Arsenal vs. Chelsea – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
L D D D W
  • Emirates Stadium
  • Početak: 02. svibanj 21:00
Forma:
L L L L L
Arsenal
Oba daju gol: Da1.85
Chelsea
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Svibanj u engleskom Premiershipu započinje londonskim derbijem, u kojem će vrlo važan obračun odraditi Arsenal i Chelsea.

Domaća momčad pod trenerom Mikelom Artetom popustila je posljednjih tjedana i izgubila ključnih šest bodova u odnosu na Manchester City, od kojeg je doživjela poraz u svojoj prethodnoj utakmici.

Iako Arsenal još nije ispao iz borbe za titulu prednost je na strani nebesko plavih, a “topnicima” preostaje sve dobiti do kraja i nadati se da će Guardiolina momčad negdje doživjeti posrtaje. U tome bi im trebao pomoći oporavljeni Gabriel Jesus, brazilski napadač koji redovito zabija nakon višemjesečne pauze od ozljede koljena.

Arteta u napadu još ima Bukaya Saku i Gabriela Martinellija, a tijekom zime u klub je došao i Leandro Trossard, vrlo koristan krilni napadač od kojeg svi imaju velika očekivanja u sjevernom Londonu.

Arsenal u sredini terena polako pada u zadnjih mjesec dana pa se očekuje od Martina Odegaarda i Thomasa Parteyja da poginu igru ovog utorka, dok domaćin najviše problema zapravo ima u obrani. Ozljeda Williama Salibe poremetila je ravnotežu u zadnjoj liniji koja je odjednom postala vrlo ranjiva, s golmanom Aaronom Ramsdaleom koji može puno toga obraniti, ali uvijek nešto završi iza njegovih leđa.

S druge strane, Chelsea pod privremenim trenerom Frankom Lampardom bilježi u posljednje vrijeme katastrofalne rezultate, najgore otkad je početkom novog milenija postao igračka različitih milijardera.

Ove sezone plavi su potrošili više od 600 milijuna eura na pojačanja, no trenutno su u seriji od pet uzastopnih poraza u svim natjecanjima i jasno je da neće igrati u Europi sljedeće sezone. Loša forma momčadi osjeća se u svim linijama, a na nju nije imun niti Mateo Kovačić, za kojeg se nadamo da će se trgnuti do završnice Lige nacija u lipnju.

Chelsea nikako ne uspijeva pronaći 11 raspoloženih igrača, a Lampard se nada da bi Joao Felix i Raheem Sterling mogli proigrati baš u derbi utakmici, kao i Kai Havertz koji zapravo svojim golovima drži već godinama na životu ovu momčad.

U svakom slučaju, na stadionu Emiratesu očekujemo uzbudljiv derbi dvije ranjene momčadi, u kojem je domaćinu definitivno više stalo do pobjede…

Prethodni dvoboji:
06.11.22 Chelsea0:1Arsenal PL
24.07.22 Arsenal4:0Chelsea PRI
20.04.22 Chelsea2:4Arsenal PL
22.08.21 Arsenal0:2Chelsea PL
01.08.21 Arsenal1:2Chelsea PRI

Izostanci i ozljede:

Arsenal: Elneny M. (ozljeda mišića), Saliba W. (ozljeda leđa), Tomiyasu T. (ozljeda koljena).

Chelsea: Broja A. (ozljeda koljena), James R. (ozljeda zadnje lože), Koulibaly K. (ozljeda bedra), Mount M. (ozljeda zdjelice).

Arsenal zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako nije pobijedio u svoje posljednje četiri utakmice, hrvatske kladionice svejedno su proglasile Arsenal izrazitim favoritom u ovom dvoboju, do te mjere da je upitno koliko se isplati staviti jedinicu.

No, Arsenal je primio 11 golova u posljednje 4 utakmice i vjerujemo da to neće ići glatko ni ovog utorka. Chelsea nije baš efikasan ove sezone, no ima ozbiljan napadački potencijal koji bi mogao doći do izražaja na Emiratesu u trenutnim okolnostima. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.85 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici definitivno ima smisla očekivati i još pokoji pogodak više, zbog čega će se mnogi odlučiti odigrati na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete dobiti kvotu 1.82.

Ako favorizirate domaćina, tada postoje dvije zanimljive opcije u kladionici bet365. Prva je oklada da Arsenal zabija u oba poluvremena, na što ćete dobiti tečaj 2.50, dok igrati možete i poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 2.60, što postaje dobitno ako Artetina momčad povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju.

Zanimljive su i kombinacijske oklade u kladionici 22bet, od kojih izdvajamo onu na pobjedu Arsenala uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti izdašni koeficijent 2.48.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.40 na gol Gabriela Jesusa, a 3.20 na gol Bukaya Sake. S druge strane, kvota je 4.33 na gol Joao Felixa, a 5.50 da će zabiti Kai Havertz.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 3.03, što itekako možemo zamisliti u ovom londonskom derbiju, u kojem su obrane i jedne i druge momčadi ranjive i sklone pogreškama…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top