Italija vs Albanija – Tipovi za klađenje i kvote 15.6.2024

Forma:
D W W D W
  • Signal Iduna Park
  • Početak: 15. lipanj 21:00
Forma:
W W L L D
Italija
Poluvrijeme/kraj: 1/12.10
Albanija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Još jedan dvoboj B skupine Euro 2024 turnira igra se ove subote. Sat vremena nakon završetka utakmice Hrvatske i Španjolske na scenu stupaju Italija i Albanija u Dortmundu. Radi se o vrlo važnom dvoboju u kojem Talijani pod svaku cijenu žele opravdati ulogu favorita.

Tipovi za klađenje i prognoza

Kao što se moglo i očekivati, svaka hrvatska kladionica proglasila je Italiju velikim favoritom, do te mjere da se zapravo ne isplati igrati na čistu jedinicu.

Mi također vjerujemo da će Spallettijeva momčad pronaći svoju igru i opravdati ulogu favorita. Možemo zamisliti Italiju kako dolazi do rane prednosti i zatim je grčevito čuva do samog kraja. Zato je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.10. To postaje dobitno ako Talijani povedu u prvom dijelu i pobijede na kraju.

Alternativa tome je oklada na hendikep F+2 iliti -1.5 na Italiju, uz tečaj 2.11. Ovo donosi dobitak ako Italija pobijedi s najmanje dva razlike. Ljubitelji sportske prognoze će odigrati i okladu da Italija pobjeđuje bez primljenog gola, na što možete dobiti kvotu 2.00.

Zanimljivo djeluje i oklada da gol pada u oba poluvremena, uz tečaj 1.82, a privlačno djeluje i tečaj 2.18 na okladi da dva gola padaju do 55. minute ili ranije.

Za kraj, spomenimo i klađenje na točan rezultat. Pa ćete tako dobiti tečaj 6.00 ako tipujete da će Italija pobijediti rezultatom 1:0. Ista kvota ide i uz rezultat 2:0.

Analiza i statistika

Italija je bila vrlo uspješna u prethodnim utakmicama protiv Albanije. Svi su dvoboji odigrani u posljednjih deset godina. Talijani imaju četiri pobjede, a u tri utakmice nisu primili pogodak, unatoč tome što Albanija igra sve bolje iz godine u godinu.

Međutim, Spallettijeva momčad pokazuje slabosti, što se vidjelo i protiv Turske u nedavnoj pripremnoj utakmici. U kvalifikacijama za Euro je dvaput glatko izgubila od Engleske i tako pokazala da nije spremna boriti se za titulu.

S druge strane, Albanija je ugodno iznenadila u skupini s Poljskom, Češkom i Bugarskom, gdje je bez problema prošla na Europsko prvenstvo. Sada se nada dodatnom iskoraku na velikoj sceni, no zaglavila je u teškoj grupi, u kojoj još igraju Španjolci i naša reprezentacija.

Prethodni dvoboji:
16.11.22 Albanija1:3Italija EPK
09.10.17 Albanija0:3Italija EPK
24.03.17 Italija2:0Albanija EPK
18.11.14 Italija1:0Albanija EPK

Talijanska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Italija više nema u svojim redovima igrače vrhunske klase, kao što je to bio slučaj u prošlosti. Čak niti u svojoj obrani. Doduše, Alessandro Bastoni igra vrlo dobro u zadnjoj liniji, no još nije na nivou Bonuccija i Chiellinija koji su predvodili prošlu šampionsku generaciju.

U napadu bi pak Gianluca Scamacca trebao biti središnja figura, čovjek koji je eksplodirao otkad je stigao u Atalantu. Spalletti još ima Federica Chiesu, sjajnog krilnog napadača Juventusa, a minutaži se nada i Giacomo Raspadori. Nicolo Barella ključan je pak čovjek sredine terena, a izbornik bi mogao iznenaditi i korištenjem mladih igrača, poput Davidea Frattesija i Nicole Fagiolija.

Albanska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Albanija ima nekoliko vrlo solidnih igrača u svojim redovima. Berat Djimsiti odigrao je odlično ove sezone u dresu Atalante i važan je pojedinac u obrani ove družine. Kristjan Asllani iz Intera također ima mnogo potencijala kao defenzivni vezni, dok golman Etrit Berisha kao kapetan dirigira svojim suigračima.

Što se napada tiče, Dinamov ofenzivac Arber Hoxha je na popisu izbornika Sylvinha, a tu je i dobro nam poznati Chelseajev centarfor Armando Broja. Minutažu bi trebao dobiti i Ernest Muci iz Bešiktaša, dok bi ofenzivni Rey Manaj također mogao pronaći mjesta na terenu u ovoj izuzetno važnoj utakmici za albansku reprezentaciju.

Albanija ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Italija i Albanija na Euru 2024

Italija je na prethodnom Europskom prvenstvu igrala fantastičan nogomet pod Robertom Mancinijem i zasluženo je osvojila titulu. No, u međuvremenu se nije plasirala na SP u Kataru i igra neuvjerljivo već godinama. U teškoj grupi sa Španjolskom i Hrvatskom nije sigurno da će proći dalje. Ako se pak probije u nokaut fazu, tamo joj stručnjaci ne daju velike izglede da ode do kraja.

Što se Albanije tiče, izbornik Sylvinho i njegovi igrači igraju bez ikakvog pritiska na ovom turniru. Malotko vidi Albance kako prolaze dalje skupinu B. Sve osim posljednjeg mjesta na ljestvici bila bi prvoklasna senzacija. No, baš to bi mogla biti prednost ove selekcije. Ako Albanija zgrabi bodove u ovoj utakmici, tada je zaista sve moguće u nastavku turnira.

Kladionica bet365 daje 50 € bonusa novim igračima i pregršt besplatnih oklada, iskoristivih na utakmicama Europskog prvenstva!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top