Španjolska vs Hrvatska – Tipovi za klađenje i kvote 15.6.2024

Forma:
W D L W W
  • Olympiastadion
  • Početak: 15. lipanj 18:00
Forma:
W W W D W
Španjolska
Manje od 2.5 gola1.75
Hrvatska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove subote Euro 2024 nudi nam utakmicu koju smo s nestrpljenjem čekali. U Berlinu će snage omjeriti Hrvatska i Španjolska, na otvaranju skupine B. Dalićeva reprezentacija nada se osvajanju bodova, što bi mnogo značilo u teškoj skupini u kojoj još igraju Italija i Albanija.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog ugleda, što zbog prethodnih međusobnih dvoboja, sportske kladionice odlučile su proglasiti Španjolsku favoritom u ovoj utakmici. Kvota je oko 1.80 na pobjedu družine koju vodi De la Fuente.

Mi baš nismo sigurni da će to ići tako glatko. Hrvatska je sposobna odigrati vrlo čvrsto i smanjiti prilike suparnika za postizanje pogotka na minimum. Vjerujemo da ni jedni ni drugi neće srljati, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 1.75.

Naši besplatni tipovi za klađenje moraju spomenuti i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz kvotu 2.13. To je scenarij koji definitivno možemo zamisliti u ovom susretu.

Ako pak vjerujete u Dalićevu momčad, čeka vas kvota 2.05 na dvoznak X2 na Hrvatsku, što nikog ne bi iznenadilo da se ostvari. Na pobjedu Hrvatske tečaj ide do 4.50 i sigurni smo da će bar dio igrača odigrati ovu okladu koja nije potpuno nerealna.

Spomenimo i klađenje na točan rezultat. Pa ćete tako dobiti kvotu 9.00 ako odigrate na rezultat 0:0, dok je tečaj 6.50 na rezultat 1:0. Ako tipujete da će Hrvatska dobiti rezultatom 0:1 koeficijent je 12.00, a na rezultat 0:2 dobit ćete čak 23.00.

Analiza i statistika

Hrvatska i Španjolska igrale su međusobno čak pet puta u zadnjih osam godina, svaki put na važnim natjecanjima. Naši su pobijedili u grupnoj fazi na Euru 2016. godine, a i na Maksimiru u Ligi nacija prije šest godina. No, dogodio se i težak poraz 6:0 u Elcheu, kao i ispadanje na Euru 2020. godine, u ludoj utakmici koja je završila rezultatom 5:3.

U posljednjem međusobnom dvoboju Dalićeva reprezentacija igrala je protiv Španjolske u finalu Lige nacija prošle godine. Odlučilo je izvođenje penala u kojem su Španjolci bili uspješniji, što samo pokazuje koliko su neizvjesne utakmice ovih suparnika.

Što se forme tiče, i jedni i drugi dobro guraju u 2024. godini. No, tek će ovaj turnir pokazati tko je spreman za najviše domete. Zato je utakmica u subotu toliko važna za obje momčadi.

Prethodni dvoboji:
18.06.23 Hrvatska0:0*Španjolska ULN
28.06.21 Hrvatska3:5Španjolska EP
15.11.18 Hrvatska3:1Španjolska ULN
11.09.18 Španjolska6:0Hrvatska ULN
21.06.16 Hrvatska2:1Španjolska EP

Španjolska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Izbornik Luis De la Fuente ima na raspolaganju prilično kvalitetan kadar, no bez najvećih svjetskih nogometnih zvijezda. Vrijedi izdvojiti neumornog radnika Rodrija u sredini terena, ključnog i u koncepciji Pepa Guardiole u Manchester Cityju.

Što se napada tiče, tu se još uvijek Alvaro Morata drži na mjestu centarfora i Španjolska nikako da mu nađe adekvatnu alternativu. Joselu iz Reala također se nada minutaži, a ne zaboravimo ni mladog Lamine Yamala iz Barcelone iza kojeg je impresivna sezona. U obrani pak i dalje nastupa Dani Carvajal, a na golu izbornik može birati između Davida Raye i Unai Simona.

Hrvatska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Hrvatska na ovaj Euro dolazi s mnogo ambicija. Sjajna je sezona iza Joška Gvardiola, sada na poziciji lijevog beka. Odličan je posljednjih mjeseci bio i Andrej Kramarić, dok Dalić ima na izbor Antu Budimira i Brunu Petkovića na poziciji centralnog napadača.

Što se vezne linije tiče, bit će zanimljivo vidjeti koliko može 38-godišnji Luka Modrić. Nije puno igrao za Real ove sezone i dolazi svjež u Njemačku, što bi trebalo biti pozitivno. Mateo Kovačić također nije potrošen, a velika nepoznanica je forma Marcela Brozovića.

Na krilima pak Dalić može birati između Ivana Perišića i Luke Ivanušeca, a tu su još Mario i Marco Pašalić. Lovro Majer također pokazuje kvalitetu u posljednje vrijeme i mogao bi se izboriti za minutažu u ovom dvoboju.

Španjolska zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Njemačka i Škotska na Euru 2024

Španjolska spada u uži krug favorita na ovom turniru. Radi se o aktualnom pobjedniku Lige nacija i momčadi koja je dogurala do prethodnog polufinala Eura. Očekuje se da Španjolci prođu ovu skupinu, a nakon toga je sve moguće. Ili će razočarati svoje navijače u nokaut fazi ili će ostvariti veliki uspjeh.

Što se Hrvatske tiče, kladionice je opet podcjenjuju. Tek je na desetom mjestu među favoritima turnira. Međutim, Dalićevu izabranu vrstu svi očekuju barem u osmini finala, unatoč teškoj grupi u kojoj je zaglavila. Jednom kad naši prođu dalje, postat će suparnik kojeg nitko neće htjeti na svom putu.

Kladionica 22bet svoj bonus od 122 € namijenila je igračima koji se strastveno klade na Europsko nogometno prvenstvo!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top