Njemačka vs Škotska – Tipovi za klađenje i kvote 14.6.2024

Forma:
W D W W L
  • Allianz Arena
  • Početak: 14. lipanj 21:00
Forma:
D W L L D
Njemačka
Više od 2.5 gola1.72
Škotska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Njemačka i Škotska otvaraju Europsko prvenstvo u Münchenu. Bit će to dvoboj skupine A, u kojoj još igraju Mađarska i Švicarska. Radi se o važna tri boda za nastavak natjecanja, nakon kojih će pobjedniku ovog dvoboja biti puno lakše dokopati se osmine finala.

Tipovi za klađenje i prognoza

Kao domaćin turnira Njemačka je veliki favorit u ovoj utakmici. No, momčad koju vodi izbornik Julian Nagelsmann nije briljirala posljednjih godina, s kim god da je igrala. S druge strane, Škotska je imala iznimno uspješan nastup u kvalifikacijama za Euro i lako bismo je mogli gledati u nokaut fazi natjecanja.

Pa iako će na ovom turniru biti puno tvrdih utakmica u kojima bi jedan gol mogao odlučivati pobjednika, ovaj put vjerujemo da pogodaka neće nedostajati. I jedni i drugi su vješti prema naprijed, dok imaju određene slabosti u obrani. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 1.72 .

Po istoj logici zanimljivo djeluje i oklada oba tima daju gol, na što možete dobiti tečaj 2.25. Neki će odigrati i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz kvotu 2.01. To je scenarij koji definitivno možemo zamisliti u ovoj utakmici.

Ako pak želite tipovati na domaćina, možete odigrati poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 1.90. To postaje dobitno ako Njemačka povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju. Alternativa tome je oklada da Njemačka zabija gol u oba poluvremena, na što možete dobiti tečaj 2.00.

Na ovoj utakmici se možete kladiti i na točan rezultat. Ako bismo morali prognozirati kojim rezultatom će završiti okršaj u Münchenu, tipovali bismo na rezultat 2:1, na koji možete dobiti tečaj čak 10. No, to nam sigurno nije prva opcija na koju smo spremni staviti novac.

Uz sve to, vrijedi spomenuti i klađenje na strijelce. Pa ćete tako dobiti 2.30 na pogodak Niclasa Füllkruga, a 2.80 ako tipujete na Jamala Musialu. S druge strane tečaj je 5.00 na Scotta McTominaya, čovjeka koji često zabija u dresu Manchester Uniteda.

Analiza i statistika

Njemačka se prethodnih godina mučila protiv svojih suparnika. No, u ožujku je pobjedama protiv Nizozemske i Francuske pokazala da podiže formu i zato je online kladionice vide kao trećeg favorita ovog turnira, odmah iza Engleske i Francuske.

Elf u prošlosti nije imao mnogo problema sa Škotima. Ima četiri pobjede i jedan remi u prethodnim dvobojima. No, te su se utakmice dogodile prije deset ili više godina pa nemaju neku važnost. Svejedno, savjeti za klađenje teško da mogu zanemariti činjenicu da je Njemačka jasan favorit u ovom nogometnom dvoboju.

Prethodni dvoboji:
07.09.15 Škotska2:3Njemačka EPK
07.09.14 Njemačka2:1Škotska EPK
10.09.03 Njemačka2:1Škotska EPK
07.06.03 Škotska1:1Njemačka EPK
28.04.99 Njemačka0:1Škotska PRI

Njemačka nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Njemačka ima nekoliko igrača svjetske klase u svojim redovima. Izdvajamo Tonija Kroosa u veznoj liniji kojem je ovaj turnir zapravo oproštaj od aktivnog igranja nogometa. Tu je i Kai Havertz iza kojeg je impresivna igra tijekom 2024. godine u dresu Arsenala.

Ne zaboravimo ni Niclasa Füllkruga koji je utrpao pregršt golova za Borussiju Dortmund u Ligi prvaka ove sezone. Mladi pak Jamal Musiala jedan je od najuzbudljivijih talenata na turniru. U obrani pak Nijemci imaju Antonija Rüdigera iz Real Madrida, a na golu Nagelsmann može birati između Manuela Neuera i Marc-Andre ter Stegena pa možemo reći da je domaćin dobro pokriven na svim pozicijama.

Škotska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Škotska je pod izbornikom Steveom Clarkom mnogo napredovala posljednjih godina. U svojim redovima ima nekoliko dokazano kvalitetnih nogometaša. Izdvajamo Scotta McTominaya, jednu od rijetkih svijetlih točaka Manchester Uniteda ove sezone.

Andy Robertson vrlo je pouzdan na poziciji beka i jedan je od ključnih igrača škotske reprezentacije. U sredini terena je pak mladi Billy Gilmour od kojeg se očekuje da zablista na Euru. Vrijedi spomenuti i Che Adamsa u napadu, kao i pouzdanog golmana Alexandera Clarka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Njemačka i Škotska na Euru 2024

Njemačka bi ovo Europsko prvenstvo u nogometu mogla završiti sa zapaženim uspjehom. Svi je vide u nokaut fazi natjecanja i teško je vjerovati da bi zaista mogla ispasti iz grupe A. Nakon toga sve je moguće, čak i dolazak sve do finala. No, treba naglasiti da je Nagelsmannova momčad pokazala i mnogo slabosti posljednjih godina pa će biti zanimljivo vidjeti što može kad dođu najvažnije utakmice na turniru.

Škotska s druge strane ima kvalitetu naći se u osmini finala. No, trebat će joj najmanje 3, a možda i 4 osvojena boda kako bi prošla dalje. Vjerojatno će ih tražiti prije svega protiv Švicarske i Mađarske. Kasnije teško da može dogurati daleko, no ne treba unaprijed otpisati Clarkeovu momčad koja je igrala vrlo dobar nogomet u kvalifikacijama za Euro.

U kladionici Mozzart bonus do 400 eura imate pravo koristiti na utakmicama Europskog prvenstva!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top