Barcelona vs. Osasuna – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava španjolskog Superkupa

Forma:
W W W D L
  • King Fahd Stadium
  • Početak: 11. siječanj 20:00
Forma:
D W L W D
Barcelona
Oba daju gol: Ne2.02
Osasuna
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavlja se u četvrtak španjolski Superkup u Saudijskoj Arabiji, gdje će u Riyadhu u polufinalu snage odmjeriti momčadi Barcelone i Osasune.

Katalonci predvođeni trenerom Xavijem Hernandezom u posljednje vrijeme ne oduševljavaju na travnjaku. Dogodilo im se nekoliko posrtaja zbog kojih je njihov zaostatak za Realom i Gironom narastao u La Ligi, a Superkup vide kao priliku za podizanje samopouzdanja.

Ako ništa drugo, za Barcelonu je situacija s ozljedama trenutno bolja nego što je bila tijekom jeseni. Gavi je izvan stroja, kao i Per-Andre ter Stegen, no ostali ključni igrači na raspolaganju su svom treneru.

Najviše se u ovoj utakmici očekuje od katalonskog napada. Tu je glavni strijelac Robert Lewandowski kojeg su godine čini se stigle pa više ne izgleda nezadrživo kao u doba dok je igrao u Bundesligi. Ferran Torres i Raphinha pokušavaju pak prijetiti s krilnih pozicija, dok je Joao Felix zabio nekoliko bitnih golova u uvodnom dijelu prvenstva.

U sredini terena pak Pedri ponovo vlada travnjakom, iako ima nekih problema s mišićem. Tu je i Ilkay Gündogan kao vrijedno pojačanje iz Manchester Cityja. Od ozljede se oporavio i Frenkie de Jong pa Xavi može računati na vrlo dobra rješenja u veznoj liniji.

Obrana pak Barcelone nije tako dobra kao prošle sezone, no mladi golman Iñaki Peña odrađuje solidan posao i daje određenu sigurnost svojoj stražnjoj liniji.

S druge strane, Osasuna pod trenerom Jagobom Arrasateom ponovo se drži u sredini ljestvice La Lige, a finale Kupa Kralja u kojeg se ovaj mali klub plasirao prošle sezone donijelo mu je mjesto na ovom elitnom španjolskom nogometnom turniru.

Dobra je vijest za hrvatsku reprezentaciju da Ante Budimir igra vrlo dobro za Osasunu u posljednje vrijeme. Zabio je 9 golova u španjolskom prvenstvu i nada se da bi mogao poentirati i protiv katalonskog suparnika.

Jose Arnaiz i Raul Garcia još su dva igrača koji bi mogli zaprijetiti Barceloni. No, Osasuna se mora na stadionu KSU u Riyadhu prije svega fokusirati na obranu, gdje operiraju Jesus Areso i Nacho Vidal. Nema sumnje, samo čvrstom igrom klub iz Pamplone može izboriti pozitivan rezultat i plasirati se u još jedno veliko finale…

Prethodni dvoboji:
03.09.23 Osasuna1:2Barcelona LL
02.05.23 Barcelona1:0Osasuna LL
08.11.22 Osasuna1:2Barcelona LL
13.03.22 Barcelona4:0Osasuna LL
12.12.21 Osasuna2:2Barcelona LL

Izostanci i ozljede:

Barcelona: Alonso M. (ozljeda leđa), Gavi (ozljeda koljena), Martinez I. (ozljeda mišića), Ter Stegen M. (ozljeda leđa).

Osasuna: nema značajnih izostanaka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, online kladionice proglasile su u ovoj utakmici Barcelonu izrazitim favoritom, do mjere da se zapravo i ne isplati igrati čistu dvojku.

Mi pak smatramo da nas čeka čvrsta utakmica u kojoj će Osasuna pokušati umrtviti suparnika i odvesti dvoboj u neizvjesnost u samoj završnici. Prilika za pogodak vjerujemo da neće biti previše na obje strane, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima NE daju gol, uz koeficijent 2.02 u kladionici 20bet.

Po istoj logici ima smisla odigrati i na zbroj golova, budući da ne očekujemo golijadu u Saudijskoj Arabiji. Zanimljivo djeluje oklada na manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti kvotu 2.48.

U kladionici 22bet postoji pak oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.01 i sasvim je realan scenarij u dvoboju ovih suparnika.

Ako pak želite podebljati tečaj na pobjedi favoriziranih Katalonaca, bet365 vam nudi neke zanimljive mogućnosti kako to napraviti. Izdvajamo pobjedu Barcelone bez primljenog gola, uz koeficijent 2.50, dok ćete dobiti 2.05 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Barca povede u prvih 45 minuta i pobijedi u regularnom dijelu susreta.

Kladiti se možete i na strijelce. Pa ćete tako dobiti 1.83 ako odigrate na pogodak Roberta Lewandowskog, dok je tečaj 2.75 da će Joao Felix u četvrtak poentirati. S druge strane, kvota je 3.60 na Antu Budimira, najizglednijeg strijelca u redovima Osasune.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 3.25, što zna biti presudno u ovakvim utakmicama, u kojima jedan suparnik pod svaku cijenu pokušava obraniti vlastitu mrežu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top