Mađarska vs Švicarska – Tipovi za klađenje i kvote 15.6.2024

Forma:
W L W W W
  • RheinEnergieSTADION
  • Početak: 15. lipanj 15:00
Forma:
D W W D L
Mađarska
Prvo poluvrijeme: X2.05
Švicarska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon otvaranja u Münchenu u petak, Europsko prvenstvo u nogometu nastavlja se u subotu dvobojem Mađarske i Švicarske u Kölnu. Bit će to žestok dvoboj dvije čvrste reprezentacije iz skupine A, a pobjednik će značajno poboljšati svoje izglede za prolazak dalje.

Tipovi za klađenje i prognoza

S obzirom na izbacivanje Francuske s prethodnog Eura, nije iznenađenje što su hrvatske kladionice odlučile proglasiti Švicarsku jasnim favoritom u ovom dvoboju.

No, Mađarska je zapravo izuzetno čvrsta. Nisu je mogli slomiti Nijemci, Portugalci ni Francuzi na prethodnoj kontinentalnoj smotri. Sve govori da možemo očekivati pravu rovovsku bitku na travnjaku, pogotovo u uvodnom dijelu dvoboja. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz tečaj 2.05.

Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti koeficijent 2.13. Neki će odigrati i okladu da gol NE pada u oba poluvremena, što ide uz kvotu 1.77.

Naši besplatni tipovi za klađenje otići će korak dalje i spomenuti dvoznak 1X na Mađarsku, uz kvotu 1.71, što je sasvim realan scenarij u dvoboju u kojem će o pobjedniku odlučivati nijanse.

Spomenimo na kraju i klađenje na točan rezultat. Pa ćete tako dobiti kvotu 8.50 na rezultat 0:0, a na rezultat 1:0 čak 9.50. Koeficijent je 7.00 na rezultat 0:1, a dobit ćete 6.50 ako odigrate rezultat 1:1, što je prema kladionicama i najizglednija opcija u ovoj utakmici.

Analiza i statistika

Švicarska nogometna reprezentacija pod izbornikom Muratom Yakinom ulazi u ovaj susret nakon što u pet prethodnih dvoboja s Mađarima nije izgubila niti jednom. Upisala je u tom razdoblju 4 pobjede i 1 remi.

Međutim, samo dvije od tih utakmica odigrane su u novom mileniju. Mađari su u kvalifikacijskoj grupi sa Srbijom i Crnom Gorom pokazali moć, a još više na prethodnom Euru, na kojem su remizirali s Nijemcima i Francuzima.

Švicarsku pak prati konstantnost, jer redovito odlazi na velika natjecanja, unatoč tome što nikad u svojim redovima nema najveće europske nogometne zvijezde. Sada ponovo želi obaviti dobar posao u grupnoj fazi pa kasnije probati zagorčati život favoritima.

Prethodni dvoboji:
07.10.17 Švicarska5:2Mađarska SPK
07.10.16 Mađarska2:3Švicarska SPK
20.08.97 Mađarska1:1Švicarska SPK
30.04.97 Švicarska1:0Mađarska SPK
11.10.95 Švicarska3:0Mađarska EPK

Mađarska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Mađarski izbornik Marco Rossi ima na raspolaganju nekoliko vrlo zanimljivih igrača. Vrijedi svakako izdvojiti Dominika Szoboszlaija iz Liverpoola, standardnog u udarnoj momčadi crvenih kod Jürgena Kloppa. Forma mu tijekom proljeća nije bila osobita, no bit će maksimalno motiviran na ovom turniru.

Freiburgov napadač Roland Sallai trebao bi pak predstavljati najveću opasnost u ofenzivi. Miloš Kerkez iz Bournemoutha je pak najugledniji pojedinac u mađarskoj obrani, dok se među vratnicama i dalje drži Péter Gulácsi, član RB Leipziga. Iz istog kluba dolazi i čvrsti stoper Willi Orban pa možemo reći da je defenziva definitivno bolji dio mađarske momčadi.

Švicarska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Breel Embolo je godinama gurao Švicarsku prema naprijed u ofenzivi. Trenutno ima problema s ozljedom mišića pa je pitanje koliko dobro može igrati na ovom turniru. No, zato je tu Noah Okafor, odličan tijekom Interove šampionske sezone u Italiji.

Granit Xhaka je pak oživio svoju karijeru u redovima Bayera iz Leverkusena i trebao bi biti najvažniji čovjek vezne linije Švicarske. Uostalom, preuzeo je kapetansku vrpcu. Manuel Akanji se pak pokazao odličnim u redovima Manchester Cityja, dok bi ugodno iznenađenje na turniru mogao biti Bolognin krilni napadač Dan Ndoye.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Mađarska i Švicarska na Euru 2024

Mađarska nogometna reprezentacija bila bi itekako zadovoljna da prođe u nokaut fazu ovog natjecanja. Davno su bila vremena Ferenca Puškaša kada je vladala nogometom, sada je svaka velika pobjeda na Euru razlog za nacionalno veselje. Naravno, ako se Rossijeva momčad probije među 16 najboljih tada će postati neugodna svima, jer igra čvrsto i vrlo dobro organizirano.

Što se Švicarske tiče, ona je na prethodnom Euru pokazala koliko može biti neugodna za favorite. Tamo je izbacila Francusku u osmini finala pa ispala tek na penale od Španjolske. Momčad je još malo jača u odnosu na prethodnu generaciju pa se očekuje prolazak Yakinove družine u nokaut fazu turnira. Tamo svakako ima još boljih momčadi, no favoriti su nedodirljivi samo na papiru…

Kladionica Rabona za skupljanje sličica poznatih nogometaša daje bonus do 2000 €, iskoristiv na utakmicama Eura 2024!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top