Poljska vs Nizozemska – Tipovi za klađenje i kvote 16.6.2024

Forma:
W L W W D
  • Volksparkstadion
  • Početak: 16. lipanj 15:00
Forma:
W L W W W
Poljska
Oba daju gol: Da1.88
Nizozemska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje nastavlja se Europsko prvenstvo 2024, dvobojima koji uključuju i okršaj Poljske s Nizozemskom, u ranom popodnevnom terminu. U pitanju je utakmica skupine D, u kojoj još igraju Francuska i Austrija. Tri osvojena boda mnogo će značiti pobjedniku, u borbi za pozicije koje vode u nokaut fazu natjecanja.

Tipovi za klađenje i prognoza

Prema očekivanjima, kladionice u Hrvatskoj u ovoj su utakmici proglasile Nizozemsku izrazitim favoritom i vjeruju da će narančasti ostvariti pobjedu.

No, Poljska se pokazala kao neugodan protivnike svakome, a nizozemska reprezentacija već godinama ima problema u svojoj defenzivi, unatoč uglednim pojedincima u zadnjoj liniji. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.88.

Po istoj logici ima smisla očekivati i pokoji pogodak više. Zato će dio igrača odigrati i okladu na više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz tečaj 1.90. Alternativa tome je oklada da gol pada u oba poluvremena, na što možete dobiti kvotu 1.75.

Ako pak vjerujete u moć Nizozemske, postoje dva načina kako podebljati kvotu na trijumf favorita. Prva je oklada da Nizozemska zabija gol u oba poluvremena, uz tečaj 2.62, dok ćete dobiti istu kvotu i ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. Ako vam naši savjeti za sportsko klađenje još nisu otkriti što stoji iza ove oklade, radi se o tipovanju da će Nizozemci voditi na poluvremenu i pobijediti na kraju.

Spomenimo na kraju i klađenje na točan rezultat. Pa će tako dobiti koeficijent 9.00 na pobjedu Nizozemske rezultatom 2:1, dok je kvota čak 15.00 na rezultat 3:1. No, ovaj dvoboj mogao bi otići u mnogo smjerova pa neće biti lako pogoditi točan broj golova i jedne i druge ekipe.

Analiza i statistika

Nizozemska je igrala s Poljskom čak pet puta u zadnjih osam godina. Uglavnom su to bili dvoboji Uefine Lige nacija. Narančasti su pritom bili puno uspješniji. Pobijedili su u četiri utakmice i tek jednom remizirali. Zato i slove za favorita u ovom dvoboju.

No, Nizozemci nisu ništa napravili na velikim natjecanjima još tamo od SP-a 2014. godine u Brazilu, kada su osvojili treće mjesto. Četiri godine ranije bili su drugi u Južnoj Africi, nakon bolnog poraza u finalu protiv Španjolske. Plasman u četvrtfinale u Kataru prije godinu i pol je pak dokaz da se ova velika nogometna nacija ipak polako oporavlja.

Što se Poljske tiče, ona je konstantno na velikim natjecanjima. Provukla se do ovog Eura kroz dodatne kvalifikacije, u tijesnoj utakmici protiv Walesa. No, sada rasterećeno čeka svoj nastup i nije djelovala loše u nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Ukrajine.

Prethodni dvoboji:
22.09.22 Poljska0:2Nizozemska ULN
11.06.22 Nizozemska2:2Poljska ULN
18.11.20 Poljska1:2Nizozemska ULN
04.09.20 Nizozemska1:0Poljska ULN
01.06.16 Poljska1:2Nizozemska PRI

Poljska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

U Poljskoj je bio i ostao ključna figura Robert Lewandowski. Ovaj 35-godišnji napadač možda više nije na svom vrhuncu, ali i dalje može napraviti razliku svaki put kad istrči na travnjak. Poljaci ne mogu bez njega i mogli bi potonuti nakon što se umirovi.

Vrijedi još spomenuti Arkadiusza Milika koji također igra u napadu, dok sredinu terena već godinama trži Piotr Zielinski. U obrani bi prostor trebao dobiti Jakub Kiwior iz Arsenala, a Wojciech Szczesny se drži na poziciji prvog golmana reprezentacije.

Nizozemska nogometna reprezentacija – Ključni igrači

Mladi Xavi Simons bio je odličan ove sezone i bit će zanimljivo vidjeti može li pogurati Nizozemsku kroz ovo natjecanje. Ovaj ofenzivni veznjak može zabiti, ali i asistirati te svojim potezima napraviti razliku u sredini terena.

U obrani su pak zvijezde Premiershipa Nathan Ake i Virgil van Dijk, dok u napadu još uvijek važnu ulogu igra Memphis Depay. Izbornik Ronald Koeman na raspolaganju također ima Codyja Gakpa, kao i Stevena Bergwijna. Atalantin ofenzivac Teun Koopmeiners još je jedan džoker kojeg Nizozemci imaju u rukavu.

Nizozemska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Koliko daleko mogu Poljska i Nizozemska na Euru 2024

Poljska reprezentacija izgledala je odlično na Europskom prvenstvu 2016. godine, kada je ispala tek na penale u četvrtfinalu. Nakon toga niti na jednom turniru na koji se plasirala nije ponovila sličan uspjeh. Ovaj put bi prolazak skupine bio priličan uspjeh, a u nokaut fazi teško da Poljaci mogu iznenaditi favorite.

Što se Nizozemske tiče, momčad je krcata vrhunskim igračima u svim linijama. No, pitanje je kako će to izbornik Koeman posložiti. Ova momčad definitivno bi trebala proći dalje iz grupe D, no teško je reći što će biti dalje. Prije tri godine na Euru neočekivano je ispala od Češke u osmini finala. Sada se nada barem jednoj stepenici više u završnici natjecanja.

Kladionica bet365 dijeli bonus do 50 € igračima i pregršt besplatnih oklada za Europsko prvenstvo 2024!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top