Newcastle vs. Liverpool – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W W W W L
  • St. James Park
  • Početak: 30. travanj 13:30
Forma:
W W W W D
Newcastle
Oba daju gol: Da1.95
Liverpool
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon impresivne pobjede protiv Villarreala, Liverpool nastavlja svoju misiju osvajanja čak četiri trofeja ove sezone, a da bi to bilo moguće morat će pod obavezno pobijediti Newcastle, u gostima u Premiershipu u subotu.

Bit će to neizvjesna i zanimljiva utakmica, jer Newcastle kojeg uspješno vodi Eddie Howe uspio je ući u seriju od četiri uzastopne pobjede i probiti se sve do devetog mjesta na ljestvici, a ne tako davno bio je pretposljednji, unatoč saudijskim milijardama koje su stigle u klub prošlog ljeta.

Newcastle definitivno nije ista momčad koja je započela sezonu, jer u klub je tijekom zime stigao opasni centarfor Chris Wood, a “Svrake” su kupile i skupocjenog Brazilca Brunu Guimarãesa koji se pokazao kao veliko pojačanje i isplativa investicija od 50 milijuna eura.

Howe na raspolaganju ima još nekoliko kvalitetnih pojedinaca, prije svega Allana Saint-Maximina koji već niz godina igra odlično na lijevoj strani, a tu je i Joelinton koji također može u ofenzivi napraviti razliku.

Domaćinu će u ovoj utakmici faliti Callum Wilson, a nespreman je i Keiran Trippier, no dovoljno je odličnih igrača i dalje u kadru, kojima je samopouzdanje značajno poraslo posljednjih tjedana.

A Liverpool već mjesecima gazi sve pred sobom, pogotovo u Premiershipu u kojem momčad Jürgena Kloppa ima 12 pobjeda i remi s Manchester Cityjem u posljednjih 13 odigranih kola.

Momčad s Anfielda osvojila je EFL Cup, a igrat će u finalu FA Cupa i vrlo vjerojatno u završnoj utakmici Lige prvaka. No, u engleskom prvenstvu zaostaje bod za Cityjem i ne smije si dopustiti posrtaj, iako ima prilično težak raspored u završnih pet kola.

Klopp će definitivno pokušati osvježiti sastav pa bi Diogo Jota trebao dobiti veću minutažu nego u srijedu, a Mohamed Salah i Sadio Mane teško da će završiti na klupi, protiv suparnika koji ima oružja s kojima može zagorčati život Liverpoolu.

Ozljeda stopala nastup Firmina u ovoj utakmici dovela je u pitanje, iako bi svejedno mogao zaigrati, a ostatak kadra potpuno je zdrav i spreman za nogometne napore, što je najbolja moguća vijest za navijače ovog slavnog engleskog kluba.

U svakom slučaju, na stadionu St. James Park sigurno ćemo gledati odličnu utakmicu, u kojoj obje momčadi ciljaju na pobjedu, a na Liverpoolu je dokazati da ima veću kvalitetu od domaćina, koji bi se subotnjim uspjehom itekako volio umiješati u rasplet borbe za naslov prvaka…

Prethodni dvoboji:
16.12.21 Liverpool3:1Newcastle PL
24.04.21 Liverpool1:1Newcastle PL
30.12.20 Newcastle0:0Liverpool PL
26.07.20 Newcastle1:3Liverpool PL
14.09.19 Liverpool3:1Newcastle PL

Izostanci i ozljede:

Newcastle: Fraser R. (ozljeda bedra), Hayden I. (ozljeda koljena), Lewis J. (ozljeda prepona), Trippier K. (ozljeda gležnja), Wilson C. (ozljeda lista).

Liverpool: nema značajnih ozljeda.

Newcastle zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda je obrana Liverpoola predvođena Virgilom van Dijkom pokazala svoju moć u posljednjim utakmicama, no mi vjerujemo da će biti teško još jednom održati savršenu koncentraciju, na teškom gostovanju u Newcastleu.

Domaćin igra sve bolje i sigurno će se naći u prilici postići pogodak, a isto očekujemo i od Liverpoola koji mora nastaviti pobjeđivati. Zato je naša glavna preporuka za ovu utakmicu oklada oba tima daju gol, za koju ćete dobiti primamljivi koeficijent 1.95 u kladionici 22bet.

Po istoj logici, smatramo da golovi neće izostati u ovom susretu pa se zanimljivim čini i koeficijent 1.72 kojeg nudi bet365, ako odigrate na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na ovoj utakmici.

Za one koji su uvjereni da će se Liverpool prošetati St. James Parkom, kladionica 20bet nudi kvotu čak 2.18 na hendikep, odnosno pobjedu gostiju dva ili više razlike.

Spomenimo i klađenje na strijelce, jer dobiti ćete 2.10 ako zabije Diogo Jota, a čak 5.00 ako to bude prvi gol na utakmici. Na Mohameda Salaha kvota je 1.90, a Sadija Manea čak 2.62.

Za kraj, spomenimo i kombinacijsku okladu, da će Liverpool pobijediti uz više od 2.5 postignuta gola, za što ćete dobiti kvotu 2.08, što će mnogi igrači definitivno pokušati odigrati…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top