Portugal vs. Hrvatska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava prijateljske utakmice

Forma:
W L W W W
  • Estádio Nacional do Jamor
  • Početak: 08. lipanj 18:45
Forma:
W W D W W
Portugal
Više od 2.5 gola1.95
Hrvatska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove subote u Lisabonu se igra generalna proba za početak Eura, u kojoj će međusobno snage odmjeriti Portugal i Hrvatska.

Naša reprezentacija izgledala je dobro u ponedjeljak protiv Sjeverne Makedonije pod izbornikom Zlatkom Dalićem. Naši su dominirali i upisali visoku 3:0 pobjedu, uz dva pogotka vrlo raspoloženog Lovre Majera koji se nada minutaži i u ovoj utakmici.

Hrvatska će za dvoboj s Portugalom biti pojačana s nekoliko vlažnih igrača. U kadar se vraća Luka Modrić, svjež nakon što nije mnogo igrao za Real tijekom šampionske sezone. Vratio se pak iz Saudijske Arabije Marcelo Brozović i bit će zanimljivo vidjeti je li još uvijek žestok u sredini terena kao što je bio dok je igrao za Inter.

U napadu Dalić može birati između Ante Budimira koji je odlično igrao za Osasunu te Brune Petkovića iza kojeg je solidna sezona u dresu Dinama. Tu je i Andrej Kramarić, nedavni strijelac hat-tricka protiv Bayerna pa možemo reći da Hrvatska ima raspoložene ofenzivce u svojim redovima.

Dodajmo tome Luku Ivanušeca koji bi mogao dobiti prednost ispred Ivana Perišića u ovom dvoboju. Martin Baturina trebao bi pak biti džoker s klupe, a isto vrijedi i za Marca Pašalića, strijelca protiv Makedonaca.

Što se obrane tiče, tu je i dalje prvo ime Joško Gvardiol, sada na poziciji lijevog beka. Josip Šutalo se pak nada poziciji stopera, a u kadru su još Domagoj Vida i Martin Erlić kao braniči. Dominik Livaković pak nema konkurenciju među vratnicama.

S druge strane, Portugal kojeg vodi Roberto Martinez krcat je nogometnim zvijezdama. U njegovim redovima još uvijek je Cristiano Ronaldo, željan zabijanja golova u svakoj utakmici. Bruno Fernandes igra pak važnu ulogu u sredini terena, a Bernardo Silva i Diogo Jota prijete s krilnih pozicija.

Portugalski izbornik na raspolaganju ima još darovitog veznjaka Vitinhu, dok Rafael Leao također računa na minutažu. U obrani pak vladaju zvučna imena. Ruben Dias i Joao Cancelo trebali bi istrčati protiv Hrvatske u okršaju na stadionu Jamor, na kojem nas čeka vrlo uzbudljiva utakmica…

Prethodni dvoboji:
17.11.20 Hrvatska2:3Portugal ULN
05.09.20 Portugal4:1Hrvatska ULN
06.09.18 Portugal1:1Hrvatska PRI
25.06.16 Hrvatska0:1Portugal EP
10.06.13 Hrvatska0:1Portugal PRI

Izostanci i ozljede:

Portugal: Otavio (ozljeda koljena).

Hrvatska: Nikola Vlašić (ozljeda mišića).

Portugal zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog domaćeg terena, što zbog kvalitetnog kadra, online kladionice odlučile su proglasiti Portugal favoritom u ovoj utakmici.

Mi pak vjerujemo da se neće mnogo kalkulirati na travnjaku, unatoč tome što Europsko prvenstvo počinje već tjedan dana kasnije. Smatramo da i jedni i drugi imaju odlična rješenja prema naprijed, što će doći do izražaja u Lisabonu. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 1.95 u kladionici bet365.

Po istoj logici ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, na što možete dobiti tečaj 2.12. Alternativa tome je oklada da gol pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.78.

Ako pak vjerujete da Portugal ima prednost u ovoj utakmici, u kladionici 20bet možete još malo pojačati tečaj kombinacijskom okladom. Kvota je 2.34 na okladi 1X na Portugal uz više od 2.5 gola na utakmici, što dio igrača smatra zanimljivom opcijom.

Dostupne su i oklade na kartone. Pa ćete tako dobiti 3.75 ako tipujete da će karton dobiti Marcelo Brozović, najizgledniji igrač da završi u sučevoj bilježnici.

Što se klađenja na strijelce tiče, kvota je 5.00 na gol Andreja Kramarića, a 6.00 ako tipujete na Brunu Petkovića. S druge strane, dobit ćete 2.20 na Cristiana Ronalda, a 3.00 ako vjerujete da će zabiti Diogo Jota.

Za kraj, moramo spomenuti uživo klađenje. Naime, odnos snaga Portugala i Hrvatske bit će još jasniji jednom kad dvoboj počne. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, broj kornera i tko će sljedeći zabiti ponudit će obećavajuće kvote za vrijeme okršaja u Lisabonu. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u subotu predvečer i reagirajte čim se pojavi opcija za koju ste sigurni da prolazi…

U kladionici 22bet bonus do 122 € iskoristiv je na utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top