Hajduk vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D W L W D
  • Stadion Poljud
  • Početak: 30. travanj 18:00
Forma:
W D W W L
Hajduk
Manje od 2.5 gola1.95
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Vrijeme je ove nedjelje za veliki derbi HNL-a, u kojem će na splitskom Poljudu snage odmjeriti dvije vodeće momčadi prvenstva, Hajduk i Dinamo.

Radi se o dvoboju u kojem gostujuća momčad pod trenerom Igorom Bišćanom želi matematički osigurati naslov prvaka, a to će ostvariti već osvojenim bodom u Splitu, s obzirom na bolji međusobni omjer u prethodnim utakmicama.

Dinamo se pod novim trenerom uspješno digao i igra efikasan nogomet, što se potvrdilo i u srijedu protiv Varaždina, u utakmici u kojoj je briljirao Luka Ivanušec. Od talentiranog veznjaka mnogo će se očekivati i u nedjelju, zaduženog za kreaciju u igri “modrih”.

Bišćanu se vratio nakon ozljede Bruno Petković, no teško da će konkurirati za prvi sastav. Josip Drmić trebao bi pak biti na travnjaku od prve minute i predstavljat će najveću opasnost za domaću obranu, dok su u ofenzivi još mladi Dario Špikić i Martin Baturina, igrači koji već sada pokazuju ogroman potencijal.

Obrana Dinama predvođena je pak reprezentativcem Josipom Šutalom, dok se među vratnicama nalazi Dominik Livaković koji proživljava svoju najbolju sezonu u karijeri i teško da će ostati u HNL-u i nakon ljeta.

A momčad Hajduka uvijek dobiva dodatnu motivaciju kad treba zaigrati protiv Dinama. Pod trenerom Ivanom Lekom bijeli su imali uspone i padove, no nadaju se da će pred svojim navijačima pokazati koliko vrijede i odgoditi “modru” proslavu naslova.

Hajduk ima dosta problema s ozljedama i suspenzijama, zbog čega Leki neće biti lako sastaviti momčad za ovaj derbi. No, spreman je Marko Livaja koji grabi prema još jednoj tituli najboljeg strijelca domaćeg prvenstva i itekako bi volio zabiti i Dinamu.

U ofenzivi se u posljednje vrijeme razigrao Jan Mlakar, a tu je i oporavljeni Emir Sahiti pa Hajduk definitivno ima igrače koji bi mogli zaprijetiti golu Livakovića.

Hajdukova sredina terena pokušat će parirati “modrima”, s Filipom Krovinovićem u glavnoj ulozi, dok Lukas Grgić ima problema s ozljedom i pitanje je može li dati na terenu ono što je potrebno.

A najviše će se očekivati od obrane splitskog kluba, često konfuzne ove sezone, što se ne smije dogoditi u ovakvom derbiju, kako bi Ivan Lučić imao izgleda sačuvati svoju mrežu netaknutom…

Prethodni dvoboji:
26.02.23 Dinamo4:0Hajduk HNL
21.10.22 Hajduk1:1Dinamo HNL
13.08.22 Dinamo4:1Hajduk HNL
09.07.22 Dinamo*0:0Hajduk SK
21.05.22 Dinamo3:1Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Yassine Otmane Benrahou (kartoni), Augustin Anello (kartoni), Josip Elez (ozljeda zgloba), Lovre Kalinić (ozljeda koljena), Dominik Prpić (ozljeda zgloba).

Dinamo: Boško Šutalo (ozljeda zgloba).

Dinamo zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč tome što čeka tri godine na pobjedu na Poljudu, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Dinamo u ovom derbiju izrazitim favoritom da dođe do trijumfa.

Međutim, istina je da Dinamu uopće ne trebaju tri boda kako bi osvojio naslov, a Hajduk zbog brojnih ozljeda nema u svojim redovima moć žestoko opsjedati gol gostiju. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete uzeti koeficijent 1.95 u kladionici bet365, što je uvijek dobar izbor za derbije u Splitu.

Zanimljivu opciju pronaći ćete i u kladionici 22bet, u kojoj ćete dobiti kvotu 2.07 ako u drugom poluvremenu padne više golova nego u prvom, što je sasvim realan scenarij u jednoj ovakvoj utakmici.

Ako se pak odlučite kladiti na točan rezultat, dobit ćete u kladionici Rabona tečaj 10.00 na rezultat 0:0, a 5.75 na rezultat 1:1. Ako se pak odlučite za rezultat 1:0, kvota je 9.50, a na rezultat 0:1 dobit ćete 7.00.

Hrvatskim igračima svakako su zanimljive i kombinacijske oklade u kladionici 20bet, u kojoj ćete na dvoznak X2 na Dinamo uz manje od 2.5 gola na utakmici dobiti tečaj 2.40, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer trenutni odnos snaga Hajduka i Dinama bit će još lakše detektirati jednom kad momčadi istrče na travnjak. Oklade na ishod utakmice, broj kornera, zbroj golova i tko će sljedeći zabiti bit će lakše pogoditi dok je derbi u tijeku. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u nedjelju popodne i reagirajte čim se pojavi obećavajući koeficijent…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top