Njemačka vs. Grčka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava prijateljske utakmice

Forma:
D W W L L
  • BORUSSIA-PARK
  • Početak: 07. lipanj 20:45
Forma:
D W D W L
Njemačka
Hendikep: F+21.81
Grčka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Domaćin Eura ovog će petka imati generalnu probu za otvaranje turnira. Njemačka igra u Mönchengladbachu protiv Grčke i pokušat će pobjedom podići samopouzdanje uoči okršaja sa Škotskom 14. lipnja.

Izbornik Julian Nagelsmann pod velikim je pritiskom, jer Elf nije ništa napravio na nogometnoj sceni još od osvajanja Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine. Ispali su Nijemci u grupnoj fazi na posljednja dva SP-a, a nisu se proslavili niti na europskim smotrama.

Prva prijateljska utakmica ovih dana nije ispala prema planu, jer Njemačka je odigrala tek 0:0 protiv Ukrajine. No, sada slijedi popravni ispit. Tu se mnogo očekuje od Niclasa Füllkruga na poziciji središnjeg napadača, čovjeka koji se proslavio ove sezone sa svojom Borussijom Dortmund.

Nagelsmann u ofenzivi ima još nekoliko vrlo kvalitetnih igrača. Vrijedi izdvojiti one mlade, poput Floriana Wirtza i Jamala Musiale, sposobne svojim potezima riješiti utakmicu. Tu je i iskusni Toni Kroos koji se približava svojem posljednjem natjecanju u karijeri, pun samopouzdanja nakon osvajanja Lige prvaka s Realom.

Ilkay Gündogan još jedno je zvučno ime u veznoj liniji, dok obranom vladaju Nico Schlotterbeck i Jonathan Tah, s Manuelom Neuerom koji se još nekako drži na poziciji prvog golmana reprezentacije.

S druge strane, Grčka je poprilično potonula u odnosu na slavan podvig 2004. godine, kada je osvojila titulu na Europskom prvenstvu. Ovaj put nije izborila plasman na kontinentalnu nogometnu smotru, iako joj je put bio potpuno otvoren u dodatnim kvalifikacijama.

Ipak, uspjeh Olympiakosa u Konferencijskoj ligi malo je podigao raspoloženje među grčkim nogometnim fanovima, a pobjeda u ovoj utakmici svakako bi puno značila Grcima. Međutim, ozljeda darovitog napadača Vangelisa Pavlidisa definitivno kvari planove pa će izbornik Nikolaus Papadopoulos pokušati potražiti alternativna rješenja.

Kapetan Anastasios Bakasetas trebao bi svojim ubacivanjima prema naprijed napraviti probleme domaćinu. Petros Mantalos kojeg smo upoznali u dvobojima AEK-a i Dinama također ima potencijal nešto napraviti u napadu. No, jasno je da će najzaposleniji Grk na terenu na Borussia-Park stadionu definitivno biti golman Odysseas Vlachodimos, pred kojim je vrlo teška utakmica…

Prethodni dvoboji:
22.06.12 Njemačka4:2Grčka EP
28.03.01 Grčka2:4Njemačka SPK
02.09.00 Njemačka2:0Grčka SPK
17.06.80 Grčka0:0Njemačka EP
11.10.75 Njemačka1:1Grčka EPK

Izostanci i ozljede:

Danska: Leroy Sane (ozljeda zgloba).

Švedska: Konstantinos Mavropanos (ozljeda mišića), Dimitrios Giannoulis (ozljeda stražnje lože), Vangelis Pavlidis (ozljeda stražnje lože).

Njemačka zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je podbacila u prethodnoj utakmici, sportske kladionice svejedno su proglasile Njemačku velikim favoritom u ovom dvoboju. Kvota na jedinicu zaista je mala.

Mi pak vjerujemo da je to sasvim opravdano. Nijemci polako uštimavaju svoje nišanske sprave i to bi moglo doći do izražaja u petak. Grčka pak nije pretjerano motivirana pružiti žestok otpor u Mönchengladbachu. Zato je naša glavna preporuka oklada na hendikep F+2 iliti -1.5 na Njemačku, uz koeficijent 1.81 u kladionici 22bet. To postaje dobitno ako domaćin pobijedi s dva ili više razlike.

Ako ste sigurni da će Nagelsmannova momčad doći do lakog trijumfa, kladionica bet365 vam nudi još dvije opcije koje trebate uzeti u obzir. Pa se tako možete kladiti da Njemačka zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 1.83, a isto ćete dobiti i ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To donosi dobitak ako Elf povede u prvih 45 minuta i zadrži prednost do samog kraja.

Zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti tečaj 1.71. S druge strane, na okladi oba tima NE daju gol možete dobiti 1.84, što donosi dobitak ako jedan od golmana sačuva svoju mrežu.

Spomenimo i kombinacijske oklade u kladionici 20bet. Izdvajamo okladu na pobjedu Njemačke uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 1.71.

Što se klađenja na strijelce tiče, kvota je 2.37 na pogodak Niclasa Füllkruga, dok je tečaj 2.75 da će poentirati Florian Wirtz. S druge strane, na Petrosa Mantalosa je koeficijent čak 11.00, a spada među najizglednije grčke strijelce.

Za kraj, spomenimo i okladu na autogol, uz tečaj 7.50, što možemo zamisliti u utakmici u kojoj će gostujuća obrana biti pod velikim pritiskom pa ne bi bilo iznenađenje da napravi fatalnu pogrešku…

U kladionici Favbet bonus do 700 € iskoristiv je na utakmicama najjačih europskih reprezentacija!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top