Lokomotiva vs. Dinamo – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
D W D W L
  • Gradski stadion
  • Početak: 01. svibanj 19:05
Forma:
D W L W W
Lokomotiva
Više od 2.5 gola2.09
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Elitni rang hrvatskog klupskog nogometa ulazi u mjesec svibanj, u kojem ćemo saznati tko će u neizvjesnoj završnici osvojiti titulu. A važna utakmica Prve HNL igra se ove nedjelje u Zagrebu, gdje će Lokomotiva i Dinamo odmjeriti snage u gradskom derbiju.

“Lokosi” pokazuju značajan napredak ove sezone, u odnosu na prošlu u kojoj su skoro uspjeli ispasti iz lige. Pod trenerom Silvijom Čabrajom nikom nije lako uzeti bodove protiv momčadi stacionirane na Kajzerici pa čak niti Dinamu koji nije uspio zabiti gol u posljednje dvije međusobne utakmice.

Ipak, radi se o bliskim klubovima i pitanje je kolika će biti motivacija Lokomotive sada pobijediti maksimirsku momčad, kad znamo da bi najveći talent Lukas Kačavenda lako mogao karijeru nastaviti u redovima “modrih”, a plavo-bijeli drže poziciju na tablici s koje se ne mogu pomaknuti prema naprijed.

Čabraja ima ponešto problema s ozljedama, ali ključni igrači su na broju, uključujući Sandra Kulenovića na poziciji centarfora, a spreman je i Enis Çokaj, vrlo važan igrač sredine terena.

Lokomotiva u svojoj momčadi uvijek ima i pokojeg bivšeg nogometaša Dinama, od kojih je trenutno najzvučnije ime Josip Pivarić, koji igra ofenzivniju ulogu nego ranije u karijeri pa će biti zanimljivo vidjeti može li zagorčati život svom bivšem klubu.

A Dinamo s druge strane u utakmicu ulazi s novim trenerom Antom Čačićem, koji se vratio pomoći klubu osvojiti titulu prvaka, nakon što je Željko Kopić po drugi put u sezoni izgubio od Hajduka u derbiju.

Čačić je protiv Gorice iščupao pobjedu u prošlom kolu i dočekao posrtaje Hajduka i Osijeka, a ako upiše bodove i protiv Lokomotive dodatno će se približiti naslovu kojeg “modri” brane gotovo svake sezone.

Po običaju, najviše će se očekivati od Mislava Oršića, koji je ostao u klubu tijekom zime i zatim digao formu pa predstavlja najveću opasnost za protivničke momčadi. S druge strane, Bruno Petković nastavlja se tražiti u napadu, a Komnen Andrić je poentirao dosad 6 puta u sezoni, ali nikako da uđe u seriju dobrih utakmica.

Za Čačića je važno da se daroviti veznjak Luka Ivanušević oporavio od ozljede trbušnog zida, a spreman je i Arijan Ademi kao igrač čiji je doprinos i u obrani i u napadu ogroman.

U svakom slučaju, Dinamo je u prijateljskoj utakmici u četvrtak protiv imenjaka iz Kijeva čuvao svoje najbolje igrače i napast će punom snagom Lokomotivu, na stadionu u Kranjčevićevoj na kojem golovi definitivno ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
12.03.22 Dinamo0:0Lokomotiva HNL
05.12.21 Lokomotiva1:0Dinamo HNL
05.05.21 Dinamo1:0Lokomotiva HNL
25.04.21 Lokomotiva0:2Dinamo HNL
27.01.21 Dinamo2:0Lokomotiva HNL

Izostanci i ozljede:

Lokomotiva: Branimir Cipetić (ozljeda koljena), Luka Stojković (ozljeda lica).

Dinamo: Mahir Emreli (ozljeda ramena).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako su prethodna tri dvoboja Lokomotive i Dinama bila tvrda, a Čabrajina momčad je protiv još nekih momčadi iz vrha ljestvice uspjela odigrati bez golova, vjerujemo da nas ovaj put čeka sasvim drukčija utakmica.

“Lokosi” su se već u prošlom kolu opustili i odigrali 2:2 kod Istre, a vjerujemo da se neće pretjerano paziti na obranu ni ove nedjelje. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, za što ćete dobiti koeficijent 2.09 u kladionici 22bet.

Također se čini primamljivim 1.70 koliko nudi Rabona na okladu da će Dinamo zabiti više od 1.5 gola, što bi se trebalo obistiniti, ako uzmemo u obzir motivaciju suparnika, kao i odnos kvalitete.

Od ostalog, 20bet će vam dati 2.36 na kombinacijskoj okladi koja uključuje pobjedu Dinama uz više od 2.5 gola, što će neki igrači sigurno poželjeti odigrati.

A bet365 je poznat po visokim kvotama na okladi poluvrijeme/kraj pa ako odigrate 2/2, odnosno da će Dinamo povesti u prvom poluvremenu i zadržati prednost do samog kraja, ulovit ćete koeficijent 2.20.

Za kraj, svakako spomenimo i uživo klađenje, jer ovu utakmicu će biti još lakše predvidjeti kad akcija započne na travnjaku. Oklada na još jedan gol u zadnjih 20 minuta, na kojom bi darežljive kladionice mogle dati kvotu oko 1.90, lako bi se mogla ostvariti, pod uvjetom da pitanje pobjednika ne bude ranije riješeno…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top