Tottenham vs. Arsenal – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
D W D L W
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Početak: 12. svibanj 20:45
Forma:
W W W W L
DOMAĆIN 2.13
Remi 3.61
GOST 3.41
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Sezona engleskog prvenstva približava se kraju, a borba za mjesta u Ligi prvaka jednako je zanimljiva kao i borba za naslov. Baš zbog toga sve oči ovog četvrtka bit će uprte u Tottenham i Arsenal, koji međusobno igraju ključnu utakmicu u lovu na četvrto mjesto u Premiershipu.

Momčad Antonija Contea uspjela je izbjeći poraz protiv Liverpoola u prethodnom kolu, no osvojeni bod nije bio dovoljan da zadrži priključak s Arsenalom pa je Spursima nužan trijumf u ovom obračunu, kako bi se približili na bod zaostatka za gradskim rivalom.

Tottenham već dugo nije doveo u svoje redove neku veliku zvijezdu, a uzda se u prokušane snage, prije svega Heung-Min Sona koji je zabio 20 golova u Premiershipu ove sezone i drži svoju momčad u vrhu ljestvice.

Definitivno se više očekuje od Harryja Kanea koji je slabo otvorio sezonu, no nešto bolje igra u novoj kalendarskoj godini i navijači Spursa se nadaju da bi mogao zablistati baš protiv Arsenala.

Tottenham u sredini terena ima nekoliko iskusnih igrača koji će pokušati nametnuti ritam utakmice, poput Pierrea Emila Højbjerga i Lucasa Moure, dok je doveden na posudbu i Dejan Kuluševski, koji definitivno ima potencijal probiti se po krilu i ugroziti gostujuću obranu.

Ostaje upitna obrana koju Conte ima na raspolaganju, iako je primila tek tri gola u zadnjih pet utakmica, no Hugo Lloris mogao bi imati mnogo posla i morat će biti na visini zadatka, ako domaćin želi pobijediti.

A Arsenal s druge strane drži poziciju koju mu nitko nije prognozirao nakon što je bio posljednji na ljestvici tamo početkom rujna pa trener Mikel Arteta može biti vrlo zadovoljan.

“Topnici” nižu pobjede protiv momčadi s dna i sredine ljestvice, što je sasvim dovoljno za ostati u vrhu Premiershipa, kad već Manchester United i Tottenham prosipaju toliko bodova.

U momčadi gostiju nema velikih zvijezda, ali ima korisnih igrača. Prije svega Bakayo Saka, koji je zabio već 11 golova u sezoni i polako se pretvara u lidera Arsenala, a tu je i Emil Smith Rowe od kojeg se nije očekivalo da bude tako efikasan na lijevoj strani, no uspio je utrpati 10 pogodaka dosad.

Vezna linija Arsenala morat će odigrati besprijekorno, predvođena Martinom Ødegaardom i Granitom Xhakom, dok bi mnogo posla mogao imati i Aaron Ramsdale među vratnicama i trebao bi biti zaista inspiriran, kako bi gosti dobili ono po što su došli.

U svakom slučaju, na novom Tottenham Hotspur stadionu očekuje nas žestoka utakmica, u kojoj trijumf može biti ključan u borbi za mjesto u Ligi prvaka…

Prethodni dvoboji:
26.09.21 Arsenal3:1Tottenham PL
08.08.21 Tottenham1:0Arsenal PRI
14.03.21 Arsenal2:1Tottenham PL
06.12.20 Tottenham2:0Arsenal PL
12.07.20 Tottenham2:1Arsenal PL

Izostanci i ozljede:

Tottenham: Doherty M. (ozljeda koljena), Reguilon S. (ozljeda prepona), Skipp O. (ozljeda prepona), Tanganga J. (ozljeda koljena).

Arsenal: Partey T. (ozljeda mišića), Tierney K. (ozljeda koljena), White B. (ozljeda bedra).

Tottenham zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Arsenal djelovao solidnije u posljednjim tjednima, vjerujemo da je Tottenhamu naraslo samopouzdanje nakon dobrog rezultata kod Liverpoola i da je spreman zakomplicirati borbu za četvrto mjesto.

Momčad Antonija Contea ima kvalitetu i želi se revanširati za poraz u prvom dijelu sezone, a mi smatramo da ima velike izglede u tome i uspjeti. Zato je naša glavna preporuka pobjeda Tottenhama, uz koeficijent 2.13 kojeg nudi kladionica 20bet.

Riječ je o dvoboju koji bi ovaj put mogao biti vrlo tvrd, zbog čega se čini zanimljivom oklada koju nudi 22bet, da golovi neće pasti u oba poluvremena, uz koeficijent 2.15.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, bet365 vam daje 2.50 ako zabije Heung-Min Son, a 6.00 ako to bude prvi gol na utakmici. Na Dejana Kuluševskog kvota je 3.40, koliko i na Lucasa Mouru, a s druge strane ponuđen je 3.75 koeficijent na pogodak Bakaya Sake.

Zanimljiva je i oklada na dosuđen penal, uz kvotu 2.64, koji itekako možemo zamisliti u ovom dvoboju, dok ćete za crveni karton uzeti čak 6.00, a radi se o obračunu ljutitih rivala u kojem uvijek može biti tenzija.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer kad jednom akcija započne pojavit će se neke sasvim nove opcije za igru. Oklada na gol u posljednjih 20 minuta, uz kvotu koja će se vrtjeti oko 1.85, djeluje obećavajuće, pogotovo ako pitanje pobjednika do tada ne bude bilo riješeno…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top