Osijek vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W L D L
  • Gradski vrt
  • Početak: 07. svibanj 17:00
Forma:
D W D W W
Osijek
Dvoznak: 1X2.02
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Sezona u HNL-u približava se kraju, no derbija u završnici neće nedostajati. Jedan od njih igra se ove nedjelje, kada će snage odmjeriti Osijek i Dinamo.

Domaća momčad bila je mjesecima u katastrofalnoj formi, no otkad ju je preuzeo Stjepan Tomas, Osječani su napokon proigrali i s dvije su se pobjede u nizu učvrstili na četvrtom mjestu, poziciji koja će najvjerojatnije voditi u kvalifikacije za Europsku konferencijsku ligu.

Tomas je dobio na raspolaganje momčad punu talentiranih igrača, no većina ih je izgubila na samopouzdanju. Ipak, smjena trenera pokazala se kao pozitivan šok pa je Ramon Mierez napokon počeo zabijati u posljednjim utakmicama i predstavljat će najveću opasnost i za Dinamo.

Pojačanja koja su stigla još u doba Bjelice, Kristijan Lovrić i Mijo Caktaš također bi pod novim strategom trebali više toga pokazati u završnici sezone, a upravo o njihovom doprinosu bi mogao ovisiti ishod ove utakmice.

Darko Nejašmić i Ivan Fiolić još su dva igrača kojima su performanse pale u 2023. godini i bit će zanimljivo vidjeti koliko se mogu dići pod Tomasom, a velika odgovornost u derbiju prije svega će biti na obrani, s Adrianom Leonom Barišićem i Marinom Leovcem, jer u goste dolazi najopasniji mogući suparnik u HNL-u.

Što se Dinama pak tiče, on je pod trenerom Igorom Bišćanom učinio što se od njega očekivalo. U derbiju protiv Hajduka na Poljudu matematički je osigurao naslov prvaka i tako vratio mir u svlačionicu, prijeko potreban nakon iznenađujućeg ispadanja u hrvatskom Kupu.

Dinamo se neće potpuno opustiti u završnim kolima, no istina je da nema više rezultatskog motiva u posljednje četiri utakmice sezone. Bišćan je pak najavio da će dati priliku mladima, od kojih je u napadu u Splitu već zaigrao Fran Topić, 19-godišnjak koji bi mogao dobiti minutažu i ove nedjelje.

U Dinamu će puno prostora sigurno dobiti i Martin Baturina, mladić koji je ove sezone napravio najveći iskorak, a tu je i daroviti Dario Špikić, još jedan talent koji bi uskoro mogao postati ključan u redovima “modrih”.

Bez Arijana Ademija i Mislava Oršića Dinamo je ipak značajno slabiji, a zbog ozljeda je i dalje izvan forme Bruno Petković te ostaje otvoreno pitanje hoće li se Josip Drmić uspjeti nametnuti svojem novom treneru.

U svakom slučaju, na stadionu Gradski vrt čeka nas vrlo zanimljiva utakmica, u kojoj bi i Dominik Livaković mogao imati mnogo posla među svojim vratnicama…

Prethodni dvoboji:
05.03.23 Dinamo1:1Osijek HNL
29.10.22 Osijek1:0Dinamo HNL
20.08.22 Dinamo5:2Osijek HNL
08.05.22 Dinamo3:0Osijek HNL
27.02.22 Osijek1:0Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: Jehven Čeberko (kartoni).

Dinamo: Boško Šutalo (ozljeda zgloba).

Dinamo zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako su kladionice u Hrvatskoj proglasile Dinamo izrazitim favoritom u ovom derbiju, istina je da Osijek nije izgubio od “modrih” u prethodne dvije utakmice, a rezultatski imperativ također je na njegovoj strani.

Dinamo možda igra bolje pod Bišćanom nego pod Čačićem, no čini se da je Osijek napravio najveći iskorak u Hrvatskoj posljednjih tjedana pod Tomasom i ima izglede izboriti pozitivan rezultat u nedjelju. Zato je naša glavna preporuka oklada dvoznak 1X na Osijek, uz koeficijent 2.02 koji nudi kladionica 22bet.

Derbiji Osijeka i Dinama znaju biti tvrdi, iako je bilo i iznimaka. Svejedno, sve govori da će u Gradskom vrtu ovaj put biti malo prostora za napadače, zbog čega ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete dobiti kvotu 1.80 u kladionici 20bet.

Za ljubitelje kombinacijskih oklada vrijedi izdvojiti okladu koja kombinira dvije navedene, 1X na Osijek uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti primamljiv tečaj 2.90.

Neki će se poželjeti kladiti i na točan rezultat. Kladionica Rabona nudi vam 8.50 na rezultat 0:0, dok ćete dobiti 6.00 na rezultat 1:1. Ako pak tipujete na domaćina, uz rezultat 1:0 dobit ćete koeficijent 10.00.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer razinu motivacije i odnos snaga ove dvije momčadi bit će još lakše detektirati jednom kad akcija započne na travnjaku. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, broj kornera i tko će sljedeći zabiti bit će lakše pogoditi dok je dvoboj u tijeku, zbog čega imajte upaljenu omiljenu kladionicu za vrijeme derbija i reagirajte čim se pojavi obećavajući koeficijent…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top