Srbija vs Engleska – Tipovi za klađenje i kvote 16.6.2024

Forma:
W L W L D
  • VELTINS-Arena
  • Početak: 16. lipanj 21:00
Forma:
L W D L D
Srbija
Više od 2.5 gola1.83
Engleska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Na Europskom prvenstvu u nogometu ove nedjelje igraju u Gelsenkirchenu Srbija i Engleska. Bit će to dvoboj skupine C, u kojoj još igraju Slovenija i Danska. Radi se također o nastupu jednog od glavnih favorita natjecanja. Nema sumnje, Englezi definitivno računaju na bodove u ovoj utakmici.

Tipovi za klađenje i prognoza

Nismo iznenađeni da online kladionice u Hrvatskoj proglašavaju Englesku velikim favoritom u ovoj utakmici, do te mjere da se baš i ne isplati igrati na čistu dvojku.

Mi pak vjerujemo da pogodaka u ovom susretu neće nedostajati. Srbija već godinama ima problema sa svojom obranom, a Southgate također više nema čvrste stopere kao što je imao u prošlosti. Zato je naša glavna preporuka oklada na više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti koeficijent 1.83.

Po istoj logici zanimljivo djeluje i oklada da gol pada u oba poluvremena, uz koeficijent 1.71, dok ćete dobiti 2.00 ako odigrate da dva gola padaju do 55. minute ili ranije.

Ako želite podebljati kvotu na pobjedu Engleske, postoje dvije opcije kako to napraviti. Prva je oklada da Engleska zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 2.37, dok ćete dobiti 2.25 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako Southgateova momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Ljubitelji sportske prognoze mogu se kladiti i na kombinacijske oklade. Izdvajamo okladu na pobjedu Engleske uz više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz zanimljiv tečaj 2.24.

Neki će se poželjeti kladiti i na točan rezultat. Pa ćete tako na rezultat 0:3 dobiti kvotu 10.00, a na rezultat 1:3 dostupan je tečaj 13.00. No, imajte na umu da ovaj dvoboj može otići u različitim smjerovima pa je teško pogoditi koliko će zabiti jedni, a koliko drugi.

Analiza i statistika

Vjerovali ili ne, Engleska i Srbija nikad dosad nisu međusobno igrali. To je zanimljivo, kad znamo da su Englezi bezbroj puta igrali s našom reprezentacijom, uključujući prethodni Euro i Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Katkad se čini da imaju formulu kako dominirati protiv momčadi s ovih prostora, no poraz u polufinalu SP-a od naših bio im je bolan šamar.

Southgateova momčad do ovog je pak Eura došla s lakoćom, u skupini s Italijom i Ukrajinom. Igrala je odličan nogomet i izgledala vrlo moćno. No, trenutno je malo posustala, o čemu svjedoči nedavni poraz u prijateljskoj utakmici protiv Islanda. Bit će zanimljivo vidjeti može li se ipak posložiti kad to bude najvažnije.

Srpska pak reprezentacija izgleda prilično prosječno. Mučila se u kvalifikacijskoj grupi s Mađarskom i Crnom Gorom. No, prošla je dalje. Nedavni poraz od Austrije u prijateljskoj utakmici pokazuje da ipak i dalje nešto ne štima.

Prethodni dvoboji:
Danska-nikad dosad igrali-Slovenija

Srpska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

U redovima Srbije Dušan Vlahović svakako je najzvučnije ime. Ofenzivac Juventusa nogometaš je vrhunske klase i može napraviti razliku prema naprijed. Dušan Tadić iz Fenerbahčea donosi pak iskustvo, a bit će zanimljivo vidjeti je li Aleksandar Mitrović zadržao kvalitetu nakon odlaska u Saudijsku Arabiju.

Nikola Milenković i Strahinja Pavlović imaju pak mnogo potencijala u srpskim obrambenim redovima, a isto vrijedi i za golmana Đorđa Petrovića. Iza njega je odlična sezona u dresu Chelseaja i mogao bi biti važan faktor na utakmicama srpske reprezentacije.

Engleska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Engleska je krcata zvijezdama, pogotovo u ofenzivi. Samo je pitanje kako će ih izbornik Gareth Southgate posložiti. Harry Kane oporavio se od ozljede i trebao bi biti glavni strijelac ove momčad. Iza Phila Fodena je pak sjajna sezona u Premiershipa, a odlično igra i Bukayo Saka. U ekipi je i sve bolji Cole Palmer.

U sredini terena Englezi imaju moćnog Declana Ricea i darovitog Judea Bellinghama. Što se pak obrane tiče, tu ipak ima nepoznanica. John Stones i Kyle Walker mogu računati na minutažu, kao i Jordan Pickford među vratnicama. Ostali se tek trebaju nametnuti svom izborniku.

Engleska zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Srbija i Engleska na Euru 2024

Iako ima nekoliko odličnih nogometaša, Srbija ne djeluje kao momčad koja može daleko dogurati na Euru. Očekujemo da bi se između družine koju vodi Dragan Stojković i Danske te Slovenije trebala voditi borba za jednu ili dvije pozicije koje vode u osminu finala. Tamo teško da Srbi mogu nešto više napraviti.

Englesku pak kladionice proglašavaju glavnim favoritom turnira. No, nije ništa osvojila još od SP-a 1966. godine. Dojam je da su ovu ekipu stručnjaci još jednom precijenili. Svejedno, očekujemo da bez problema prođe u nokaut fazu. Tamo također može pobijediti svakog, no samo ako Southgate posloži igrače kako treba, što nije uvijek bio slučaj.

Kladionica Favbet dijeli bonus do 700 € odmah nakon registracije, iskoristiv na utakmicama Europskog nogometnog prvenstva!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top