Njemačka vs. Engleska – Tipovi za klađenje i najava Lige nacija

Forma:
D D W W W
  • Allianz Arena
  • Početak: 07. lipanj 20:45
Forma:
L W W W W
Njemačka
Manje od 2.5 gola1.79
Engleska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Mnogo velikih dvoboja na rasporedu je u Ligi nacija ovih dana, a posebno žestoko je u skupini 3 lige A, u kojoj će ovog utorka snage u Münchenu odmjeriti Njemačka i Engleska.

Pomalo iznenađujuće Mađarska vodi na ljestvici ove grupe nakon prvog kola, a Nijemci koje je preuzeo Hans Flick uspješno su uzeli bod u Bologni kod Italije i sada traže trijumf koji bi ih stavio u ulogu favorita za odlazak na završni turnir.

Njemačka ima okosnicu momčadi Bayerna, a Joshua Kimmich je bio taj koji je zabio izjednačujući gol u Bologni u subotu pa možemo očekivati da protiv Engleske ponovo zablistaju bavarske zvijezde, na minhenskom travnjaku kojeg jako dobro poznaju.

Leroy Sane i Thomas Müller započeli su od prve minute u prethodnom dvoboju, a ovaj put možemo očekivati veću minutažu za Kaija Havertza, kao i Ilkaya Gündoğana koji je bio u odličnoj formi u završnici Premiershipa.

Njemačka već dugo nije napravila dobar rezultat na međunarodnoj sceni, prije svega zbog slabe igre u obrani, no pod Flickom se vide određena poboljšanja i Manuel Neuer trebao bi imati čvrstu podršku svojih braniča u ovom velikom obračunu.

A Englezi čekaju na trofej još od 1966. godine i pod Garethom Southgateom u dva su navrata bili vrlo blizu, no još uvijek se nastavlja njihov post, dug više od pola stoljeća.

Liga nacija očito nije natjecanje kojem priznaju važnost pa ni ovaj put nisu izgledali uvjerljivo na otvaranju, protiv Mađarske koja ih je pobijedila nakon što je Reese James ušao u igru i skrivio penal.

Novost u engleskoj reprezentaciji povratak je Tammyja Abrahama u napad koji je imao odličnu sezonu u dresu Rome, a tu su još standardni ofenzivci Harry Kane, Raheem Sterling i Bukayo Saka, koji su igrali važnu ulogu i na Euru prošle godine.

Southgate ima širok kadar i u veznoj liniji, s Philom Fodenom i Masonom Mountom kao mladim igračima koji bi mogli dobiti priliku u ovoj utakmici, a tu je i Jack Grealish koji će sigurno dobivati veću minutažu sada kada je član Manchester Cityja.

U svakom slučaju, radi se o dvoboju ravnopravnih protivnika u kojem će na stadionu Allianz Arena motivacija predstavljati vrlo bitan faktor, a jedna pogreška ili trenutak inspiracije mogli bi odlučiti konačnog pobjednika…

Prethodni dvoboji:
29.06.21 Engleska2:0Njemačka EP
10.11.17 Engleska0:0Njemačka PRI
22.03.17 Njemačka1:0Engleska PRI
26.03.16 Njemačka2:3Engleska PRI
19.11.13 Engleska0:1Njemačka PRI

Izostanci i ozljede:

Njemačka: Robin Gosens (ozljeda mišića).

Engleska: nema značajnih ozljeda.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda Njemačka i Engleska u svojim redovima imaju pregršt kvalitetnih igrača u fazi napada, no na reprezentativnim utakmicama to najčešće ne dolazi do izražaja, pogotovo kad igraju ovako izjednačeni protivnici.

Ne možemo očekivati golijadu u ovom dvoboju koji bi se lako mogao pretvoriti u još jednu reprezentativnu šahovsku partiju, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.79 koju nudi 20bet.

Po istoj logici zanimljiva nam je i oklada koju nudi 22bet, da gol neće biti postignut u oba poluvremena, na što možete dobiti kvotu 1.91.

Ima naravno smisla igrati i X na prvo poluvrijeme, uz kvotu 2.10 u kladionici bet365, a ako ste skloni klađenju na točan rezultat, dobit ćete 7.80 na 1:0, a 8.80 na 0:1, što su vjerojatno dvije najizglednije opcije u ovakvom obračunu.

Ako pak bude golova, možete se kladiti na strijelce. Da će zabiti Kai Havertz kvota je 3.91, a na gol Jacka Grealisha dobit ćete čak 6.67.

Spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.88, što je uvijek moguće u utakmicama ovih suparnika, a na autogol ćete dobiti 7.50, a sve češće ga viđamo u reprezentativnim obračunima.

Za kraj, tu je i uživo klađenje, pri kojem postoji nekoliko zanimljivih opcija koje treba pratiti. Ako se kvota na gol u posljednjih 20 minuta bude držala oko 2.00, to se svakako isplati probati odigrati, pogotovo ako jedna od ekipa bude ganjala rezultat u tom razdoblju utakmice…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top