenada Bjelice s nestrpljenjem čeka okršaj s Hajdukom, jer u njemu vidi priliku napokon zaustaviti seriju svojih neuspjeha koji su kulminirali padom na samo dno ljestvice domaćeg prvenstva.

Naravno, Osječani vrijede više od toga i podizanjem samopouzdanja postali bi opasan suparnik svakome i trijumf u derbiju to bi im i osigurao. A među igračima koji bi s malo više vjere u sebe mogli napraviti razliku na terenu svakako je Kristijan Lovrić, koji je doveden kao veliko pojačanje, no još uvijek nije pokazao sve što zna u plavo-bijelom dresu.

Bjelica će se u ovom dvoboju uzdati u čvrstu momčadsku igru, ali i individualne majstore, prije svega Laszla Kleinheislera u sredini terena koji je ovog ljeta bio jedan od rijetkih raspoloženih nogometaša u osječkoj momčadi.

Za golove bi pak trebao biti zadužen Dion Drena Beljo, koji se vratio iz Istre u svoj matični klub i dvaput poentirao u prvoj službenoj utakmici, no nakon toga se uklopio u sivilo koje prati ovu družinu na početku nove sezone.

Za Bjelicu je dobra vijest oporavak od ozljede Mile Škorića, koji je propustio prethodni dvoboj s Dinamom, a u momčad su se vratili i ostali koji su bili u fazi oporavka pa Osijek nema opravdanja za eventualni novi neuspjeh.

A Hajduk je emocionalno prazan nakon ispadanja iz Europske konferencijske lige, no trener Valdas Dambrauskas tražit će pod svaku cijenu puni angažman svojih igrača u nedjeljnom derbiju.

Splitska momčad ima četiri poraza u zadnjih pet utakmica, od kojih su se tri doduše dogodila u Europi, a jedan u derbiju s Dinamom. Također ima dva zaostala susreta pa zapravo ne kaska mnogo za vodećim “modrima” i ako nastavi pobjeđivati, definitivno može ostati u borbi za titulu.

Kao i uvijek, Hajduk će svoje nade polagati u Marka Livaju, vođu ove generacije i prošlosezonskog najboljeg strijelca HNL-a, no morat će besprijekorno odigrati i ostatak momčadi, prije svega vezna linija s Filipom Krovinovićem na čelu, jer tu će se voditi ključna bitka na travnjaku.

U svakom slučaju, čeka nas u Gradskom vrtu tijesna i neizvjesna utakmica dvije ugledne momčadi, a pobjeda će mnogo značiti za nastavak sezone onome tko je izbori…

Prethodni dvoboji:
03.04.22 Osijek0:0Hajduk HNL
19.12.21 Hajduk0:0Osijek HNL
03.10.21 Osijek1:1Hajduk HNL
25.07.21 Hajduk1:2Osijek HNL
16.04.21 Hajduk0:1Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: Marko Malenica (ozljeda kuka), Mijo Caktaš (ozljeda mišića).

Hajduk: nema značajnih ozljeda.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Derbiji Osijeka i Hajduka uvijek su bili tvrdi i jedan dobar potez odlučivao bi pobjednika. Dovoljno je pogledati prethodna tri dvoboja, jer svi su završili remijem, a posljednja dva rezultatom 0:0.

Iako obrana Osijeka ovog ljeta nije tako čvrsta u prošlosti, a i Hajduk je pokazivao slabosti u svojoj defenzivi, vjerujemo da će se nastaviti trend šahovskih partija ovih suparnika, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.70 kojeg nudi kladionica 22bet.

Za one koji pak vjeruju da će Osijek nastaviti svoju seriju od čak sedam uzastopnih utakmica bez poraza protiv Hajduka, 20bet nudi kombinacijsku okladu dvoznak 1X na Osijek uz manje od 2.5 gola, za što ćete dobiti primamljivu kvotu 2.34.

Zanimljiva je oklada i da gol NEĆE biti postignut u oba poluvremena, uz koeficijent 1.90, što možemo zamisliti u jednom ovakvom derbiju, a spomenimo da bet365 nudi okladu pobjeda bez primljenog gola, uz kvotu 4.33 na oba suparnika, što je nešto isplativije od igre na oba NEĆE dati gol u ovoj utakmici.

Što se klađenja na točan rezultat tiče, tu će vam Rabona dati 5.33 ako dvoboj završi rezultatom 1:1, što nam se čini realnom mogućnošću, dok ćete dobiti čak 8.00 ako završi 0:0, kao u prethodnim okršajima ovih suparnika.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje, jer bit će lakše procijeniti tko ima prednost na travnjaku kad akcija jednom započne. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova i tko će zabiti sljedeći gol nude dobru priliku za zaradu uz live uplate pa imajte otvorenu omiljenu kladionicu za vrijeme utakmice i zgrabite obećavajuću kvotu čim se pojavi pred vama…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top