Roma vs. Inter – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Serie A

Forma:
D D L W W
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 06. svibanj 18:00
Forma:
W W W W D
Roma
Oba daju gol: Da1.96
Inter
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U talijanskoj Serie A ovog vikenda igra se jedna od ključnih utakmica u borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka, u kojoj će odmjeriti snage Roma i Inter.

Domaća momčad pod vodstvom Josea Mourinha prije samo desetak dana držala je treće mjesto na ljestvici i činilo se grabila prema mjestu među elitom. Međutim, nekoliko neuspjeha i vraćeni bodovi Juventusu doveli su do toga da su Rimljani sada sedmi i očajnički trebaju pobjedu ove subote.

Dobra vijest za Mourinha je stanje s ozljedama, jer Paulo Dybala se oporavio od svojih problema i spreman je povesti svoju momčad prema pozitivnom rezultatu. U tome bi trebao pomoći i centarfor Tammy Abraham koji doduše igra nešto slabije ove sezone, no u ovakvoj utakmici može predstavljati prevagu.

Roma u svojim redovima ima i Lorenza Pellegrinija, talijanskog reprezentativca snažnog udarca, a u veznoj liniji je i oporavljeni Georginio Wijnaldum, još jedan igrač velikih ofenzivnih mogućnosti.

Mourinho će u nekom trenutku možda u igru ubaciti i svog džokera Stephana El Shaarawyja, a važnu ulogu na terenu mogao bi igrati i Leonardo Spinazzola, jedan od najboljih bekova na svijetu. Naravno, neće biti nezaposlen ni Rui Patricio između vratnica, od kojeg se očekuje odlična utakmica ako Roma želi izvući pozitivan rezultat.

S druge strane, Inter posljednjih tjedana izgleda impresivno pod Simoneom Inzaghijem, o čemu svjedoči i uvjerljiva pobjeda protiv Verone u srijedu. No, ovaj dvoboj dolazi mu samo nekoliko dana uoči polufinala Lige prvaka i okršaja s Milanom pa je pitanje mogu li igrači biti potpuno fokusirani na travnjaku.

Romelu Lukaku polako se vraća u formu i očekuje se njegova minutaža u ovom susretu, dok Inzaghi još ima Edina Džeku i Lautara Martineza kao odlična rješenja u napadu.

Interova vezna linija igra sve bolje, s Marcelom Brozovićem kao važnim taktičkim elementom, a i Hakanom Calhanogluom, strijelcem mnogih važnih golova.

Iskusni Henrik Mhitarjan također bi mogao dobiti priliku pokazati se na stadionu Olimpico protiv bivšeg kluba, dok Denzel Dumfries uvijek može doći iz drugog plana i zaprijetiti domaćinu, u utakmici u kojoj se pobjedniku smiješi četvrto mjesto na ljestvici, vrijedno plasmana u Ligu prvaka sljedeće jeseni…

Prethodni dvoboji:
01.10.22 Inter1:2Roma SA
23.04.22 Inter3:1Roma SA
08.02.22 Inter2:0Roma COP
04.12.21 Roma0:3Inter SA
12.05.21 Inter3:1Roma SA

Izostanci i ozljede:

Roma: Kumbulla M. (ozljeda koljena).

Inter: Dalbert (ozljeda koljena), Gosens R. (ozljeda ramena), Škriniar M. (ozljeda leđa).

Roma zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Posljednji uspjesi Intera utjecali su na prosudbu bookmakera pa hrvatske kladionice vide gostujuću momčad u ulozi laganog favorita.

No, Mourinho sigurno ovaj put neće “parkirati autobus” niti se fokusirati na branjenje, već mora pod svaku cijenu težiti pobjedi. Inter će pak dočekati svoje prilike iz kontri, zbog čega je naša glavna prepreka oklada oba tima daju gol, uz kvotu 1.96 koju nudi kladionica 20bet, što postaje dobitno ako i jedni i drugi poentiraju.

Po istoj logici ima smisla i oklada koju nudi kladionica 22bet, da će gol pasti u oba poluvremena, na što možete uzeti primamljivi tečaj 1.99. Na okladi da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvo koeficijent je 2.16, što bi se također lako moglo pretvoriti u realnost.

Za one koji daju prednost domaćinu, tu je i kombinacijska oklada 1X na Romu uz više od 1.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 2.27 koja se uoči utakmice čini sasvim izgledna, kad znamo da su nogometaši Intera ipak već u mislima u polufinalu Lige prvaka.

Što se klađenja na strijelce tiče, bet365 vam daje 3.40 na gol Tammyja Abrahama, a kvota je 5.50 da će poentirati Lorenzo Pellegrini. S druge strane, 3.20 je tečaj na gol Lautara Martineza, dok ćete na pogodak Romela Lukakua dobiti 3.75. U spomenutoj kladionici 20bet pojavilo se i klađenje na asistencije pa ćete dobiti 6.02 ako asistira Leonardo Spinazzola, a ista je kvota i na ključno dodavanje Marcela Brozovića.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.65, što je lako moguć scenarij, u derbiju u kojem će suci biti pod velikim pritiskom, uključujući i one u VAR sobi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top