Newcastle vs. Manchester City – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W L L L D
  • St. James Park
  • Početak: 13. siječanj 18:30
Forma:
W W W W W
Newcastle
Oba daju gol: Da1.72
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove subote engleski Premiership u velikom se stilu vraća na scenu, s derbi utakmicom koju će odigrati Newcastle i Manchester City.

Gostujuća momčad pod Pepom Guardiolom čini se da je izašla iz krize i polako se penje na ljestvici. Manchester City još mora uloviti Liverpool, no nebesko plavi čini se da polako pronalaze svoju igru, a i stanje s ozljedama se popravlja.

Dobra vijest za Guardiolu svakako je oporavak Kevina de Bruynea od kojeg se očekuje nastup u ovoj utakmici, dok je Erling Haaland i dalje upitan te bi mogao preskočiti još jedno kolo.

No, tu je Julian Alvarez koji će još jednom biti zadužen za golove, a u momčad se vratio i Jeremy Doku, mladi Belgijac koji će operirati po lijevoj strani. Po desnoj pak možemo očekivati doprinos opasnog Bernarda Silve, a tu je i Phil Foden koji ima odličan učinak u posljednjim utakmicama.

Što se hrvatskih igrača tiče, moguće je da će Joško Gvardiol krenuti od prve minute, dok bi Mateo Kovačić trebao susret započeti s klupe. Kako god, City će pokušati zgusnuti redove prema nazad, s Edersonom koji sigurno neće biti potpuno nezaposlen u ovoj utakmici.

S druge strane, Newcastle je pod Eddiejem Howeom potonuo u zadnjih mjesec i pol, što zbog ozljeda, što zbog umora koji je nastao zahvaljujući igranju u Ligi prvaka.

Sada se crno-bijeli pokušavaju trgnuti, na stadionu na kojem su posljednji put izbacili Manchester City iz EFL Cupa. Alexander Isak trebao bi biti glavna uzdanica domaćina u napadu, a tu su još Joelinton i Miguel Almiron koji će se pokušavati ubaciti prema naprijed te brzonogi Anthony Gordon na krilu.

Što se pak obrane domaćina tiče, Kieran Trippier malo je ispao iz forme u posljednje vrijeme, no očekuje se njegov bolji nastup ove subote. Dan Burn oporavio se od ozljede i trebao bi igrati, a među vratnicama je i dalje Martin Dubravka koji je bio pod kritikama, no obranjeni penal protiv Liverpoola vjerojatno mu je ipak malo digao samopouzdanje.

U svakom slučaju, čeka nas vrlo zanimljiva utakmica na St. James Parku, u kojoj će se branitelj naslova morati namučiti ako želi osvojiti sva tri boda…

Prethodni dvoboji:
27.09.23 Newcastle1:0Manchester City EFL
19.08.23 Manchester City1:0Newcastle PL
04.03.23 Manchester City2:0Newcastle PL
21.08.22 Newcastle3:3Manchester City PL
08.05.22 Manchester City5:0Newcastle PL

Izostanci i ozljede:

Newcastle: Anderson E. (ozljeda leđa), Barnes H. (ozljeda gležnja), Manquillo J. (ozljeda prepone), Murphy J. (ozljeda ramena), Pope N. (ozljeda ramena), Targett M. (ozljeda mišića), Tonali S. (suspenzija), Willock J. (ozljeda Ahilove tetive), Wilson C. (ozljeda lista).

Manchester City: Haaland E. (ozljeda stopala), Stones J. (ozljeda gležnja).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Manchester City favoritom u ovoj utakmici, s kvotom na dvojku koja je ipak malo preniska za naš ukus.

Mi pak smatramo da će Newcastle pružiti žestok otpor prvaku Engleske. Vjerujemo da nas čeka još jedna otvorena utakmica engleskog prvenstva, kakve dominiraju ovom sezonom. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz kvotu 1.72 koju nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici ima smisla odigrati i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, na što možete dobiti kvotu 1.79. Neki će otići i korak dalje te se odlučiti za okladu na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, što ide uz tečaj 2.55.

Ako pak vjerujete da će nebesko plavi upisati sigurnu pobjedu, u kladionici bet365 postoje dvije zanimljive opcije za vas. Prva je oklada da Manchester City zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 2.25, dok ćete dobiti 2.50 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako Guardiolina momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Kladiti se možete i na kartone. Zanimljivo djeluje kvota 1.72 na okladi na više od 4.5 kartona na utakmici, što je uvijek realan scenarij u dvobojima u kojima igra žestoka momčad Newcastlea.

Za kraj, spomenimo još klađenje na strijelce. Pa ćete tako dobiti 2.25 na gol Juliana Alvareza, dok je kvota 5.00 da će zabiti Bernardo Silva. S druge strane, možete uzeti 4.00 na pogodak Alexandera Isaka, a 4.50 na Anthonyja Gordona

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top