Chelsea vs. Liverpool – Tipovi za klađenje i najava FA Cupa

Forma:
W D L D W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 14. svibanj 17:45
Forma:
W D W W W
Chelsea
Manje od 2.5 gola2.00
Liverpool
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Drugo od tri velika finala ove sezone na rasporedu je za Liverpool ove subote, kada će u Londonu odmjeriti snage s Chelseajem, u finalu FA Cupa.

Radi se o dvije momčadi koje se posljednjih godina mogu pohvaliti osvajanjem Lige prvaka i definitivno spadaju u sam vrh svjetskog nogometa, a iako je malo posrnuo u posljednje vrijeme, Chelsea kojeg i dalje vodi trener Thomas Tuchel nada se osvajanju trofeja koji bi mu spasio sezonu.

Bila je to nogometna godina koju navijači kluba sa Stamford Bridgea neće pamtiti po dobrome, prije svega zbog odlaska Romana Abramoviča koji je mnogo napravio za klub, ali i zbog slabe igre nekih od najvećih zvijezda.

Romelu Lukaku definitivno nije opravdao očekivanja, a ni ostatak društva nije igrao na prošlosezonskom nivou, uključujući Masona Mounta i Kaija Havertza.

Ipak, Chelsea još uvijek ima ekipu koja može igrati čvrst nogomet i prijetiti baš svakome u Engleskoj, no obrana predvođena veteranom Thiagom Silvom morat će odigrati besprijekorno u ovom finalu.

Što se pak Liverpoola tiče, čini se da ništa od osvajanja četverostruke krune, jer u Premiershipu Manchester City ima izdašnu prednost dva kola prije kraja, no momčad Jürgena Kloppa još uvijek može osvojiti tri trofeja – EFL Cup, FA Cup i Ligu prvaka.

Navijače bi to definitivno zadovoljilo, ali to tek treba ostvariti u finalima koja slijede, a znamo da Chelsea može biti izuzetno težak protivnik kad se igra na samo jednu dobivenu utakmicu. Zato će Mohamed Salah morati briljirati, a Diogo Jota i Sadio Mane također dati značajan doprinos u napadu, u okršaju u kojem najvjerojatnije neće biti mnogo prilika za pogodak.

Klopp se nada dominaciji na travnjaku koju bi trebali osigurati Thiago Alcantara i Fabinho u sredini terena, a posebno opasan Liverpool bi trebao biti s bokova, gdje obično protivnike muče Luis Diaz i Trent Alexander-Arnold.

Momčad s Anfielda igra već dugo svaka tri dana i ne posustaje, a stanje s ozljedama je i dalje odlično pa će njemački stručnjak imati sve svoje zvijezde na raspolaganju, uključujući i oporavljenog Firmina.

Sve u svemu, čeka nas iznimno uzbudljiva utakmica koju će pratiti sa stadiona Wembley cijeli svijet, u kojoj bi nijanse mogle odlučivati o konačnom pobjedniku…

Prethodni dvoboji:
27.02.22 Chelsea0:0*Liverpool EFL
02.01.22 Chelsea2:2Liverpool PL
28.08.21 Liverpool1:1Chelsea PL
04.03.21 Liverpool0:1Chelsea PL
20.09.20 Chelsea0:2Liverpool PL

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Chilwell B. (ozljeda koljena), Hudson-Odoi C. (ozljeda Ahilove tetive).

Liverpool: nema značajnih izostanaka.

Liverpool zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da je Liverpool jedna od najefikasnijih momčadi trenutno na svijetu i da njegovim utakmicama u pravilu pada mnogo golova, no ovaj put vjerujemo da to neće biti slučaj.

Ulog je ogroman u velikom finalu FA Cupa i sigurno će se igrati oprezno od samog početka, a ako netko povede grčevito će braniti svoju prednost. Zbog toga je naša glavna preporuka za ovaj dvoboj oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete uloviti koeficijent 2.00 u kladionici bet365.

Dvoboj je to u kojem se nikom neće žuriti, zbog čega se kvota 2.23 koju 20bet daje na X u prvom poluvremenu čini kao primamljiva opcija.

Iste momčadi igrale su i u finalu EFL Cupa prije par mjeseci i tada je odluka pala tek izvođenjem penala u dvoboju bez golova, a ako se odlučite kladiti na točan rezultat, da će ponovo biti 0:0, dobit ćete kvotu čak 11.00.

Neki će pak poželjeti igrati i okladu poluvrijeme/kraj X/X, uz kvotu 5.55 koju nudi 22bet, što znači da mora biti neriješeno na poluvremenu, ali i na kraju regularnog vremena.

Ako ipak vjerujete da će biti golova, dobit ćete 2.20 u slučaju da poentira Mohamed Salah, a 5.00 ako to bude prvi gol na utakmici. Na Dioga Jotu je 2.50, na Sadija Manea 2.87, dok ćete za gol Romelua Lukakua dobiti 3.40.

Za kraj, spomenimo i kombinacijsku okladu dvoznak X2 na Liverpool uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što ćete dobiti koeficijent 2.58, što će mnogi igrači poželjeti odigrati…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top