Poljska vs. Turska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava prijateljske utakmice

Forma:
D W W D D
  • PGE Arena
  • Početak: 10. lipanj 20:45
Forma:
D L L D W
Poljska
Manje od 2.5 gola1.95
Turska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Četiri dana prije početka Eura svoju zadnju pripremnu utakmicu odigrat će u Varšavi reprezentacije Poljske i Turske.

Domaća momčad pokušat će na Europskom prvenstvu napraviti određeni iskorak, u odnosu na prethodna natjecanja na kojima nije daleko dogurala. Izbornik Michal Probierz ima na raspolaganju čvrsti kolektiv s nekoliko uglednih imena, no imaju i suparnici s kojima Poljska igra na turniru u Njemačkoj.

Kako god, Poljaci i dalje mogu računati na golove Roberta Lewandowskog. Iako više nije toliko moćan otkad je prošao u redove Barcelone, ovaj 35-godišnji napadač i dalje radi razliku na travnjaku i mogao bi svojim potezima odlučiti ovu utakmicu.

Tu je i Arkadiusz Milik iz Juventusa, još jedno ugledno ime u poljskoj ofenzivi, dok mnogo potencijala pokazuje Sebastian Szymanski iz Fenerbahčea, iza kojeg je odlična sezona.

Nicola Zalewski veliki je pak talent talijanske Rome i lako bi mogao podići svoju cijenu na kontinentalnoj reprezentativnoj smotri. Ne zaboravimo ni Piotra Zielinskog, jednog od ključnih igrača u Napoliju u prošlogodišnjoj šampionskoj sezoni. U poljskoj reprezentaciji također ima vrlo važnu ulogu.

U obrani pak Jan Bednarek i dalje dobiva svoju minutažu, a Wojciech Szczesny se drži na poziciji među vratnicama, unatoč tome što Marcin Bulka pokazuje sve više potencijala.

S druge strane, Turska djeluje solidno pod izbornikom Vincenzom Montellom, a remi s Italijom u utorak to je samo potvrdio. Uostalom, radi se o reprezentaciji koja je na impresivan način u listopadu svladala Hrvatsku u gostima.

Turci će se i u ovoj utakmici uzdati u kreativnost svog najboljeg igrača Hakana Calhanoglua. Prema naprijed se očekuje da nešto naprave Kerem Aktürkoğlu i Barış Alper Yılmaz, dok u sredini terena odličan posao odrađuje još i Orkun Kökçü. Uz sve njih polako podiže kvalitetu i mladi Arda Güler iz Reala pa gostujuća momčad na PGE Arenu sigurno ne dolazi unaprijed potpisati kapitulaciju…

Prethodni dvoboji:
27.10.93 Turska2:1Poljska SPK
23.09.92 Poljska1:0Turska SPK
17.04.91 Poljska3:0Turska EPK
14.11.90 Turska0:1Poljska EPK
05.12.71 Turska1:0Poljska EPK

Izostanci i ozljede:

Poljska: nema značajnih izostanaka.

Turska: nema značajnih izostanaka.

Poljska zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prema očekivanjima, online kladionice ne mogu se odlučiti tko je favorit u ovom dvoboju pa daju podjednake izglede Poljskoj i Turskoj, uz tek laganu prednost domaćinu.

Mi pak smatramo da će se na terenu igrati iznimno čvrsto. Uostalom, ni jedni ni drugi nemaju namjere otkriti sve svoje adute prema naprijed, par dana prije početka Eura. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.95 u kladionici bet365.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.06. Neki će odigrati i prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, na što možete dobiti tečaj 2.20.

U kladionici 20bet dominiraju pak kombinacijske oklade. Izdvajamo tečaj 1.92 na okladi 1X na Poljsku uz manje od 3.5 gola na utakmici, što definitivno možemo zamisliti u ovom prijateljskom dvoboju.

U ponudi je i oklada da gol NE pada u oba poluvremena, uz tečaj 2.05, što je još jedan smjer u kojem je moguće krenuti u ovoj utakmici. Alternativa tome je pak oklada oba tima NE daju gol, uz koeficijent 2.14. To postaje dobitno ako jedan od golmana sačuva svoju mrežu netaknutom.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.20 na pogodak Roberta Lewandowskog, a 3.00 ako tipujete na Arkadiusza Milika. S druge strane, tečaj je 3.75 da će zabiti Kerem Aktürkoglu, a 4.50 na mladog Ardu Gülera.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje. Naime, odnos snaga Poljske i Turske najlakše je ocijeniti jednom kad ovaj dvoboj počne. Oklade na ishod utakmice, broj kornera, zbroj golova i tko će sljedeći zabiti postaju lakše za pogoditi dok je utakmica u tijeku. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u ponedjeljak navečer i reagirajte čim se pojavi obećavajuća kvota za koju ste sigurni da prolazi…

U kladionici bet365 igrač može računati na 50 € bonusa i pregršt besplatnih oklada iskoristivih na europskim okršajima reprezentacija!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top