Manchester City vs. Tottenham – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W D D W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 03. prosinac 17:30
Forma:
L L L W W
Manchester C.
Poluvrijeme/kraj: 1/11.83
Tottenham
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je ovog vikenda u engleskom Premiershipu još jedan važan derbi, u kojem će snage odmjeriti Manchester City i Tottenham.

Domaćin pod vodstvom Pepa Guardiole prepustio je vodeće mjesto na ljestvici Arsenalu, zahvaljujući remijima protiv Liverpoola i Chelseaja. No, nebesko plavi i dalje ostaju u ulozi glavnog favorita za osvajanje naslova i svi očekuju kako će aktualni prvak Europe prije ili kasnije ući u veliku pobjedničku seriju.

Manchester City trenutno ima manje problema s ozljedama nego što je to bio slučaj ranije tijekom jeseni. Kevin de Bruyne uskoro će se vratiti na travnjak, a Mateo Kovačić također je sve spremniji kandidirati za minutažu pa Guardiola može biti zadovoljan dostupnim kadrom.

U napadu u posljednjim utakmicama redovito zabija Erling Haaland, baš kao u svojim najboljim danima prošle sezone, a čvrstu podršku pružaju mu Jeremy Doku i Julian Alvarez, što čini Cityjev napad jednim od najubojitijih na svijetu.

Guardiola u ofenzivi također računa na doprinos Phila Fodena, a tu je i marljivi Rodri koji u sredini terena odrađuje ogroman posao za ekipu te nerijetko i zabija.

Što se obrane tiče, naš Joško Gvardiol tu ne može računati na sigurno mjesto među prvih 11, jer konkurencija je velika. No, svakako je jedan od kandidata za nastup u derbiju, u kojem će Ederson pokušati napokon jednu utakmicu sačuvati svoju mrežu netaknutom.

S druge strane, Ange Postecoglou sjajno je mjesecima vodio Tottenham i držao ga na samom vrhu ljestvice. No, momčad je posljednjih tjedana upala u krizu i nanizala tri poraza.

Ozljede su definitivno problem za Spurse, jer ostali su do siječnja bez Jamesa Maddisona, a mnogo je izostanaka i u obrani. Naš Ivan Perišić također je izvan kadra do daljnjeg, a svakako će faliti i Rodrigo Bentancour.

No, Tottenham još uvijek ima nekoliko vrhunskih nogometaša koji ga vuku prema naprijed. Izdvajamo Son Heung-Mina, kapetana i najveću zvijezdu ove ekipe na kojeg će City morati posebno paziti. Dejan Kuluševski također se nada minutaži, a prema naprijed bi nešto mogao napraviti i Richarlison.

U svakom slučaju, na stadionu Etihad sprema se sjajna nogometna utakmica, u kojoj i jedni i drugi pokušavaju prekinuti svoju negativnu seriju…

Prethodni dvoboji:
05.02.23 Tottenham1:0Manchester City PL
19.01.23 Manchester City4:2Tottenham PL
19.02.22 Manchester City2:3Tottenham PL
15.08.21 Tottenham1:0Manchester City PL
25.04.21 Manchester City1:0Tottenham EFL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: De Bruyne K. (ozljeda bedra).

Tottenham: Bentancur R. (ozljeda gležnja), Maddison J. (ozljeda gležnja), Perišić I. (ozljeda koljena), Richarlison (ozljeda zdjelice), Sessegnon R. (ozljeda bedra), Solomon M. (ozljeda koljena), Whiteman A. (ozljeda gležnja), Van de Ven M. (ozljeda bedra).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, zbog trenutne bolje forme i superiorne individualne kvalitete kladionice u Hrvatskoj proglasile su Manchester City izrazitim favoritom u ovoj utakmici, do te mjere da se zapravo ne isplati igrati čista jedinica.

No, mi vjerujemo da je razlika u klasi trenutno velika te Tottenham teško da može parirati moćnom suparniku. Guardiolina momčad zavladat će terenom od prve minute i vrlo vjerojatno rano riješiti pitanje pobjednika, zbog čega je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 1.83 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako Manchester City povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Možemo također zamisliti kako se ovaj derbi pretvara u festival golova, budući da su i jedni i drugi ove sezone bolji prema naprijed, nego prema nazad. Zato će mnogi odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na Etihadu, što ide uz kvotu 1.90 u kladionici 22bet.

Ako želite podebljati kvotu na domaćina, postoje još dvije zanimljive opcije koje treba uzeti u obzir. Prva je oklada da Manchester City zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 1.72, dok možete odigrati i hendikep F+2 iliti -1.5 na Manchester City, uz tečaj 1.74 u kladionici 20bet. To donosi dobitak ako Guardiolina momčad pobijedi s najmanje dva razlike.

Kladiti se može i na strijelce. Na gol Erlinga Haalanda dobit ćete samo 1.44, no to postaje 3.00 ako tipujete na prvi gol na utakmici. Kvota je pak 1.95 na Juliana Alvareza, a 3.00 na Jeremyja Dokua, dok ćete dobiti 4.33 ako s druge strane tipujete na Son Heung-Mina.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.56, što definitivno možemo zamisliti u ovoj utakmici u kojoj će gostujuća obrana biti pod velikim pritiskom, što bi moglo dovesti do fatalnih pogrešaka…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top