Milan vs. Atalanta – Tipovi za klađenje i najava Serie A

Forma:
W W W L W
  • Giuseppe Meazza
  • Početak: 15. svibanj 18:00
Forma:
W D D W L
DOMAĆIN 1.80
Remi 4.15
GOST 4.13
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon čitavog desetljeća Milan se ponovo približava naslovu prvaka Italije, a ako želi zaista osvojiti titulu morat će biti uspješan u 37. kolu Serie A, kod kuće protiv Atalante.

Momčad koju uspješno vodi Stefano Pioli ima bolji međusobni omjer s Interom i može si priuštiti još jedan remi do kraja sezone, no pod svaku cijenu pokušat će pobijediti ove nedjelje protiv gostiju iz Bergama, kako bi imala više opcija za proslavu “scudetta” u zadnjem kolu protiv Sassuola.

Pioli može biti zadovoljan stanjem u svlačionici, jer ozlijeđen je samo Simon Kjaer, dok su udarne snage u ofenzivi na raspolaganju, uključujući i one najvažnije kao što je Rafael Leão, mladi Portugalac koji predvodi ekipu sa svojih 10 golova u talijanskom prvenstvu.

Milan u napadu ima i slavne veterane Zlatana Ibrahimovića te Oliviera Girouda, koji mogu biti itekako korisni u ovakvim utakmicama, dok će u sredini terena ponovo gospodariti Franck Kessié, koji je svojim igrama posljednjih godina zaslužio pažnju najbogatijih klubova na svijetu.

Još jedan igrač kojeg vrijedi izdvojiti svakako je Sandro Tonali, 22-godišnji veznjak koji je svojim golovima donio Milanu bodove protiv Verone u prethodnom kolu i bit će među najzaslužnijima za osvajanje titule prvaka, ako crveno-crni izdrže do kraja sezone.

A Atalanta s druge strane ne proživljava jednu od svojih najboljih sezona, no trener Gian Piero Gasperini još uvijek nije bez ambicija i tražit će trijumf svojih igrača u ovoj utakmici.

Družina iz Bergama prethodnih sezona uspješno je izborila mjesto u Ligi prvaka, a ovaj put drži osmo mjesto koje ne vodi u Europu, s tim da se još može probiti ispred Rome i Fiorentine, no sve osim dvije pobjede do kraja prvenstva neće biti dovoljno dobro.

Forma Atalante nije sjajna, koja je u novoj kalendarskoj godini gubila bodove tamo gdje se očekivala uvjerljiva pobjeda, a napadački dvojac kojeg čine Duván Zapata i Luis Muriel morat će ove nedjelje proraditi, ako gosti žele izbjeći poraz u Milanu.

U redovima Atalante veseli sjajna igra Marija Pašalića koji je zabio 13 golova u dosadašnjem dijelu prvenstva i vodeći je strijelac svoje momčadi, što je velika stvar za jednog veznjaka.

Prodaja Robina Gosensa tijekom zime u Inter dosta je oslabila Gasperinijevu momčad, koja u svojim redovima ima Mattiju Pessinu kao talijanskog reprezentativca, no pokazuje mnogo slabosti prema nazad. To bi mogao biti problem na stadionu Giuseppe Meazza, na kojem niti jednima niti drugima remi ne bi odgovarao…

Prethodni dvoboji:
03.10.21 Atalanta2:3Milan SA
23.05.21 Atalanta0:2Milan SA
23.01.21 Milan0:3Atalanta SA
24.07.20 Milan1:1Atalanta SA
22.12.19 Atalanta5:0Milan SA

Izostanci i ozljede:

Milan: Kjaer S. (ozljeda koljena).

Atalanta: Cabezas B. (ozljeda koljena), Pezzella G. (ozljeda mišića), Zapata D. (bolest).

Milan zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Atalanta je prethodnih sezona bila jedna od momčadi u Italiji s kojom nikome nije bilo lako igrati, no u novoj kalendarskoj godini Gasperinijeva momčad ipak više ne izaziva strahopoštovanje, kao što je izazivala u prošlosti.

Milan je fantastičnoj situaciji u talijanskom prvenstvu i jednostavno si ne smije priuštiti posrtaj, protiv momčadi koju je pobijedio u posljednja dva okršaja. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Milana, uz koeficijent 1.80 kojeg nudi kladionica 20bet.

U utakmicama Atalante zna biti mnogo golova, ali ovaj put ulog je visok za obje momčadi pa vjerujemo da će se igrati nešto opreznije, zbog čega će mnogi igrači zasigurno poželjeti igrati na zbroj golova, da će pasti manje od 3.5 gola, uz kvotu 1.60.

Za one koji vjeruju da će Milan rano riješiti pitanje pobjednika, što bi se lako moglo dogoditi, bet365 nudi koeficijent 2.75 na okladu poluvrijeme/kraj 1/1, što znači da domaćin mora povesti u prvom poluvremenu pa zatim posao mirno privesti kraju.

Ako pak mislite da će i gosti pokazati zube, na okladu oba tima daju gol dobit ćete u kladionici 22bet koeficijent 1.60.

Za kraj, spomenimo i strijelce, jer dobit ćete 2.50 ako zabije Rafael Leão, a čak 6.50 ako to bude prvi gol na utakmici. S druge strane, kvota je 3.50 da će poentirati Mario Pašalić, koji se ove sezone već nazabijao u talijanskom prvenstvu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top