Slovenija vs Danska – Tipovi za klađenje i kvote 16.6.2024

Forma:
D W W D W
  • MHP Arena
  • Početak: 16. lipanj 18:00
Forma:
W W W D L
Slovenija
Dvoznak: 1X2.14
Danska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U nedjelju Euro 2024 nam nudi nove tri utakmice, među kojima je i dvoboj Slovenije i Danske. Radi se o vrlo zanimljivoj utakmici skupine C, u kojoj još igraju Srbija i Engleska. Tri osvojena boda pobjednika stavljaju u komotnu situaciju, dok će se poraženi u nastavku natjecanja mučiti da izbori plasman u osminu finala.

Tipovi za klađenje i prognoza

Što zbog ugleda, što zbog rezultata na prethodnom Euru, najbolje online kladionice proglasile su Dansku izrazitim favoritom u ovoj utakmici.

Mi se s tim baš i ne slažemo. Slovenija igra izuzetno čvrsto i pokazala je nedavno protiv Portugala da se ima čime suprotstaviti čak i najboljima na ovom turniru. Danci su pak definitivno u padu. Zato je naša glavna preporuka oklada dvoznak 1X na Sloveniju, uz koeficijent 2.14.

Mogao bi ovo biti izuzetno čvrsti dvoboj, u kojem će jedan ili dva poteza odlučiti o pobjedniku. Zato ima smisla i oklada oba tima NE daju gol, na što možete dobiti kvotu 1.72. To postaje dobitno ako jedan od dva golmana sačuva svoju mrežu.

Tipovi za klađenje danas uključuju i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što na ovoj utakmici ide uz tečaj 2.13. Neki će odigrati i da gol NE pada u oba poluvremena, što ide uz koeficijent 1.83.

Ako se pak kladite na točan rezultat, dobit ćete na rezultat 0:0 koeficijent 8.00. Na pobjedu Slovenije rezultatom 1:0 kvota je 13.00, a na rezultat 1:1 možete uzeti tečaj 7.00.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.75, što definitivno možemo zamisliti u ovom čvrstom dvoboju, u kojem će o pobjedniku odlučivati nijanse…

Analiza i statistika

Slovenija i Danska igrale su u istoj kvalifikacijskoj skupini za ovaj Euro. Bili su to tijesni dvoboji. Prvi je završio remijem, a u drugom je momčad izbornika Kaspera Hjulmanda minimalno pobijedila.

Prije toga Danska je bila puno uspješnija od Slovenije u međusobnim susretima. Uglavnom je uvjerljivom pobjeđivala. No, momčad Matjaža Keka odlično se posložila upravo za ovaj turnir. Dovoljno je samo vidjeti veliku pobjedu protiv Portugala u ožujku. Nema sumnje, Slovenci su u usponu i s mnogo entuzijazma iščekuju početak ovog turnira.

Prethodni dvoboji:
17.11.23 Danska2:1Slovenija EPK
19.06.23 Slovenija1:1Danska EPK
06.02.08 Slovenija1:2Danska PRI
25.04.01 Danska3:0Slovenija PRI
30.04.97 Danska4:0Slovenija SPK

Slovenska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Slovenija se godinama oslanjala na organizirani nogomet, bez izrazitih zvijezda u svojim redovima. No, trenutno ima nekoliko igrača koji su zanimljivi čak i najbogatijim svjetskim klubovima. Prije svega izdvajamo Benjamina Šeška, darovitog napadača Leipziga iza kojeg je odlična sezona.

Tu je i Jan Oblak, jedan od najboljih svjetskih golmana. Jedinica Atletica daje sigurnost obrani slovenske reprezentacije. Članovi Udinesea Jaka Bijol i Sandi Lovrić također su igrači s mnogo talenta, a pozvan je i bivši nogometaš Hajduka Jan Mlakar. Ne zaboravimo ni Josipa Iličića, 36-godišnjeg veterana koji trenutno igra za Maribor i mogao bi biti važan Kekov džoker s klupe.

Danska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Danska ima nekoliko darovitih mladih talenata koji dolaze. Rasmus Højlund možda nije briljirao u dresu Manchester Uniteda ove sezone, no sigurno će dobiti prostora u prvoj postavi svoje reprezentacije. Isto vrijedi za Andreasa Skov Olsena koji se također nada minutaži u ofenzivi.

Iskusni Christian Eriksen također je u sastavu, ali definitivno više nije na svom vrhuncu. Pierre-Emile Højbjerg u sličnoj je situaciji, kao i Yussuf Poulsen. Međutim, braniči Danske su prilično moćni i predstavljaju najbolji dio ekipe. Anders Christensen i Joachim Andersen igraju odlično u 2024. godini pa Hjulmand na njih vrlo ozbiljno računa.

Danska zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Njemačka i Škotska na Euru 2024

Prema kladionicama Slovenija spada među najslabije reprezentacije na ovom turniru. Ako pogledamo prethodna velika natjecanja na kojima su nastupali, Slovenci još čekaju na prvi značajan uspjeh na europskoj sceni. Neće im biti lako u teškoj skupini C, no ne bi nas iznenadilo da se ipak dokopaju osmine finala.

Što se Danske tiče, dojam je da je zlatno doba ove reprezentacije prošlost. Igrali su Danci u polufinalu Eura prije tri godine, no nakon toga su ipak dosta potonuli. Nekoliko mladih igrača dolazi, što bi ih moglo prodrmati. Svejedno, smatramo da bi bio veliki uspjeh ove reprezentacije da se probije dalje od prve runde nokaut faze natjecanja.

Kladionica Germania nudi bonus dobrodošlice do čak 1000 €, iskoristiv na okršajima najjačih europskih reprezentacija!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top