Chelsea vs. Leicester – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
L D W W W
  • Stamford Bridge
  • Početak: 27. kolovoz 16:00
Forma:
D L L D W
Chelsea
Oba daju gol: Da1.90
Leicester
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon potpunog debakla u prethodnom kolu protiv Leedsa, ove subote Chelsea je pred novim izazovom u Premiershipu, jer u goste mu dolazi Leicester City.

Momčad trenera Thomasa Tuchela proživljava turbulentan početak sezone u kojem je već prosula pregršt bodova i ima zaostatak pet bodova za vodećim Arsenalom. No, još je rana faza engleskog prvenstva i nekoliko pobjeda vratilo bi londonski klub u borbu za najviše pozicije.

Baš zbog toga nužna je pobjeda Chelseaju u ovoj utakmici, a ključ uspjeha bit će pronaći raspoloženog ofenzivca koji bi načeo mrežu protivnika. Takvih dosad nije bilo previše u redovima plavih, no Tuchel se nada da bi Raheem Sterling mogao proigrati, kao brzonogo pojačanje iz Manchester Cityja.

Chelsea je ostao bez Romelua Lukakua i Time Wernera, no još uvijek je tu Kai Havertz koji se uspješno ubacuje iz drugog plana i prijeti protivničkom golu, a krilni napadači poput Hakima Ziyecha i Christiana Pulišića uvijek mogu riješiti utakmici.

Tuchel je posljednjih tjedana imao problema s veznom linijom u koju su se uvukle ozljede pa mu tako ni ovaj put neće biti na raspolaganju N’golo Kante i Mateo Kovačić, što otežava gradnju igre protiv senzacionalnog prvaka iz 2016. godine.

Ipak, Chelsea ima pregršt kvalitetnih pojedinaca na svakom dijelu terena, uključujući Jorginha koji će u sredini terena brinuti za defenzivne, ali i ofenzivne zadatke, dok će cijela momčad aktivnim pritiskom pokušavati minimalizirati izglede da protivinik zabije pogodak.

No, Leicester je vrlo efikasan i uvijek nađe način kako zabiti otkad ga vodi Brendan Rodgers, koji je bio vrlo uspješan na klupi “lisica” u prve dvije sezone, da bi s njima potonuo u sredinu ljestvice ovog proljeća, a trenutno se nalaze na samom dnu.

Leicester City ima samo jedan osvojen bod iz prve tri utakmice, iako je poentirao u svakoj pa obrana definitivno ne ulijeva povjerenje, bez Kaspera Schmeichela koji se odlučio za neočekivani transfer u francusku Nicu.

Klub je ipak uspio zadržati neke od svojih najvećih zvijezda pa je tu i dalje Yuri Tielemans u sredini terena, a legendarni Jamie Vardy predvodi ofenzivu, s Jamesom Maddisonom kao još jednim vrlo sposobnim igračem pred protivničkim golom.

U svakom slučaju, Chelsea će se morati pomučiti da slomi goste na Stamford Bridgeu, u utakmici u kojoj će i jedni i drugi pod svaku cijenu ganjati pozitivan rezultat, kako bi oživjeli svoju sezonu u Premiershipu…

Prethodni dvoboji:
19.05.22 Chelsea1:1Leicester PL
20.11.21 Leicester0:3Chelsea PL
18.05.21 Chelsea2:1Leicester PL
15.05.21 Chelsea0:1Leicester FAC
19.01.21 Leicester2:0Chelsea PL

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Alonso M. (odluka trenera), Broja A. (ozljeda mišića), Kante N. (ozljeda bedra), Kovačić M. (ozljeda koljena).

Leicester: Bertrand R. (ozljeda koljena), Pereira R. (ozljeda Ahilove tetive).

Leicester zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Bit će to utakmica dva uzdrmana protivnika koji su pokazali mnogo slabosti u prethodnima utakmicama i definitivno nisu na svom vrhuncu, no to ne znači da će golovi na Stamford Bridgeu izostati.

Dapače, vjerujemo da će i jedni i drugi imati što reći na travnjaku, protiv dvije obrane koje ne ulijevaju povjerenje. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.90 kojeg nudi kladionica bet365, što znači da i jedni i drugi moraju poentirati u ovoj utakmici.

Za one koji favoriziraju Chelsea, ista kladionica nudi koeficijent 2.10 ako se kladite na poluvrijeme/kraj 1/1, što znači da domaćin mora povesti u prvom poluvremenu i zatim zadržati prednost do samog kraja.

Kladionica 20bet poznata je pak po kombinacijskim okladama, a ako odigrate na pobjedu Chelseaja uz više od 2.5 postignutih golova na utakmici, dobit ćete primamljivu kvotu 1.91.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.62 ako zabije Raheem Sterling, a 2.87 ako to napravi Kai Havertz. S druge strane, na gol Jamieja Vardyja je kvota 4.33, a nikog ne bi iznenadilo da se upiše u strijelce.

Za kraj, spomenimo da se u kladionici 22bet možete kladiti na dosuđen penal, uz kvotu 2.45, dok je na autogol koeficijent 6.00, što možemo zamisliti u utakmici u kojoj igraju zbunjeni braniči skloni posrtajima ovog ljeta…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top